Anasayfa
15 Mayıs 2022, 17:21
missa7-2
Abone

Delirmek üzereyim ne yapmalıyım

Delirmek üzereyim ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

delirmek üzereyim sanki ne olursunuz yardim edin.
Bir is ile mesgul iken aklima din ile ilgili hasa cinsellik, küfür, her türlü musibetli cirkin seyler geliyor. Görüntü olmasa bile "hissettim mi acaba" cinsinden seyler öyle cirkin ki! Bunlar ile mesgul olmamaya calisiyorum, ama olmuyor. Nas suresi okuyorum sürekli ama hep geliyor aklima, ramazan olmasina ragmen!
Ramazanda seytanlar zincirlenir diye okudum, ama benim durumum ne peki? Bunlar benim icimdeki bana ait olan düsüncelermi? Tövbe tövbe!

Okudunuz mu?  Yurtdışında namaz kılmak

Ders calisirken de geliyor aklima. Bir kere yazdigimi iki kere silip yine yaziyorum mesela bu durumu düzeltmek için. "Simdi yine yazarsam öyle kötü düsüncemi dememek istedim anlamina gelir" düsüncesi ile yola cikaraktan.

Babam ayrica bana tatile gitmemizi teklif etti yakin zamanda. Ben de namaz kilmaya başlamak istiyorum. Tatile gidince baslarim diye düsündüm (denizde tatil değil yani).
Ama simdi birden bire "Yok tatile gidersen orda namaza baslarsan bu senin nefsinin yararina olur, kendi isteklerin için olur, sadece isteklerin içinmi namaz kilacaksin? Bu kötü birsey" gibisinden seyler gecmeye basladi.

Okudunuz mu?  Misafirlik ve Davet Âdabı hadisler

Delirecek gibiyim. Allah’a karsi yanlis yapmak istemiyorum, hiç hatasiz da nasıl olurum onu bilmiyorum.
Bunlar vesvese midir kardeslerim? Ne olursunuz yardim ve dua edin…

Hayirli ramazanlar


Cevap: Delirmek üzereyim ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Cevaptan emin değilim kardeşim ama galiba içimizden geçen istemsiz düşüncelerden Yüce Allah bizleri sorumlu tutmazmış ama bilmiyorum bir yerde okumuştum böyle bir şeyi. Yine de en doğrusunu Allah bilir. Umarım en yakın zamanda bir hoca cevap verir sana. Allah yardımcın olsun İnşAllah kurtulursun bu vesvesevi düşüncelerden. Amin…

Okudunuz mu?  Sabah namazı ile ilgili hadisi şerifler

Cevap: Delirmek üzereyim ne yapmalıyım

KULL
Vesveseler kardeşim sol tarafına 3 kere tükür nas felak sürelerini çok oku Kur’an-ı Kerim oku Rabbimize sığın


Cevap: Delirmek üzereyim ne yapmalıyım

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu aklına gelenlerin tümü vesvesedir ve vesveseden dolayı sana asla bir günah yoktur. Kendini boş yere üzüyorsun. Bunun en güzel ilacı önem vermemektir. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Komşu kızına göz koyanın islamdaki durumu nedir?

delirmek üzereyim, delirmek uzereyim, delirmek ü

Bu kategoride yer alan Akla gelen düşüncelerden küfre düşülür mü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Delirmek üzereyim ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.