Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:08
sizden4
Abone

İstiğfar nasıl edilir?

İstiğfar nasıl edilir?

Cömert Oğuz
Hocam ben istiğfar etmeyi pek anlamadım. Mesela Allah’a el açıp dua ettiğimde ”istiğfar ediyorum Allahım Estağfirullah Allahım” diyorum. Sizce doğru mu diyorum? el açıp dua ettiğimde istiğfar nasıl olur?


Cevap: İstiğfar nasıl edilir?

#UguR
İstiğfar demek tövbe etmektir.

Okudunuz mu?  Abdestsiz ve elde kuran olmadan ezbere kuran okuyunca okuduğum surenin fazileti geçerli olur mu?

Cevap: İstiğfar nasıl edilir?

Cömert Oğuz
Demek İstiğfar Tövbe ile aynı Sağol.


Yorum: İstiğfar nasıl edilir?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Şunu belirteyim öncelikle çok ama çok vesveseli biriyim. Başlayayım, ben bir günahımdan dolayı tövbe ettim, o tövbemi daha öncesinde çoğu kez bozdum. Tövbe demek o günaha bir daha girmemek demek biliyorum. Ben tövbemi çok kararlı bir şekilde ediyorum ama sonra kendimi yine içinde bulabiliyorum. Kesin bir şekilde bozmamak için dedim ki bu günahı 5 ay kesin işlemeyeceğime yemin ederim ama sonrasında tekrar yaparım anlamında değil. Sonra aklıma bir vesvese geldi bu tövbe kabul olmamıştır gibisinden çünkü yemin ettim ama 5 ay yapmayacağıma dair. Ama tövbemi ayrı şekilde yaptım ve 3 saat boyunca istiğfar ve tövbe namazı kıldım. Şimdi yemin ile tövbe farklı şeyler. Yeminimi 5 ay süreliğine ettiğim için tövbemin kabul olmama ihtimali var mı ? 🙁 İşin içinde sanki bir kararsızlık varmış gibi olmuş, içim hiç rahat değil.
Ben garanti olsun diye öyle bir süre verdim yeminimde başlangıç olarak. Zaten o süreyi aşarsam artık alışırım diye. Yoksa ben yine boşuna mı vesvese yapıyorum ? Dediğim gibi tövbe ederken çok kararlı bir şekilde yapıyorum zaten.
Hocam Allah rızası için beni acilen aydınlatın. Bu günahı 5 ay yapmayacağım diye yemin ettiğim için sanki tövbem kabul olmadı ve 5 ay boyunca da olmayacak gibi bir zaman belirttiğim için :(((
Şeytan bana kafayı yedirtecek artık…

Okudunuz mu?  Görünmeyen varlıklardan ve karanlıktan korkmamak için ne yapılmalıdır?

Ekleme : Son olarak da yaptığım gibi olmadıysa, peki bir daha ASLA yapmayacağıma dair yemin etsem tövbem kabul olur mu ? Böylece tövbem daha samimi olur ve her an bozacakmışım gibi olmaz, yani vakit de belirlememiş olurum. İnsan vakit belirleyince sanki her an o günaha tekrar girme endişesi var bu da tövbeyi çelişkili yapıyor çünkü tövbenin kendisi bir daha kesin yapmamaya karar vermek diye biliyorum. O 5 ay dediğim yemini, hayatım boyunca diye yeniden etsem ve sonra tövbe etsem olur mu ? 5 ay beklememe gerek kalır mı ? Allah rızası için aydınlatın beni.

Okudunuz mu?  İnsan Allahın parçası mıdır?

istiğfar ne demek, istiğfar nasıl yapılır, istiğfar nasıl çekilir

Bu kategoride yer alan Annemin beni çağırması namazı bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiğfar nasıl edilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.