Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Evli insanla yapılan zina yapan bekar genç bu günahından nasıl kurtulur

Evli insanla yapılan zina yapan bekar genç bu günahından nasıl kurtulur

dertli34
Bunları söylemek benim için çok zor ama malesef hataya düşmem diyen ben düştüm bir keresinde aynı durumda kaldım reddedip yoluma baktım ama yıllar sonra nasıl başka biri ile bu hatayı yaptım anlayamadım evet hatalıyım çünkü çok büyük oyuna geldim ve bu tuzağa düştüm bu insanın eşini tanıyorum karşılaşınca mahcup oluyorum zaman sonra karısı ile bağımı tamemen kopardım konuşmuyor ve yolda görünce yolumu degistiriyorum bu benim vicdanımı rahatsız ediyor işin içinde birde kul hakkı varmış ki bu daha zor ben bu insana nasıl derim eşinle zina ettim diye bizim mahallede ki imama sordum bu söylenmez zaten dedi onun işi Allah â kalmış dedi yakında nişanlanacagım ailem uygun birini buldu kaldı ki ben evliliği bile haketmeyen yararsız bir adamın o hatayı yaptıktan sonra yaşamanın bile hiçbir anlamı kalmadı benim için 🙁

Okudunuz mu?  Her İşim Zor Oluyor

Cevap: Evli insanla yapılan zina yapan bekar genç bu günahından nasıl kurtulur

Cömert Oğuz
İlk yapacağın iş Allah’a tövbe etmendir. Ama çok pişmanlık duy ve Allah’a bir daha yapmayacağına söz ver.
O zaman Allah seni affedebilir.

Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur. (İsrâ, 17/32)

Okudunuz mu?  Namahreme dokunmak abdesti bozar mı ?

Ama yapılan bu işten pişman olunmuş, tevbe edilmişse -inşaallah- bu günah bağışlanacaktır. Önemli olan kişinin durumunu düzeltmesi ve güzel işler / amel-i sâlih yapmasıdır.

Buna göre cahillik, gençlik vs. gibi herhangi bir sebeple zina yapmış ama sonra bu günahtan pişman olup tevbe etmiş ve güzel davranışlar sergilemeye başlamış biri ile evlenmekte bir sakınca bulunmamaktadır.

Okudunuz mu?  İstiğfar nasıl edilir?

Çünkü Nûr suresinin üçüncü ayetinde: Zina eden bir erkek ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir kadınla evlenebilir. Zina eden bir kadın da ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir erkekle evlenebilir. Evlenmenin bu türlüsü müminlere haram kılınmıştır. hükmünün yanı sıra, yine bu surenin 5. ayetinde tevbe edip, kendisini düzeltenlerle evliliğe müsaade edilmiştir. Ayet şöyledir:

Okudunuz mu?  İsrail kelimesinin anlamı?

Ancak, bunun ardından tevbe edip düzelen kimseler için söz yoktur. Çünkü Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir.


Yorum: Evli insanla yapılan zina yapan bekar genç bu günahından nasıl kurtulur

Kayıtsız Üye
Esselamün Aleykum ben bekarim utaniyorum fakat sorucam evli kadin festen msj atti cvb verdim grustuk vs zina yaptik gelmek istiyodu bende seytana yeniliyodum lakin ben tevbe ettim küçük gunah islesem daglar kadar islemis gibi oluyorum kadin kocasinla yapamiyomus bende buna damla verdim ertesi gun geldi kocasini çok mutlu ettini soyledi sanirsam çok tovbe ettim pismanlik duydum sanirsam oda tovbe etti tovbem kabul olurmu kocasinin hakkina girmis olurnuyum

Okudunuz mu?  Kan Abdesti Bozmaz,ÇÜNKÜ;

Yorum: Evli insanla yapılan zina yapan bekar genç bu günahından nasıl kurtulur

mum
< etti tovbem kabul olurmu kocasinin hakkina girmis olurnuyum >
Namusa tecavüz kul hakkı olmaz mı?
Allah sizi affetsin. Yapacağınız tevbe geçerlidir, eğer samimi iseniz bir daha zina etmezseniz Allah sizi affeder ve günahınızı siler.

Okudunuz mu?  Aynı sureyi arka arkaya okuma

Kayıtsız Üye
Amin hocam aslında ben diyet odedim zina vs kız nedir bilmezdim gıybet coktu hersey bir anda yikildi artik yapmam tevbem nasuh ettim ibadet namazlari nafile teheccute kalkiyorum lakin kul hakkindan bu dunyada odemek istiyorum Allah artik bu dunya ahiret yatirip yapabilecem ehlisunnet yolu gozluyorum dilimden sükürü düsürmüyorum Ellamdülillah keske odeyemecim hatalar yapmasaydim dilim goturdu bedene

Okudunuz mu?  Nasıl kendimi engellerim?

Kayıtsız Üye
Evli biri ile zina eden bir genç bu hatasından dolayı hayatını nasıl sürdürmelidir nasıl tövbe etmelidir

Sorum başlık daki gibi bu durumu nasıl çözebilirim eskiden içim patlıyordu ama eskisi gibi değilim bu olay üzerinden 2 sene geçti tövbe mi ettim ama bununla yetinmedim kocasını tanıdığım için onun adına dua ettim hep ne zaman camii ye gitsem sadaka verir ve sevabı hep ona bagışlarım daha ne yapmam gerek teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Evde "Namaza başlamadan, Gamet okunmalımı..?

arifselim
Samimiyetle ve ihlasla kesin bir tövbe ile tövbe ettin mi bu yeterlidir. Bundan daha fazla bir şey yapmana gerek yok. Bu tövben seni ömür boyu zina pisliğinden uzak tutmalıdır.


bekar bir erkeğin evli kadınla zina yapması, zina yaptim

Bu kategoride yer alan Adet bitimi yıkandıktan sonra gelen akıntılar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli insanla yapılan zina yapan bekar genç bu günahından nasıl kurtulur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.