Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:46
missa7-2
Abone

Müslüman olmayan birini hayal etmek

Müslüman olmayan birini hayal etmek

Kayıtsız Üye
dizilerde veya filmlerde gördüğü bir kafir erkeği veya güzel bir kafir kızı kendisi gibi hayal edip (birini veya ikisini) bu kişinin günlük hayatını arkadaşlrını hayal etmek bu iki kişinin sevgili olduğunu hayal etmek günah mıdır? ama bunları hayal ederken kafir olmasını düşünmeden müslümanlıkla ilgili şeyler de hayal etmeden günah işlerken hayal etmenin hükmü nedir? ( yani kafir olmayan biri ama bu kişinin müslümanlığını inanışını değil de günah işlerken falan hayal etmek günahlara pişmanlığını değil de günlük yaptıklarını hayal etmek)Bunları yapmak hayal edilen kişi veya kişiler gerçekte kafir olduğu için küfür olur mu?

Okudunuz mu?  Hoşgörü ile ilgili hikayeler

Cevap: Müslüman olmayan birini hayal etmek

Ebu Ducane
Kafir birini düşünmek küfür değildir. Kafirlerin inancını benimsemek küfürdür.


Cevap: Müslüman olmayan birini hayal etmek

Kayıtsız Üye
yani bu kişiyi kendisi gibi hayal etse yani görünüşünü veya cinsiyetını falan ama kafirliğini hayal etmese küfür olmaz mı

Okudunuz mu?  Hocanın yazdığı muskayı ne yapmalı

müslüman biri kafirle sevgili olabilir mi, Kafiri hayal etmek, Hayali

Bu kategoride yer alan Namaza yeni başladım 28 yaşındayım eskiden kalan kaza namazlarını nasıl kılarım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman olmayan birini hayal etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.