Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
sizden9
Abone

Küfre düşüren sözler söylemek

Küfre düşüren sözler söylemek

islam934
Arkadaşlar ben ağzımdan sık sık boşta bulunup unutup küfüre düşürecek sözler kaçırıyorum . Tövbe ediyorum ama gene oluyor.
Ve sık sık mürted olanında affı yokmuş. Allah (c.c)’ a karşı hiçbir inkarım yok fakat durum böyle ne yapacağım .


Cevap: Küfre düşüren sözler söylemek

cevap
kardeş her küfürden sonra tövbe et küfür etmemeye çalış tam sövecekken aklına şu gelsin ben küfür ediyom ama bunun öteki dünyasıda var orda yanarsam cehenneme gidersen onun için söverken hemen tövbe tövbe de bence merak etme Allah affeder sen yeterki geröekten tövbe et kal sağlıcakla

Okudunuz mu?  Doğuştan peygamber sünneti olanlar tekrar sünnet olmalımıdır?

Cevap: Küfre düşüren sözler söylemek

islam934
Kardeşim öncelikle selamun aleyküm bu küfür öyle değil yani imanı getirecek bir küfür. Birine sövme anlamında değil. Bu bazen boşta bulununca oluyordu.Ergenlik döneminde ateisttim sonrasında tövbe ettim şu an orucumu falan tutuyorum lakin bir şekilde ne kadar tövbe edeersem edeyim imanım gidiyor bir sözümden dolayı ve Nisa suresinde bir ayette Allah azze ve celle mürtedliği tekrarlayanları bağışlamam diyor. İçim çok rahatsız neredeyse ağlayacağım. Yaşama isteği bile yok içimde bilenler aydınlatırsa sevinirim.

Okudunuz mu?  Açık saçık resimlere bakmak cenabet yapar mı

Cevap: Küfre düşüren sözler söylemek

islam934
Teşekkürler, fakat nisa suresinde geçen bu ayeti açıklayabilecek yok mu?
Yani defalarca dinden çıkmış kişinin affı yok mudur?


arifselim
Bu hüküm münafık olanlarla iman etmeyenler içindir. Eğer sen bunları hata ile işliyor ve sonra tövbe ediyorsan elbette Allah’ın izniyle tövben kabul olur. Ama asla bu konu hafife alınacak bir şey değildir. Nefsinle mücadele et ve bu tür kelimeleri terket. Eğer samimi olmaya devam edersen mutlaka Allah sana yardım edecektir.


KULL
kardeşim Namaz kılmıyorsan namaz kılmaya başla süre dua ezberle dini kitaplar oku inşAllah nefsinle baş edenlerden olursunbu kitabı okumanı tavsiye derim(Ene Sus Ey Nefsim!Fatih Duman

Okudunuz mu?  Öğle Namazı Kazası

islam934
Çok soru soruyorum fakat mazur görün lütfen kendimi sürekli münafık gibi görüyorum namazı kılmaya çalışıyorum o an bile aklıma boşuna kılıyorsun Allah sana kapıyı kapattı gibi düşünceler geliyor. Ve tevbe suresi 80. ayette münafıklara af yok diyor Allahu Teala. Ne yapmam lazım lütfen yardım edin
Yani şöyle ki ben zamanında çok hata ettim defalarca kez tövbemi bozup bilerek dinden çıktım defalarca tövbe ettim ama yine dinden çıktım.
Bu münafıklık mıdır . Bu saatten sonra da nasuh tövbe etsem de affım yok mudur. Tövbe suresi 80. ayette öyle diyor. Cevaplar için sağolun

Okudunuz mu?  Sosyal medyada çıplak fotoğraf paylaşmak

KULL
Kardeşim vesvese bak şeytan senle uğraşmak istiyor namazı bırak söyle yap diye vesvese veriyor biliyor ki imanlı oldugunu o yüzden saldırıyor merak etme sen şeytan boş kalbe uğramaz aklında olsun öyle durumlarda vesvese

“Ey Allah’ın Resûlü dedim, şeytan benimle namazımın ve kıraatimin arasına girip kıraatimi iltibas etmeme sebep oluyor, (ne yapayım?)”

Okudunuz mu?  Dişlerin arasındaki yemek parçaları gusle mani mi

Aleyhissalâtu vesselâm bana şu cevabı verdi:

“Bu Hınzeb denen bir şeytandır. Bunun geldiğini hissettin mi ondan Allah’a sığın. Sol tarafına üç kere tükür!”

(Osman İbnu Ebî’l-As) der ki: “Ben bunu yaptım, Allah Teâla Hazretleri onu benden giderdi.”(Müslim, Selâm: 68)
sen takma iblisi Rabbimin izniyle hiç bir şey olmaz o senin imanını çalmaya çalışıyor bak git yarın islami kitaplar al oku Allah’A EMANET OL


islam934
KULL kardeşim alemlerin rabbi Allahu Teala senden razı olsun inşAllah. Teşekkür ederim cevap için Allah iman üzere sabit kılsın herkesi…

Okudunuz mu?  Namazdan sonra lekeler

KULL
Allah Razı Olsun kardeşim sana önereceğim kitap [url]http://www.kitapyurdu.com/kitap/ene-amp-sus-ey-nefsim/343150.html okumanı tavsiye ederim


islam934
Allah razı olsun ağabey birde ben dinden çok çıktımgirdim bu birkaç defa oldu. yani sürekli ergenlik dönemi vs. ben çok pişmanım şu anda gerçekten ama ailem müslüman biliyordu beni . ben bu yüzden münafık hissediyorum böyle münafık mı olunur affı vardır inşaAllah. çünkü tevbe suresi 80. ayette bağışlanma yok diyor birkaç ayet sonra tevbe edenler hariç diyor kafam çok karışık.


KULL
Dinden çıkan kimsenin tekrar Müslüman olması durumunda, daha önce yaptığı ibadetleri tekrar yapması gerekmez. Ancak zengin ise hac ibadetini yeniden yapması gerekir. Yine dinden çıkmadan önceki sevapları, dinden çıktıktan sonra tekrar Müslüman olması durumunda, alimlerin çoğuna göre bu sevaplar boşa gitmez ve tekrar döner.DENİYOR TEVBE ET KARDEŞİM RABBİM İNŞALLAH BAGIŞLAR MERHAMETİNDEN UMUT KESİlMEZ NAMAZA HEMEN BAŞLA YARIN BİR KAÇ GÜN DEME HEMEN BAŞLA NAMAZ KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAR inşAllah böyle yazılır küçük yazma

Okudunuz mu?  Reflü orucu bozar mı ?

islam934
Teşekkür ederim ağabey,sağolasın.

Sık sık konuyu açıyorum ama şöyle ki
elfazı küfür cümlelerinden birini bir kişi ağzından kaçırsa daha kelimeyi tam olarak bitirmeden dursa ve pişman olsa dinde çıkar mı??


Kayıtsız Üye
muzik dinledikten sonra muzik agzimiza takiliyor bazi muziklerde insani dinden cikaran sozler olabiliyor biz ise bu sozleri dogrulamadan,kulaga güzel geldiği için,soyluyoruz bu dinden cikarir mi ?
-kufre goturen bir sozu ya da bir isi biz bilmeden yaparsak ya da bilmeden soylersek dinden cikar miyiz ornegin birine kafir dedigimiz zaman dedigimiz musluman degilsin demek değil de bir laf bir saka ya da o anlik lakap olarak kullaniyoruz ?
-bazi hadisler de anne baba rizasi almayan cennetin kokusunu 500 km den bile alamiyacak deniyor ama baska hadis de imani olan herkesin enin de sonun da cennete girecegi yaziyor ?

Okudunuz mu?  Allah bana işaret mi gönderdi

arifselim
– İlk iki sorunun cevabı aynıdır. Müzik olsun veya başka şekilde sözler söyleniyor olsun imani açıdan asla öyle bir şey geçerli mazeret değildir. Şunu kesinlikle diyebiliriz ki bu sözler çok tehlikelidir. İnsan söylediğinden sorumludur.

– Evet imanı olan herkes cennete girecektir sonunda. Ama bu tür ikazlar bu günahların ne kadar şiddetli ve ne kadar ağır olduğunu gösteriyor. Bir insanın bir an için bile olsa cennetten uzaklaştırılması veya bir kaç saniye bile olsa cehenneme sokulması küçümsenecek bir şey değildir.

Bu kategoride yer alan Eksik abdest aldım ve namazımı o şekilde kıldım. yeniden kılmam gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfre düşüren sözler söylemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.