Anasayfa
6 Mayıs 2022, 19:18
sizden93
Abone

Gusul abdesti almadan önce diş ipi kullanmadan sadece diş fırçalamak diş aralarına su geçmesi için yeterli midir?

Gusul abdesti almadan önce diş ipi kullanmadan sadece diş fırçalamak diş aralarına su geçmesi için yeterli midir?

Millennium
Normalde gusül abdesti öncesi hem diş fırçalar hem de diş ipiyle diş aralarını temizlerim emin olmak için. Ama oruç nedeniyle diş ipi kullansam istemeden ya yutkunurum ya da dişler kanayabilir yutarım diye düşünüyorum. Sadece diş fırçalamakla gusül için gerekli olan ağız temizliği tamamlanmış olur mu? Yani diş ipi kullanmasam gusül abdesti alırken ağızda suyun geçemediği yerler kalma riski olur mu?

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen sıvı ile oruca devam etmek

Cevap: Gusul abdesti almadan önce diş ipi kullanmadan sadece diş fırçalamak diş aralarına su geçmesi için yeterli midir?

Ebu Ducane
Gusül alırken diş fırçasına ve ip kullanmaya hiç gerek yoktur abartmayalım çünkü yemek artıkları gusül almaya engel olmaz


gusülden önce diş fırçalamak gerekir mi

Bu kategoride yer alan Tek başına kılınan namazda melekler ve cinlerle cemaat oluşturmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusul abdesti almadan önce diş ipi kullanmadan sadece diş fırçalamak diş aralarına su geçmesi için yeterli midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.