Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
sizden8
Abone

İmsak ezanı okunurken yiyip içmek

İmsak ezanı okunurken yiyip içmek

Nihat Erdem
Selamun Aleyküm Arkadaşlar. Size bir sorum olacak. Arkadaşlar imsak ezanının sesi duyulur duyulmaz yani "Allahu Ekber, Allahu Ekber." Cümlesini duyar duymaz yemeyi, içmeyi ve cinsel ilişkiye girmeyi bırakman lazımmış. Ben bunu bilmiyordum ve ezan okunrken su içmiştim. Şimdi kaza yapmam gerekiyor onu biliyorum. Peki kefaret gerekir mi yani 60 gün daha tutmam gerekir mi?

Okudunuz mu?  Duayı tekrar okumak sehiv secdesi gerektirir mi?

Şimdiden teşekkürler.


Cevap: İmsak ezanı okunurken yiyip içmek

Ahmet28
Aleykümselam kardeşim. Denildiği gibi imsak ezanı okunurken bir şey yenip içilmez, yenilirse bildiğim kadarıyla kaza etmek gerekir. Ancak siz bunu bilmeden yaptıysanız kaza veya kefaret ödemeniz gerekmez. Tevbe etseniz yeter. (bu konuda geniş bir bilgim yok o yüzden siz bunu bir kaç yere daha sorgulatın, zira yanlış olabilir) Selam ve dua ile.

Bu kategoride yer alan Birine ölümsüz demek caiz midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmsak ezanı okunurken yiyip içmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.