Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
sizden8
Abone

Rüyada nasr süresini duymak

Rüyada nasr süresini duymak

reis0600
Selamın aleyküm değerli üyeler ben rüyamda garip bir şey gördüm böyle tam rüyada korkacakken bir sima tam olarak nasıl bir sima hatırlamıyorum elinde bsy var onu havaya kaldırıyor ve nasr suresini duyuyorum o anda o mu okuyor bilmiyrum ama o nasr suresini duyunca korkum geçiyor ve uyanıyorum sizce bu neye delalet yardımcı olun lütfen

Okudunuz mu?  Cenabet kişi ve zemzem

Cevap: Rüyada nasr süresini duymak

Ahmet28
Aleyküm selam. Bu konuda çeşitli rivayetler vardır : Nasr suresini gören bir devlet başkanı ise, fetihler yapacağına, değilse vefat edeceğine işaret eder. Bazı tabircilere göre ise, düşmanlarına galip geleceğine, kıyamet gününde şehitler ve Peygamber Efendimiz (S.A.V) ile beraber olacağına veyahüt sevdiği bir zatın vefat edeceğine delalettir. Cafer-i Sadık ise şöyle buyurmuştur : Rüya sahibinin eceli yaklaşmıştır. İman ile göçer. Abdülgani ise : şehid olarak vefat eder. Buyurmuştur. (Bilgiler Diyanet’ten) Selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerim nasıl okunur

Cevap: Rüyada nasr süresini duymak

reis0600
Peki bu tabircilerın ve büyük zatlarin bu konu hakkindaki sözlerine ne derece guvenebiliriz yani bu konu hakkında guvenebilir miyiz


ecel

Kayıtsız Üye
Ruyami yazmiyorum. Yorumu okudum eceliniz gelmis diyordu. Hemen dua ettim hayirli olmasini istedim. Ruyadan bir ay sonra karnimda kist oldugunu ogrendim. Simdi ameliyat olcam. Ve hergun agliyorum. Lutfen banada birseyler soyleyin. Ruyam cikmasin diye daha neler yapayim.Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Dini oyunlar

Ahmet28
Bu saydığım tabircilerde büyük imamlar da var. O yüzden güvenme duygusu ağır basıyor. Ama Allah hakkınızda hayırlı olanı bilir. Kul bunu bile bile yine Allah’tan başkasını isterse Allah’ın hayırlı olanı değil de, kulun istediğini verme imkanı da var. En azından ben böyle biliyorum.

Okudunuz mu?  İçimden bir ses senin imanın yok diyor.

Kayıtsız Üye
Kader hayir ve serrin Allahtan geldigine iman etmek.

De ki: Eğer Allah size bir kötülük dilese, sizi Allah’tan koruyacak kimdir? Yahut size bir rahmet dilese, buna engel olacak kimdir? Onlar kendilerine Allah’tan başka hiçbir dost ve hiçbir yardımcı bulamazlar. Ahzab 17

Okudunuz mu?  Tevbe Ederken Samimiyet Şartmı

Kardesim, rüyan tabir edilsede edilmesede önemli degil. Zira Allah cc diledigi olur, biz onun hükmüne karsi cikamayiz.

Ama rüya tabiri için birkac hadis yazim sana

Ebu Katâde (radıyAllahu anh)’nin anlattığına göre: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ın şöyle söylediğini işitmiştir: "Rüya Allah’tandır. Hulm (sıkıntılı rüya) şeytandandır. Öyle ise, sizden biri, hoşuna gitmeyen kötü bir rüya (hulm) görecek olursa sol tarafına tükürsün ve ondan Allah’a istiâze etsin (sığınsın). (Böyle yaparsa şeytan) kendisine asla zarar edemiyecektir."

Okudunuz mu?  Şehveti kesen yiyecekler nelerdir

Buharî Tıbb 39, Bed’ü’l-Halk 11, Tà’bir 3, 4, 10,14, 46; Müslim, Rüya 5, (2262); Muvatta 1, (2, 957); Tirmizî, Rüya 4, (2288); Ebu Dâvud, Edeb 96, (5021).

Ebu Hureyre radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Rü’ya üç kısımdır: Biri Allah’tan bir müjdedir. Biri nefsin konuşmasıdır. Biri de şeytanın korkutmasıdır. Biriniz hoşuna giden bir rü’ya görecek olursa, dilerse onu anlatsın. Eğer hoşuna gitmeyen bir şey görürse onu kimseye anlatmasın, kalkıp namaz kılsın."

Okudunuz mu?  Caiz olmayan bir şeye caiz demek küfür mü?

rüyada nasr suresi okumak imam nablusi, Ruyada nesr suresi duymak

Bu kategoride yer alan Ya Vedud Duası Hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada nasr süresini duymak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.