Anasayfa
25 Temmuz 2022, 10:45
sizden6
Abone

Tırnağın içini yıkamak abdestte farz mı

Tırnağın içini yıkamak abdestte farz mı

Nihat Erdem
S.A TIRNAGIN ICINI YIKAMAK ABDESTTE VE GUSUL ABDESTINDE FARZMI? Farz ise ben yillardir bilmiyordum. Hic bir namazim kabul olmadi mi? Hep cinup mu gezdim?


Cevap: TIRmNAGIN içini yıkamak abdestte farz mi?

Secan
Tirnagin ici boy abdesti aldigin zaman, veya ellerini guzelce yikadigin zaman yeterince islaniyor. Ozellikle tirnaklarin arasini islatip yikayin diye bir tavsiye hiç duymadim ben daha once. O yuzden rahat ol kardesim 🙂

Okudunuz mu?  Ağzıma ve Burnuma su vermeyi unuttum Gusül abdesti geçerlimidir?

Tırnağın arasına mum girmesi gusüle ve abdestte mani midir?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeşler mum ile uğraşırken baş parmagımın tırnağın sola doğru olduğu bölüme yanan mumdan gelen sıvı mum döküldü tırnağïmın arasına gitti diye düşünüyorum mum hemen bir katman oluşturduğu için gusüle ve abdestte mani olabilir ya ondan dolayı ne yapmam gerekir ? Ben sıcak su ile temizlemeye çalıştım ama ne kadarı gitti bilemiyorum içimde gitmedi hissi var bundan dolayı da namaz kılmaktan korkuyorum abdestsiz ve gusulsuz namaz kılmak çok günah ya ne yapacağımı bilemiyorum
Nasil temizleyebileceğim konusunda bir öneriniz var mï? Tırnak arası biraz zor gibi gözüküyor da temizlenmesi.
-Yardımcı olan kardeşlere şimdiden teşekkürler. Allah razı olsun sizlerden.

Okudunuz mu?  Rüyada ihtilam olduğunu nasıl anlarız

Yorum: Tırnağın içini yıkamak abdestte farz mı

Kayıtsız Üye
Sakin ol! Vesvese bunlar! Sicak suyla iyice yikadin, kalan mum da gormuyorsun. Ee?

Onem verme. Vesveseler sen onem vermedikce azalir.


arifselim
Aleykum selam. Sadece görünen bir mum kalıntısı varsa onu temizle yeter. Bundan fazlasını araştırmak ve zorlamak vesveselere neden olur. İnsan sadece emin olduğu şekilde ve bilinçli bir şekilde hareket etmelidir.

Bu kategoride yer alan Ödül çekilişine katılmak caiz midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tırnağın içini yıkamak abdestte farz mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.