Anasayfa
3 Ağustos 2021, 20:10
Hikayeler
Yönetici

Hz Meryemin cennette Peygamberimizle evlenmesi

Hz Meryemin cennette Peygamberimizle evlenmesi

Şema
Hz Meryemin cennette Peygamberimizle evlenmesi


Hz.Meryem cennette Peygamberimiz ( s.a.s )in eşi mi olacak ve Hz.Meryem İsa a.s a bir saat içinde hamile kalıp bir saatte doğurmuş mu?

1- Sebep ve hikmetler dünyasında yaşıyoruz. Burada her şeyin bir sebebi ve hikmeti vardır. Ama ücret ve kudret yeri olan ebedî âlemin kendine has yönleri vardır. Buradaki ölçüler oraya uymadığı gibi, buradaki şartlar ve esaslar da o âleme benzemez.

Bunun için o âlemi kendi ölçüleri içinde mütalaa etmek lazım. Ancak ebedî âlem hakkında tam bir bilgiye sahip olmamız mümkün değildir. Ancak bazı âyet ve hadislerde bu meseleye esas teşkil edecek işaretler vardır. Biz de bu işaretlerin gösterdiği nisbette biliyoruz.

Sizin sözünü ettiğiniz meseleyi İbni Mâce’nin Zühd babında rivayet edilen bir hadis-i şeriften öğreniyoruz.

Peygamber Efendimiz (a.s.m) şöyle buyuruyor:
Allah Azze ve Celle sizden Cennete dahil ettiği her mü’mine yetmiş iki hanım verir. Bunların ikisi hurilerden ve yetmişi Cehennemlik olanların Cennetlik hanımlarındandır. 1

Okudunuz mu?  Cinlerle irtibat kurmak isteyenlerin başına gelenler...

Hadis âlimi Hişam bin Hâlid, bu hadisin izahında şöyle der:
Bazı erkekler ebedî olarak Cehenneme girerler. Cennet ehli olan erkekler Cehenneme girenlerin hanımlarını alacaklardır.

Meselâ, Firavun’un hanımı Hz. Âsiye gibi.
Hz. Âsiye’nin durumunu da yine bir başka hadisten öğreniyoruz:
Allah, İmran kızı Meryem’i, Firavun’un hanımı Âsiye’yi ve Musa’nın kızkardeşi Gülsüm’ü Cennette bana zevce olarak vermeyi hükmeyledi. 2

Bu hadis-i şeriflerden anlaşıldığı üzere, Cehennemlik erkeklerin Cennetlik hanımlarını Cenab-ı Hak mü’min erkeklere verecek. Cennetin şartları kendine göre olacağı için orada kıskançlık, haset ve benzeri duygular olmayacaktır.

Hiç evlenmeden vefat eden hanımlar için de aynı hususlar geçerli olsa gerekir.

2- Allah Teâlâ, İsa (a.s)’nın babasız doğmasını takdir ettiğinden, onu mucizevi bir şekilde dünyaya getirmek için ruhundan üfleyerek yaratmıştır. Meryem’in gebe kalmasını Allah Teâlâ şöyle açıklamaktadır: Nihayet Allah’ın emri gerçekleşti. Meryem İsa ya gebe kaldı " (Meryem,19/22); Irzını koruyan Meryem’i de hatırla. Biz ona ruhumuzdan üfledik. Onu da oğlunu da alemlere bir mucize kıldık" (el-Enbiya, 21/91); "Biz ona, ruhumuzdan üfledik. O, Rabbinin sözlerini tasdik etmişti ve itaatkâr olanlardandı" (et-Tahrim, 66/12).

Okudunuz mu?  Yeşil Elbise hikayesi

Hz. Meryem gebe kalınca, insanların bulamadığı bir yere çekilip, tek başına beklemeye başladı: "Hamileyken, insanlardan ayrılıp uzak bir yere çekildi" İnsanların gözünden uzak bir yere çekilmesi kavminin şüphe ve itham dolu bakışlarından kurtulmak içindi. Zaten o, başına gelen bu büyük hadiseyi insanlara nasıl izah edeceğini bilemediğinden, sıkıntı içinde ne yapacağını şaşırmıştı.

Hamilelik müddeti hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Bir kısmı, bu müddetin bir veya dokuz saat kadar olduğunu söylerken; diğer bir kısmı da, sekiz ay olduğunu söylemişlerdir (Sabunî, a.g.e., 202). Sahih olan Cumhurun görüşüne göre ise, bir kadının tabiî hamilelik müddeti kadar gebe kalmış ve yine aynı tarzda çocuğunu doğurmuştur (İbn Kesir, Tefsir, İstanbul 1985, V, 216).

Okudunuz mu?  Cömertlik ve Merhamet (dini hikaye)

1 İbni Mâce, Zühd: 39.
2 İbni Mâce Tercümesi, 10: 649.

Mehmed Paksu Aileye Özel Fetvalar


Cevap: Hz Meryemin cennette Peygamberimizle evlenmesi

Mumtehine
Allahu Teala razı olsun sem’a kardesim..Rabbim ecrini kat be kat versin insaAllah!


Hah Bİ Bu KalmiŞtii

iletisimnet
Yav bu uydurmasyonlarla iman etmeyin.Boş lakırdılar bunlar.Zan ile ibadet,Zan ile iman putperestlerin ve müşriklerin özellikleriydi.Hey gidi hey.Şimdi müslümanlara da mı bulaştı…
Allah(C.C.)hepimizi ıslah etsin.Amiiinnn…

Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır.10-Yunus Suresi 100


Soru: Hah Bİ Bu KalmiŞtii

Mumtehine
< Yav bu uydurmasyonlarla iman etmeyin.Boş lakırdılar bunlar.Zan ile ibadet,Zan ile iman putperestlerin ve müşriklerin özellikleriydi.Hey gidi hey.Şimdi müslümanlara da mı bulaştı…
Allah(C.C.)hepimizi ıslah etsin.Amiiinnn…

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz (sav)'in Uhud'da kırılan dişi

Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır.10-Yunus Suresi 100 >
Kardesim forumda turlayip duruyorsun da,acaba lutfedip dini egitimin ne duzeyde hangi dini ilimlere vakifsin soyler misin?


Mumtehine
<
Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır.10-Yunus Suresi 100 >

Demeden edemeyecegim;Allah cc zatina has adiyla,pislik sozunu ardi ardina kullanilmasina itiraz ediyorum.
Ayetin meali de soyledir;
" Allah’ın izni olmaksızın, hiç kimse için iman etme (imkanı) yoktur. O, akıl erdiremeyenlerin üzerine iğrenç bir pislik kılar."Yunus Suresi 100


siyahduvar
selamünaleyküm
Allah celle celelühü hadsiz hududsuz razı olsun sizden inş her aradığımı burda bulabildiğime seviniyorum teşekkürler


Baksan
< "Allah Azze ve Celle sizden Cennete dahil ettiği her mü’mine yetmiş iki hanım verir. Bunların ikisi hurilerden ve yetmişi Cehennemlik olanların Cennetlik hanımlarındandır.” >
Bu hadise(!) göre erkeklerin coğu cehenneme kadınlar ise cennete.

Okudunuz mu?  Tesbih... [Bir derviş ile aşık kız hikayesi]

<
" ey kadınlar topluluğu sadaka veriniz, zira cehennem ehlinin çoğunluğunu sizlerin oluşturduğunu gördüm."
>

Bu hadise(!) göre ise kadınların çoğu cennete erkekleri ise cehenneme.

Nasıl olacak bu iş?
😎


BiLaL HaTTaB
< "Allah Azze ve Celle sizden Cennete dahil ettiği her mü’mine yetmiş iki hanım verir. Bunların ikisi hurilerden ve yetmişi Cehennemlik olanların Cennetlik hanımlarındandır.” >
Bu hadis, zayıf bir hadistir. Dolayısıyla "merdud haber"ler içerisinde değerlendirilir.

Ravilerinden Halid b. Yezid b. Ebî Mâlik’i; İmam Ahmed, İbn-i Muîn, Ebû Davûd, Nesaî, İbnü’l-Carûd, el-Ukaylî ve başkaları zayıf saymışlardır.

< " ey kadınlar topluluğu sadaka veriniz, zira cehennem ehlinin çoğunluğunu sizlerin oluşturduğunu gördüm." >
Bu hadis ise, birçok tarîkten(yoldan) rivayet edilmiş olup, hakkında herhangi bir "red" sözkonusu değildir. Ravîleri de "sika"dandır.

Aklınızda soru işareti kalmamasını istiyorsanız(ki bu tür sorular maksatlı sorulardır); ilk rivayeti reddeder, ikinci rivayeti alırsınız.

Ama siz; aklınızda soru işareti kalmamasını değil, insanların akıllarına gereksiz yere "soru işaretleri" bırakmayı görev edinmişsiniz. Allah(cc) ıslah eylesin.

Biz ilk rivayete de "uydurma" hükmü verecek kadar kendimizi cüretkar göremediğimiz için(zira zayıf hadiste de "belki" Rasulullah’a(sas) aidiyet ihtimali vardır); şu şekilde te’vili daha uygun görüyoruz alimlerimizin beyanları üzere:

"Kadınlar cehennemde erkeklerden çoktur; bir erkeğe iki kadın verilmesi ise cehennemden çıktıktan sonra olacaktır."

V’Allahu âlem…

En iyisini Allah(cc) bilir…

ve’s-Selam…


Baksan
< " ey kadınlar topluluğu sadaka veriniz, zira cehennem ehlinin çoğunluğunu sizlerin oluşturduğunu gördüm." >
< Bu hadis ise, birçok tarîkten(yoldan) rivayet edilmiş olup, hakkında herhangi bir "red" sözkonusu değildir. Ravîleri de "sika"dandır.
>

Yukarıdaki hadise sika diyen şahsın sika olup olmadığını nasıl bileceğiz?

Cehennemlik kadınlara "sadaka" tavsiye ediliyor.Hangi insaf bunu kabul eder?
Kadının ne geliri var ki sadaka versin.Evinde oturmuş çoluk çocuk yetiştiren kocasının hizmetini gören ve kocasının avucuna bakan zavallı bir kadın nerden verilecek sadaka bulsun.Sanki evkadınlarına değil de iş adamlarına tavsiye ediliyor.
Böyle bir uydurmaya sika diyenlerden ne hayır.
Bu uydurmalarla vaktinizi enerjinizi harcamayın.1.500.000 civarında hadis uydurulmuş ve 1.500 senedir işin içinden çıkılamamış.Ümmet 1500 senedir bunlarla uğraşıyor çok büyük oyuna geldik hala uyumakta direniyoruz.


BiLaL HaTTaB
< Yukarıdaki hadise sika diyen şahsın sika olup olmadığını nasıl bileceğiz? >
Cerh-ta’dil alimleri sayesinde. Ama alimlere en ufak hürmetin, güvenin yok ki…

Gerektiğinde babasını dahi cerh edebilen insanlar, senden-benden çok daha sika idiler. Benim kuşkum yok. Kuşkusu olan da, önüne çıkan her hadisi reddedip cehennemdeki yerine hazırlansın. Oraya kadar yolu var…

< Cehennemlik kadınlara "sadaka" tavsiye ediliyor.Hangi insaf bunu kabul eder?
Kadının ne geliri var ki sadaka versin.Evinde oturmuş çoluk çocuk yetiştiren kocasının hizmetini gören ve kocasının avucuna bakan zavallı bir kadın nerden verilecek sadaka bulsun.Sanki evkadınlarına değil de iş adamlarına tavsiye ediliyor >

Cehalet kokuyor cümleleriniz. Şayet hadis ilminden azıcık nasibiniz olsaydı, Rasulullah’ın(sas), bir insanın bir diğerine olabilecek şerrini önleyen kimseye bu yaptığının bir sadaka olduğunu söylediğine şahid olurdunuz.

Aynı şekilde, bir tanecik hurma ile dahi sadakada bulunulabileceğini beyan ettiğini de müşahade ederdiniz. Bir tanecik hurması dahi mi yok kadınların ? ? ?

Hadi yok diyelim… O halde yine Rasulullah(sas) versin sana cevabı:

İbni Mes’ud radıyAllahu anh’den; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
"Bütün Müslümanların her gün sadaka vermesi gerekir.” Denildi ki; "Ey Allah’ın rasulü! Buna kim güç yetirebilir ki?” buyurdu ki;

"Müslümana selam vermen bir sadakadır, hastayı ziyaret etmen bir sadakadır, cenaze namazına katılman bir sadakadır, yoldan eza verici bir şeyi kaldırman sadakadır, zayıfa yardım etmen sadakadır, eşini kucaklaman dahi bir sadakadır.” [Müslim(s.697); Nesai, İşratun Nisa(144); Cemül Fevaid(2828)]

Yine mi olmadı? Buyrun Rabbimizi işitelim:

"Bir tatlı dil, bir bağışlama, arkasından incitmenin geldiği sadakadan daha hayırlıdır….." [Bakara/263]

< Böyle bir uydurmaya sika diyenlerden ne hayır. >
Sizden daha hayırlı olduklarına dair hiç şüphem yok…

Her şeye lâ’net etmek arap kadınlarının âdeti îdi. Böyle bir topluluğa Allah Rasulü’nün böyle bir uyarı ve tavsiyede bulunması sizin neden bu kadar zorunuza gitti anlamak güç.

< Bu uydurmalarla vaktinizi enerjinizi harcamayın.1.500.000 civarında hadis uydurulmuş ve 1.500 senedir işin içinden çıkılamamış.Ümmet 1500 senedir bunlarla uğraşıyor çok büyük oyuna geldik hala uyumakta direniyoruz. >
İşin içinden çıkılmış aslında. Ama sizin gibi acuzeler tertemiz suyu bulandırmaya çaba sarfetmekte sadece. O su, bembeyaz ve çok berrak. Bir taraflarınızı da yırtsanız bulandırmaya gücünüz yetmeyecektir.

Evet… Büyük bir oyuna geldiğinizi üzülerek müşahade etmekteyiz. Rabbim bu oyunun piyonu olmaktan kurtarsın sizleri, şayet dininizde gerçekten samimi iseniz.

Herşeyin en iyisini bilen O’dur(cc).

ve’s-Selam…


Hoca
hadisin tam metni ve kaynağı:

Okudunuz mu?  Allah'ı Misafir Etmek

"Allah İmran kızı Meryem’i Firavun’un hanımı Âsiye’yi ve Musa’nın kızkardeşi Gülsüm’ü Cennette bana zevce olarak vermeyi hükmeyledi.” (İbni Mâce Tercümesi 10: 649.) (Taberânî, el-Mu’cemü’l-kebir, 8/258.)


hz meryem evlendimi, hz meryem hiç evlendimi, hz meryem nasıl hamile kaldı

Bu kategoride yer alan Hz.İbrahim (a.s) ve şeytan başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Meryemin cennette Peygamberimizle evlenmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.