Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:01

Mealcilere sorular ve cevaplar

Mealcilere sorular ve cevaplar

Sabri
Namazı nasıl kılarsınız?
Zekatı hangi oranda verirsiniz?
Hac ibadeti farz mıdır? farz nasıl yaparsınız?

< 1- Bir kadın erkeklere imam olabilir mi?

2- Hacc’ın belirli bir vakti var mıdır? Varsa ne zamandır? İstediğimiz zaman gidebilir miyiz? Veya haram ayların herhangi birinde gitsek olur mu?

Okudunuz mu?  Tebeut tabiin kimlere denir

3- Namaz kılarken yönümüzü mescid-i aksa’ya veya kuzeye veya batıya veya doğuya çevirsek olur mu? Bakara 144, 145, 149 ve 150’de namazdan bahsedilmemektedir. "nereden çıkarsan çık yüzünü mescid-i haram’a çevir" ya da "biz senin yüzünün habire göğe doğru çevrildiğini görüyoruz. Hoşlanacağın bir kıbleye seni elbette döndüreceğiz. Artık yüzünü mescid-i haram’a çevir" ibarelerinin geçtiği ayetlerde namazdan bahsedilmiyor. Namaz kelimesi bile geçmiyor. Bu durumda salt meallere bakarak (hadislere, tarihi anlatımlara hiç bakmadan) namazda yüzümüzü mescid-i haram’a çevirmesek olur mu?

Okudunuz mu?  Rızık Nedir?

4- Vekaletle hac olur mu?

5- Bayram namazı kılmamalı mıyız? Bayram namazları uydurulmuş bir şey midir?

6- Bir kadın aynı anda teyzesi ve halası ile beraber nikahlanabilir mi? Caiz midir? Değil midir? Bununla ilgili ayet var mı?

7- Cenaze namazı nasıl kılınır? Yoksa cenaze namazı diye bir şey yoktur da cenaze namazı dediğimiz şey basit ve geleneksel bir tören midir?

Okudunuz mu?  Uhud Savaşında Peygamberimizin Yarasını Temizleyerek Akan Kanı Durduran Sahabe kimdir?

8- Eşşek eti yiyebilir miyiz? Eşek eti helal midir haram mı?

9- Allah (c.c.) Kur’an’da neden sık sık "Allah ve Resulü…" "Allah ve Rasulü’ne…" gibi ibareler kullanmıştır. Neden kendi Zat’ının yanında aslında ayetlerden başka (sizin görüşünüze göre) hiçbir sözü dikkate alınmayacak bir insana da başvurulması gerektiğini söylemiştir ya da neden kendine iman etmenin yanında O’na da iman edip itaat etmenin gerekliliğini vurgulamıştır? >

Okudunuz mu?  Osmanlı İmparatorluğunun ikinci padişahı olan, kendi adına ilk defa para bastıran kimdir?

Yorum: Mealcilere sorular ve cevaplar

YAĞMUR
dini konularda herkesin aklında sorular vardır ama önemli olan bu sorulara doğru cevaplar bulabilmek ve yönümüzün şaşırılmasına ihtimal vermemektir


mealcilere cevaplar

Bu kategoride yer alan Yazı Tura Atma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mealcilere sorular ve cevaplar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.