Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:40
sizden1
Abone

Kendine beddua etmek

Kendine beddua etmek

islam934
Mesela ağızdan eğer öyleyse şimdi mezara gireyim , Allah canımı alsın vs. dense , iman ile ilgili söz SÖYLENMESE imana zarar gelir mi?


Cevap: Kendine beddua etmek

Şem’a
Bu söz imana zarar vermez ama kötü bir bedduadır


Kendine beddua etmek

koyumavi
Selâmün Aleyküm Allah rızası için yardım edin sürekli ya gözlerime bı zarar gelirse diye korkuyorum eskiden sürekli mutfağa girip duran ben artık normal öğünlerde bile fazla iştahım yok namazlarda aklıma takılıp duruyor çoğunlukla uyumak istiyorum ne yapmalıyım ben karar veremiyorum.
ben yaklaşık 1 ay önce filan kardeşime bir davranışından ötürü "Seni babama demezsem" diye sesli bir şekilde dedim,hemen ardından da içimden dedim veya kalbimden geçti" iki gözüm kör olsun"diye.Daha sonra gidip kardeşimi babama dedim.Fakat babama 2tane şey demiştim.Ya babam asıl demem gerekeni duymadiysa diye tekrar demeye karar verdim.1 ay sonra filan bidaha dedim.Bu kez aklıma ya o davranışı bir daha tekrarlaması halinde diyeceğim dediysem diye aklıma takıldı.Daha sonra bu konuyu hocalara danıştım.

1 tane cami hocası "nasıl içimizden dua ediyorsak beddua da olur,eğer yerine getirdiysen sorun yok ama yerine getirmezsen bir fakiri sabah akşam doyurman gerekir dedi.
Başka 2 tane hoca ise içinden söylenen beduaların sorun olmayacağını söyledi.
Başka bir cami hocası ise yine aynı şekilde sorun olmayacağını fakat dilinle(dudaklarını kıpırdatarak) söylediysen olabilir dedi.
Daha sonra bunun beddua olmadığına karar verdim.
Fakat ondan sonra daha büyük sorunlar başladı.Otururken düşünüyordum ve "iki"dedim devamını getirmedim yüksek ihtimalle.Daha sonra nasıl oldu bilmiyorum bu kez odada kimse olmadığı halde sesli bir şekilde" Seni babama demezsem"dedim devamını getirip getirmediğime emin değildim(devamı derken 2 gözüm kör olsun kısmı).Daha sonra afedersin tuvalette aynı şekilde sesli bir biçimde "Seni babama demezsem iki"dedim devamını getirip getirmediğime yine emin olamadım.Daha sonra dün akşam yatarken içimden mı dedim dudağımı kıpırdatarak mı dedim emin değilim" Bir daha yaparsan seni babama demezsem 2 gözüm kör olsun"dedim gibi oldu.Şimdi kardeşimi babama desem bir daha yapınca yine demem gerekir mi diye kafama takılıyor.
Allah rızası için yardım edin kime guvenecegimi de bilmiyorum bir hoca öyle diyor başka bir hoca şöyle diyor.Ne yapacağıma karar veremiyorum.
Allah rızası için yardım edin.

Okudunuz mu?  Allah bizleri yaratmadan yada yaratırken cennetlik veya cehennemlik olduğumuzu biliyor muydu ? Eğer böyleyse ......

Yorum: Kendine beddua etmek

cpuslayer
Kardeşim birinci yapman gereken şu tevbeyi yap.
Allah’ ım kalben ve dil ile ”Seni babama demezsem iki gözüm kör olsun.” şeklinde yapmış olduğum bedduamdan tevbe ettim estağfirullah Ya Gaffar.(100 kere söyle bunu.)
İkincisi ise tevbeyi yaptıktan sonra sana vesvese vermeye devam edebilecek olan, kalpteki şeytanın vesvelerine aldırış etmemek. onunla savaşmamak. vesvese balon gibidir. önem verirsen şişer. vermezsen söner gider. senin söylediğini sandığın çoğu şeyi şeytan sana söylüyor. Sen kendin söylüyor sanıyorsun. Bunu unutma. o Konuşsun dursun. dinlemediğinde bir süre sonra susacaktır. Bol bol felak nas oku. Namazlarına da dikkat et.

Okudunuz mu?  Aklımıza gelen kötü düşüncelerden nasıl kurtuluruz

Kayıtsız Üye
Babam bana beddua ediyor. Sebebıde ona yalan soylemeyıp durust olmasını söylediğim ıcın.. Babam evimizi amcamın borçlarına verdı emekli parasını amcamın borçlarına verdı.. Biz tamam olabilir bundan sonraya bakalım dedik. Ben 29yasındayım sekiz yıl önce evlendim dugunum olurken bir cop almadığı gibi baba gibi dugunumde bile oturmadı. Kardesım erkek kendi dugununu borçla yaptı babam bir cop almadı. Ve yine kredi cekıp amcama karısına yardım ediyo. Maaşının Üçte birini anneme bize soylemıyomustu amcama veriyormustu. Şöyle ki maaşı 2 300ken anneme 1600dıyodu.bunu ogrendık hala yalan söyleyip kredi cekıyo borcu oduyo evı kira bina temizliyor cop alıyor borcu odemek İÇİn. Namaz kıl anneme yalan soyleme artık ellıbes yaşındasın aklını başına al annem elli yasında bina temizleyemezse ne olacak deyince sen bakarsın diyo bende ben bakamam durumum yok para yonunden deyince yanına alırsın dıyo kocam asla dıyo o çeksin kredileri sarhoş kardeşine yedırsın bende onamı bakıyım dıyo babam bana beddua ediyor bedduası tutarmı

Okudunuz mu?  Vesvese ve Şirk

cpuslayer
Buda sizin imtihanınız. Anne babaya onu yap bunu yap deme yetkimiz maalesef yok bizim. Ha bu babanızın yaptığının doğru olduğu anlamına gelmez. Size düşen bir kere güzelce uyarmak. Bundan sonrası onun bileceği iş. Israrcı olmak bu konularda kişiyi dahada uzaklaştıyor malesef ki dinden. Hidayeti verecek olan Allah’ tır. Bize düşen sadece TEBLİĞ. Bu kim olursa olsun böyle. Israrcı olmanız durumunda siz zulme girersiniz.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kıza kendimi kanıtlayamıyorum

Kuran-ı Kerim de diyor ki ”BAKARA-275: Faiz yiyenler mahserde ancak seytanin carptigi kimsenin kalktigi gibi kalkarlar. Bu, onlarin, «Zaten alisveris de faiz gibidir» demelerindendir. Oysa Allah alis verisi helal, faizi haram kildi. Kime Rabb’inden bir ogut gelir de faizcilikten geri durursa, gecmisi kendisinedir, onun isi Allah’a aittir. Kim faizcilige donerse, iste onlar cehennemliktir, onlar orada temelli kalacaklardir.)

Bu bağlamda babanızın faize bulaşmış olduğunu düşünürsek, faizden gelen şeytan onun bu yolda devam etmesi için sürekli vesvese verecektir. Babanız da bu yolda devam edecektir.
Amcanızın alkol kullandığını düşünürsek içki içmekten gelen şeytan da onu bu yolda sürüklüyor.
Babanızın 5 vakit namaz kılan diğer hiç bir günahı işlemeyen biri olduğunu ve sadece faiz günahı olduğunu varsaysak bile faizden gelen şeytan ile amcanızdaki alkolden gelen şeytan işbirliği içerisinde olduklarından babanız paralarını amcanıza yedirmeye devam edecektir. Bu yorum olayın iç yüzü. Arka planı.

Anlayacağınız babanız şeytanın vesveseleri ile yönlendiriliyor. Yoksa hangi baba evin nafakasını alkole yatırır ?
Yapabileceklerinize gelirsek;

Okudunuz mu?  Namazda sessiz gülmek namazı bozar mı

Babanızın ve amcanızın bağışlanması için onlara hidayet dileyin. Bol bol dua edin.
Helalliklerini alın, gönüllerini hoş tutun.
Aşağıdaki niyet ile 1 tl de olsa düzenli olarak sadaka vermeyi alışkanlık haline getirin.
Aynı niyet ile 41 gün oruç tutarsanız bunun size ve ailenize büyük katkısı olacağını söyleyebilirim.
Euzubillahimineşşeytanirracim.
Bismillahirrahmanirrahim.
”Niyet ettim, niyet eyledim benim, eşimin, anne babamın, anne babamın anne babasının, kardeşlerimin, evlatlarımın, soyumun ve zürriyetimin, eşimin anne babasının, eşimin anne babasının anne babalarının, eşimin kardeşlerinin, eşimin soyunun ve zürriyetinin, akrabalarımın, eşimin akrabalarının, arkadaşlarımın, gıybetini ve dedikodusunu yaparak günahlarını aldığımız insanların, üzerimizde kul hakkı bulunan kişiler ile gelmiş, geçmiş ve gelecek bütün Ümmet-i Muhammedin işlemiş oldukları kınamak, gıybet ve dedikodu yapmak, iftira atmak, sui zan yapmak, beddua, lanet, küfür, intizar ve kahır okumak, kumar oynamak, alkol içmek, zina yapmak, anne baba hukukuna aykırı davranmak, zulüm yapmak, isyan etmek, şirk koşmak, faiz yemek, yedirmek ve faiz sistemine destek olmak, yalan yere yemin etmek, yalan söylemek günahları ve günahlarım ile tüm günahları ve günahlarıma, adak ile eksik verilen zekatlara kefaret olması, tüm Ümmet-i Muhammed üzerindeki şeytan tuzaklarının bozulması ile bela, hastalık ve şerlerin defi niyeti ile Allah rızası için sadaka vermeye.”
”BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.”

Okudunuz mu?  Rüyada cinsel ilişki orucu bozar mı

cpuslayer
Anne baba bedduası tutar. Ancak haketmek gibi bir durum da söz konusu. Doğrusunu Allah bilir.
Bu konuda yapabileceğiniz ise babanızın size yaptığı beddualardan tevbe etmesidir. Babanıza sıkıntı yaşadığınızı, anne baba hakkının çok önemli olduğunu, yaşadığınız bu sıkıntıları ettiği beddualardan kaynaklı olabileceğini düşündüğünüzü söyleyin.
Kendisine şu tevbeyi yaptırın.
Allah’ ım kızgınlık ve öfkeyle üzüntü ve kederle kendime, hayata, yaşamaya, varolmaya, yaratılışıma, anne babama, eşime, evlatlarıma, akrabalarıma, arkadaşlarıma, malıma mülküme, tanıdığım tanımadığım insanlara, hayvanlara ve yaradılan herşeye yapmış olduğum tüm isyan, şirk, lanet, beddua, kahır, sitem, intizar, küfür ve tüm kötü sözlerden yarattığın zerreler adedince;
Tevbe ettim estağfirullah Ya Hayy Ya Gaffar Ya Settar Ya Tevvab.(100 kere)

Ardından Yarabbi ben hakkımı kızıma helal ettim, helal ettim, helal ettim. Şahit ol Yarabbi,Şahit ol Yarabbi,Şahit ol Yarabbi desin.
Sizde aynı şekilde Yarabbi ben hakkımı babama helal ettim, helal ettim, helal ettim. Şahit ol Yarabbi,Şahit ol Yarabbi,Şahit ol Yarabbi deyin helalleşin.
Bunları yaptıktan sonra kendinizi gözlemleyin. Sıkıntılarınız konusunda tekrar yardımcı olalım.

Okudunuz mu?  Tekrar kapanmak istiyorum ama kapanamıyorum

Kayıtsız Üye
Merhabalar . Benim üvey kardesim var . Görüsmüyoruz onlarla . Ama kuzenimin o eve gidip o çocuğu sevdiğini görünce sinirlendim ve " Bir daha o çocuğu seversem Allah bana diyetisyenliği nasip etmesin" dedim . O an sinirle ne dediğimin bile farkında değildim . Canım çok yanmıstı ve o acıyla söyledim hani ağlamamak için bile kendimi zor tutuyordum . Kuzenimin o eve gitmesini kendime yediremedim kin ve sinir doluyken söyledim o lafı . Tabii donra çok pisman oldum simdi okulu bıraktım tekrar sınava hazırlanıyorum diyetisyenlik istiyorum . Bu yüzden bu yemin geçerli midir ? Bazıları geçerli değil diyor . Eğer öyleyse yeminimi nasıl bozabilirim ? Arkdasım bana bir fakire ekmek ve tuz al ver bir ekmeğide kendi basında kır dedi . Bu doğru mudur bunu yapayım mı ? Tesekkür ederim simdiden .

Okudunuz mu?  "Şans" Kelimesinin Kullanımı

mum
< yemin geçerli midir ? >
Yemin yok ortada, sadece kendinize beddua etmişsiniz, tövbe edin ve Allahtan af dileyin


umutsokağı
beddua etmek çok sakıncalı ve tehlikelidir tutma olasılığı olabilir.


Ilaysu
Merhaba ablam sevdiğim insanla görüşmmi istemiyordu ablam şuanda hamile ve görüşürsem doğumdan çıkmam inşAllah gibi sözcükler kurdu ben de üzerime almadım görüşeceğimi söyledim ama kabul etmedi diretti bende görüşmeye devam ettim sizce neyapmalıyım bir şey olur mu ne olur cevap verin

Merhaba hocam ablam bir erkek arkadaşimla konuşmamı istemiyordu hamile şuan ablam dedi ki onunla konuşursan doğumdan çıkamayayım inşAllah bidaha beni görme bu tarz bir yemin etti bende üstüme almadığımı söyledim ama geri almadı yeminini bende konuşmaya devam ettim çocukla acaba bir şey olurmu diye çok korkuyorum ama zorunlu bırakıyor beni ben istemiyorum. Bu durumda ne yapmalıyım hocam sonradan konuştuk ablam ile dedi ki şimdilik geri alıyorum sözümü ama habersiz konuşursanız da geçerli ama ben devam ediyorum konuşmaya bana yardımcı olun

Okudunuz mu?  Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

Ensar
Ablanız sizin iyiliğinizi isteyerek bu sözleri sarf etmiş bu durum size bir zarar gelmez ablanıza da zarar gelip gelmeyeceğini Allah bilir bu tür sözlerin kullanılmasını uygun görmüyoruz.
Ancak sizin durumunuza gelince ablanıza bir şey olup olmamasından çok kendinize korkun ve sakının, size caiz olmayan biriyle görüşmek asla caiz değil haramdır. Sizin yaptığınız flört sayılmakta ki buda caiz değildir.


FıkıhYolu
Kardesim onemli olan senin bu yaptiginin dini acidan karsiligi nedir ona bakilir ablan bu sozleri kendisine soyleyerek Allahtan kendisine bir cezadir dikkat etsin bu hafife alinacak bir şey degildir maazAllah bir kabul olur o belaya ducar oldumu da onu Allahtan baska kimse kurtaramaz


Ilaysu
Söylüyorum geri al diye almıyor konuşacağım için öyle dedigimi düşünüyor bir çare bulmam gerekiyor


Kayıtsız Üye
Yaptığım bir günahı ailem öğrenmişti o esnada kendi kendime vAllahi birdaha yapmayacağım yaparsam başıma şu gelsin gibisinden şeyler diyordum durumu atlatmak için korkumdan.Şimdi aynı günahı tekrarladım galiba.Bu tövbe bozmaya mı girer yoksa yemin mi bozulmuş olur.Kefaret gerekir mi?

Okudunuz mu?  Adet döneminin 10 gün olduğunu nasıl anlayabiliriz ?

FıkıhYolu
Rabbin için helal olmayan sevda ve arkadaşlık terk edilmeye lâyıktır Allah hoşnutmudur değilmidir diye düşün kararını ver bu erkekle konuşmandan kardeşim


ACİLSERVİS
Söylediğin şeyler bedduaydı. Başına gelip gelmeyeceğini Allah bilir. Bedduanın kefareti yok. Bir kaç günlük değil gerçek pişmanlık duyarak samimi tövbe edebilirsin.


Kayıtsız Üye
s.a. . benim aklıma istemdışı bir şekilde şu olursa 3 ay ömrüm kalsın gibisin beddua gibi bir şey geliyor . Aslında bu istediğim şeylerde aşırı bir şekilde istemiyorum . Ben Bu düşünceyi şeytanın vesvesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha önceden de farklı şekillerde vesvese ye giriyordum


kendine beddua etmek, icten kendine beddua etme, Allah canımı alsin demek

Bu kategoride yer alan Yalnızlık kader midir yoksa imtihan mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendine beddua etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.