Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:13
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare ile evlilik

İstihare ile evlilik

ihramlı
Bir yakınım evlilik çağı geldiğinden ötürü istemeye geliyorlar.
Yakınım ise evlilik konusunu istihareye bırakıp rüya yoluyla halletmeye çalışıyor ve bunun sünnet olduğunu savunuyor, bu konuda hadisler söylüyor.
İstihare yolu ile evlenmek doğru mudur?


Aziz ilim talibi,

Yakınınızın evlilik sürecinde başvurduğu rüya yöntemi, "istihare" adıyla bilinir.

Fakat Peygamber Efendimiz’den gelen istihare yönteminde işin rüya faslı yer almaz. Zira istihare kelimesi "Allah’tan bir işin hayırlısını talep etmek"

Okudunuz mu?  İstihare namazına kaç gün yatılır?

demektir. Kelime "hayr" mastarına Arapçada talep bildiren "elif-sin-te"

eklenerek talep formuna dönüştürülmüştür.

Efendimiz bir işe karar verecekken önce Allah’ın verdiği aklı sonuna kadar kullanırdı. O noktada işin içinden çıkamaz veya iş toplumsal bir işse sonra istişare ederdi. O da bir sonuç vermez veya tereddüt devam ederse yatmadan önce Allah’tan hayır talep ederek dua ederdi. Rüya burada bir tali ve ilave unsur olarak zımnen gözükmektedir.

Okudunuz mu?  İstiharede savaş görmek

İşe rüya faslı sonradan girmiş, ilerleyen yüzyıllarda hayır dileme işi sırf rüya görmeye inkılâp ederek iş rayından çıkmıştır.

Durum budur.

MUSTAFA İSLAMOĞLU
_


Cevap: istihare ile evlilik

afrasiyap
insanların Allah ın kendilerine verilen iradeyi kullanmak yerine iradesizce davranmak metoduna kaçmaları ve basit hurafelerde medet ummaları sonucu zaten dinimiz savsatalarla doldu taştı.Yaradan rabbim "oku" demiş ama bilene sormak varken ,kulaktan dolma sadete ulaşmak varken kim okusun değilmi…Kendimde dahil tüm müslüman alemi ne çektiysek bilmemezlikten çektik ve örenmeye tenezzül bile etmemezlikten. Allah’ hepimize hayırlar vesile etsin.

Okudunuz mu?  İstiharede koli görmek

Yanıt: istihare ile evlilik

buketaaa
Formunuza bugün üye oldum,öncelikle verilen bilgilerin çok aydınlatıcı ve açıklayıcı olduğunu belirtmek istiyorum.Yakın zamanda başımdan bir olay geçti onu anlatıp sizlerden içimi rahatlatacak yorumlar bekliyorum.
6 ay kadar önce beni istemeye geldiler,babam yok dedi fakat ısrar etsem olacaktı gönlümde vardı.Fakat yakın 2 komşumuzdan istihareye yatmalarını istedim.Biri rüyasında karanlık bir tünel gördüğünü tünele girmediğini,diğeride rüyasında kendi eşini çok kötü gördüğünü söyledi.Onlardan bunu duyunca çok korktum,risk almak istemedim:( ama oda bende hala istiyoruz.Yalvarırım bir akıl verin:( Kalplerdekinide geleceğide bilen Allah,böyle körü körüne istiharede görülen rüyalara bağlı yaşamak doğrumu?
Yorumlarınızı bekliyorum,cevaplarınız için şimdiden Allah razı olsun,teşekkürler..

Okudunuz mu?  İstiharede yeşil göz görmek

Soru: istihare ile evlilik

Şema
< Formunuza bugün üye oldum,öncelikle verilen bilgilerin çok aydınlatıcı ve açıklayıcı olduğunu belirtmek istiyorumYakın zamanda başımdan bir olay geçti onu anlatıp sizlerden içimi rahatlatacak yorumlar bekliyorum
6 ay kadar önce beni istemeye geldiler,babam yok dedi fakat ısrar etsem olacaktı gönlümde vardıFakat yakın 2 komşumuzdan istihareye yatmalarını istedimBiri rüyasında karanlık bir tünel gördüğünü tünele girmediğini,diğeride rüyasında kendi eşini çok kötü gördüğünü söylediOnlardan bunu duyunca çok korktum,risk almak istemedim ama oda bende hala istiyoruzYalvarırım bir akıl verin Kalplerdekinide geleceğide bilen Allah,böyle körü körüne istiharede görülen rüyalara bağlı yaşamak doğrumu?
Yorumlarınızı bekliyorum,cevaplarınız için şimdiden Allah razı olsun,teşekkürler >

kardeş önce istişare sonra istihare olmalıdır. istiharede kendin yapmalısın başkası değil.
sana tavsiyem babanın bir bildiği var ona uy.

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı kurdele görmek

Tüvana
< sana tavsiyem babanın bir bildiği var ona uy. >

Çok haklı Şem’a kardeş

Baban bir sey söylüyorsa uy daha sonra Keşke deme kardeşim

Selam ve dua ile.


Esilaa
Öncelikle merhaba ben bir bayanım benim konuştuğum birisi var . Ondan istihare yapmasını istedim oda zaten yapacağını belirtti ve biz evlilik düşünüyoruz . İstihareyi yapıtığında biz mağzada çalışıyoruz orda görmüş yeşil renkte yılanlar 1 ken 2 sonra 3 olmuş ve çoğalıyorlarmış oda öldürüyormuş birkaç tane kalmış sonrada uyanmış şimdi bunu nasıl yorumlamalıyız bizim aramızda 5 yaş var ve ben ondan büyük biriyim nasıl yorumıycam cevaplarsanız çok mutlu olurum

Okudunuz mu?  İstiharede karışık rüya görmek

arifselim
Merhaba. Evlilikte bu kadar bir yaş evliliğe engel değildir. Ancak istihare etmeden önce mutlaka istişarelerin edilmesi gerekir. Araştırmalarına rağmen kararsız kalan kişi ancak o zaman istihareye başvurabilir. Bu gördüğü rüya olumlu değildir. Ayrıca istihareyi herkesin kendisi yapması sünnettir.


Evlilik için istihare, evlenmek için istihare, istihare ile evlilik

Bu kategoride yer alan İstiharede beyaz defter görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare ile evlilik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.