Anasayfa
12 Ağustos 2021, 14:36
Terimler
Abone

İslamda Recm nedir? İslamda recm kavramı

İslamda Recm nedir? İslamda recm kavramı

ertsvr
ne yani arkadaşlar RECM dorumu sizce ? bunun cevabını verin

Zina eden kadın ve zina eden erkeğin ciltlerine yüz vuruş vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dini konusunda bunlara acıma duygusu sizi yakalamasın. Müminlerden bir grup da bunların cezalarına tanık olsun.
24-Nur Süresi 2

İki Göz Aynı şeye bakabilir Ama İkisi de Baktıkları Şeyi Farklı yorumlaya bilir

Lütfen İyi Okuyun

Mezhebleri inkar etmiyor Yanlışlarını Söylüyor…


Bİr BÜyÜk Uydurma: Recm (taSlayarak ÖldÜrme)

hüdanur18
tabiki şeriatte recm var ve peygamber efendimiz zamanında bu uygulanmıştır konu tamamen yanlış inş kaldırılır biran önce


ertsvr
Andolsun size, içinde öğüt bulunan bir Kitap indirdik. Yine de akıllanmayacak mısınız?
21- Enbiya Süresi 10


MustafaSevdalı

Biri bu konu yüzünden acaba der de
şüpheye düşerse
O şüphenin gitmesi zor olur

Konu kaldırılsın

Belki bir beyin yıkamadır

Konu kaldırılır inşAllah

Eş selamü aleyküm.
Allahumme şallı ala Muhammedin ve ala ali Muhammed.

Tefsirle mi uğraşıyoruz?
Alimlerimiz tefsir ile uğraşmamamızı fıkıh öğrenmemizi tavsiye ediyor.
Haşa biz onladan daha Alım miyiz ki onlara uymayıp kendi kendimize bişeyler yapıyoruz.
Alımımız bunu yapın dedi ise onu uygularız.

Ehl-i Sünnet Vel Cemaat olarak biz :
Kur’an-ı Kerime uymamız gerekir.
Peygamberimiz Hazreti Muhammed SallAllahü aleyhi ve sellem Efendimiz’e uymamız gerekir.
Peygamberimiz aleyhissalatu vesselam Efendimiz’in varislerine yani Alimler’e -RadıyAllahü anhüm ecmain- uymamız gerekir.

erstvr kardeş sanki Alimler’e -RadıyAllahü anhüm ecmain- dil uzatıyormuşsun gibi bir düşünce oluştu bende. İyisi mi biz kendi kendimize, kendi aklımıza göre bilmediğimiz konularda ehli olmadığımız konularda araştırma vb şeyler yapmayalım. Kime tabi isek ona uyalım. Hanefimiyiz? Hanefi Mezhebi’ne uyalım. Safımıyız, Şafii Mezhebi’ne uyalım. Maliki miyiz? Maliki Mezhebi’ne uyalım. Hanbeli miyiz? Hanbeli Mezhebine uyalım.
Şahsi görüşlerimdir.
Yanlışlarımı Allahü Teala affetsin.

Hepsi Cennetlik olan Eshab-ı Kiram yanlış iş yaparsa ortada din mi kalır? Çünkü, Kur’anı da, hadisleri de onlar bildirdiler. Onun için böyle sualleri gündeme getirmek bile yersizdir.
Recm ile ilgili bir konu ile ilgili açıklamalardan
dinimizislam
recm cezası

Eş selamü aleyküm.
Allahumme şallı ala Muhammedin ve ala ali Muhammed.


ertsvr
Arkadaşlar siz beni Yanlış Anladınız Ben Hadislere İnanmıyorum Mezheplere inanmıyorum Demiyorum Sadece Recm e inanmıyorum Çünkü Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerimde belirtildiği Gibi Ya onları yataklarında terk ediniz yada 100 sopa vurunuz… Dediğine inanıyorum

Elbetteki Alimler Bilginler Bu işleri biliyorlar Fakat Yüce Allahımız Dememişmidir Hiç Hiç Bir Kimse Haksız Yere Bir Müslümanı Öldürmesin
Fakat Bizler Zina İşleyen Bir Kadını Haşa Nasıl Öldürüyoruz Recm İle

Okudunuz mu?  Bain Talak Nedir? İslamda Bain Talak Kavramı

hüdanur18
KARDEŞİM EVLİ OLANLAR İÇİN RECM UYGULANIR BEKAR OLANLAR İÇİNDE 100 DEYNEK SOPA VE 1 YIL SÜRGÜN UYGULANIR BUNUNLA İLGİLİ HADİS VAR SİRACUL MUTTAKİN ADLI HADİS KİTABINI OKURSAN GÖRÜRSÜN SELAMETLE İNŞALLAH


ertsvr
< Belki bir beyin yıkamadır

Konu kaldırılır inşAllah >
Lütven Sözlerinize Dikkat Edin Burda amacım kimsenin beynini yıkamak değil Ben Düşüncemi Söyledim Katılan Katılır Katılmayan Katılmaz Yüce Allah Gönlünüze Göre Versin…

bu konuda mümsema abi en doru cevabı verecektir…inşAllah…


MustafaSevdalı
Tehlikeli bir hareket.
Küfre sebep olabilir.
Dinimiz ile ilgili en ufak bir şeye inanmamak, inkar etmek.


hüdanur18
recm konusunu açık bir şekilde anlatıp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun selametle inşaAllah…


MustafaSevdalı
< BU KONUNUN BURDAN KALDIRMASINI İSTİYORUM ÇÜNKÜ GERÇEKLE İLGİSİ OLMAYAN ŞEYLER YAZILMIŞ BİLGİSİ OLMAYAN BİR İNSAN OKUSA ALLAH MUHAFAZA BURADA YAZILANLARI GERÇEK ZANNEDER BU BÜYÜK BİR VEBALDIR NASIL OLURDA 4 BÜYÜK MEZHEBE VE HADİS KİTAPLARINA GERÇEK DIŞI DİYEBİLİRİZ LÜTFEN AÇTIĞIMIZ KONULARA DİKKAT EDELİM KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAYALIM GEREKEN YAPILIRSA ÇOK MEMNUN OLURUM >
Bu konu bir fitne sebebi olabilir mi?
Olabilir. Şüpheli
Kaldırılır inşAllah


MustafaSevdalı
cc ne demek mümsema kardeş?
üşenmeyelim
Allahü Teala
veya
Allah Celle Celalühü
yazalım.


ertsvr
:ağla: Arkadaşlar Böle Bir Konu Açtığım İçin Çok Üzgünüm …

Pişmanım
Ama

Bilmemek Değil Öğrenmemenin Ayıp Oldunu Birkere Daha Öğrendim

Doğru Bilgileri Verdiğin İçin Mümsema Abi Sonsuz Teşekkürlerimi İletiyorum Sağolasın…


mumsema

çele celalalühü nün kısa yazılısı/kısaltılmış şeklidir. saygısızlık olduğunu zannetmiyorum.
çoğu alimlerin kitaplarında bu şekilde yazılı. (cc ve sav gibi)

meşhur/güvenilir alimlerin kitaplarına tefsirlerine bir bak kardeşim:)


susran
Bunu okuyunca şu soru aklıma geldi, bilen birisi cevaplandırırsa memnun olurum.
Yukarıdaki yazıya göre bir ayet K.Kerime alınmamış, bu durumda K.Kerimden bir ayet noksan mı kalmış.Halbuki K.Kerim ne bir harf eksik ve ne de fazla, aynen zapt edilmiş ve kıyamete kadar da aynen muhafaza edilecektir, Yüce Allah’ın koruması altındadır” deniyor. Yukarıda anlatılan bu söylenenlere ters değil mi?.Bu ikisi birden doğru olabilir mi? mutlaka birisinin yanlış olması gerekmez mi? Birisi yanlış ise hangisidir yanlış olan?
İkinci bir soru: Madamki Hz. Ömer bu ayetin K.Kerimden olduğuna inanıyordu, neden onu K.Kerimin içine aldırmaktan insanlardan çekindi? Nasıl oluyor da Hz. Ömer Allah’tan değil de insanların diyeceklerinden korkuyor?
Selam ve saygılarımla.


mmehmet
böyle uydurma falan demek Allah muhafaza kardeşim bilgisizce hareket etmeyin islamda recm vardır tabi

Okudunuz mu?  Abı Hayat Nedir? İslamda Abı Hayat Kavramı

abdülkadir_
hayret şu ahir zamandaki en büyük fitnelerden biri bu internet siteleri olsa gerek küçük deccallerden sanki.recm var kardeşim islamda.insanların itikadını niye bozuyorsunuz.yazının kaldırımmasını isteyen kardeşim sen imanına sahip çık ,haklısın . RABBİM müminleri korusun.

az KALDI bekleyin nasıl olsa saptırıcıların sonu gelecek.MEHDİ a.ş gelmesi boşuna değil.Bu ümmeti kurtar ya RABBİ.


saf_ak
< Recmi hazmedemeyenler Allah cc dan daha mı merhametlidirler? >

Allah cc saptırmasın doğru yoldan ayırmasın amin amin amin…Allah razı olsun


zeygüe
Recm varsa ayet niye Kuranda yok?
Yök çünkü recm yahudilikten alınmadır,islamla Kuranla ilgisi yoktur.


Sema
< Recm varsa ayet niye Kuranda yok?
Yök çünkü recm yahudilikten alınmadır,islamla Kuranla ilgisi yoktur. >

herkes kendi yoluna:) Peygamberin sünnetini kabul etmeyen bizden değildir.


zehranıy
Kardeşim acele etmese idiniz belki ikna edebilirdik.


Sema
defalarca kaynak vererek ikna etmeye çalıştık ama sahih hadisleri vede İmam Ali (kv) değerli bir şahbenin kabir azabı hakkındadır dediği ayeti dahi kabul ettiremedik.

Müslüman gençlerin kafalarını fazla bulandırmasına müsade edemedim. Allah ıslah etsin
_________________________________________

ZİNA CEZASI (HADD-İ ZİNA):

Zina cezasının tatbik edilebilmesi için dört âdil erkek şahidin hakim huzurunda açıkça şahitlikte bulunması ve zina eden kişinin zinanın haram olduğunu bilmesi gerekir.


susran
8/42 (enfal 42)”….yök olacak olan açık delil ile yök olsun, yaşayacak olan da açık delil ile yaşasın…” der ayet-i kerime. Fakat buradakilere bakıyorum, koman, öldürün, konuşturmayın, bu konuyu kapatın vs gibi bir hava var. Halbuki hiçbir gerçek mümin delilden korkmaz, çünkü doğruyu müdafaa etmek daima kolaydır, zor olan yanlısı müdafaa etmektir. Kuraan-ı Kerim mümini şöyle tarif eder:
” [039.018] [E2] O kullarımı ki, onlar sözü dinlerler, sonra da en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah’ın kendilerine hidayet verdiği kimselerdir. İşte temiz akıllılar da onlardır.”
Statükocu (muhafazakar dediğimiz tutucu)ları da şöyle tanıtır:
42 – “Eğer biz sebat etmeseydik, nerdeyse bizi tanrılarımızdan vazgeçireceklerdi.” Ama kendilerini bekleyen azabı gördükleri vakit asıl sapanın kim olduğunu işte o zaman anlayacaklardır. [Burada kendilerini, alternatif fikirlere karşı nasıl korudukları görülüyor.]
Ben K.Kerimde recim ile ilgili tek bir ayet bulamadım, ama Tevratta bir çok ayet buldum. Bu kadar ağır bir cezayı Cenab-ı Hak kendisi K.Kerimde beyan etmekten (haşa) çekindi de Resulüne mi gizli yani vahyi gayri metlu ile söyletti? Allah’ın vermediği bu kadar ağır bir cezayı Allah adına verenler hiç Allah’tan korkmuyorlar mı? Allah korusun bunlar bunun bedelini ödemeyecekler mi?
Diyeceksiniz ki, zina kötü bir iştir, hele evliler arasında olursa ailelerin yıkılmasına, katillik, kan davaları gibi bir çok kötü neticelerin ortaya çıkmasına sebep oluyor, dolayısıyla caydırıcı olabilmesi için recim gibi ağır bir cezanın verilmesi gerekir bu fiilin faillerine. Bu, kanun olarak çıkarılabilir, mesuliyet çıkaranlara ait olur.Dolayısıyla Allah’a ve Peygambere iftira edilmemiş olur, kanun da ilahi değil, beşeri bir kanun olur. Recmi savunanların yapması gereken budur bence.
Yök, “bu hükmü Allah değil, Bizzat Peygamber (aş) koydu” diyorsanız Peygamberin dinde haram ve helal yapma yetkisi olduğunu ispat etmek gerekir, var mı böyle bir yetkisi, varsa bu yetkiyi veren ayet hangisi?
Hemen, “hadislere inanmayanlara biz ne anlatabiliriz” demeyin. O hadis dediklerinizin Kur’ana uyup uymadığına bir bakalım, zaten Kur’ana uyuyorsa başımızın üstünde yeri var, hemen herkes kabul eder. Ama hadis diye ileri sürülen söz, Kur’ana aykırı ise bunu Peygamber (aş)ın sözü olarak kabul edebilecek miyiz? Benim bildiğim Peygamber (aş), Kur’ana uymakla ve Kur’anla hükmetmekle emrolünmüştür, Ve O da “ben ancak bana vahiy edilene uyarım” buyurmaktadır. Bu hadis külliyatlarında anlatılan vak’alar hangi ayetle bağdaşır. Yoksa Peygamber (aş) ayetlerden bağımsız hareket etme serbestisine mi sahipti? Konuyu Kur’ana dayandırarak cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Selametle.


mumsema

< Recm Cezası
Hz. Peygamber’in evli olarak zina edene recm cezası uyguladığı, tevatüre ulaşan hadislerle sabittir
. >

ithamlarla dolu olsada, zahmet edip bir sürü laf etmişsin:) yazacak çok şey var ama bir soru sorayım sonra devam edelim:
Allah (cc) Rasulu’nun (sav) hüküm koyma yetkisi var mı? yök mü? önce bunda anlaşalım. Sizin anlayışınız “Kur’anda olanın dışında” işinize gelmeyeni kabul etmeme ise, herkes kendi yoluna.

Bu ayetler ve hadis hakkında ne dersin?

Hayır, Rabbine andolsun ki, aralarında çıkan anlaşmazlıkta seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme içlerinde bir burukluk duymadan tam manasıyla kabullenmedikçe, imân etmiş olmazlar. [Nisâ 65]

Allah ve Resûlu, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih etme, seçme hakkı yoktur. [Ahzâb 36]

O Peygamber ki, iyiliği emredip kötülükten meneder; onlara güzel şeyleri helâl, çirkin şeyleri harâm kılar. [A’raf 157]

Şunu kesin olarak biliniz ki, bana Kur’ân ve onun bir misli daha verilmiştir. “Yalnız Kur’ândaki helâli helâl, haramı haram kabûl edin” diyecek bazı kişiler çıkacaktır. İyi bilin ki, Resûlüllahin haram kıldığı şeyler de Allah’ın haram kıldığı gibidir. [Tirmizî, Dârimî]

Okudunuz mu?  Adem Nedir? İslamda Adem Kavramı

susran
alıntı.
ithamlarla dolu olsada, zahmet edip bir sürü laf etmişsin:) yazacak çok şey var ama bir soru sorayım sonra devam edelim:
Allah (cc) Rasulu’nun (sav) hüküm koyma yetkisi var mı? yök mü? önce bunda anlaşalım. Sizin anlayışınız “Kur’anda olanın dışında” işinize gelmeyeni kabul etmeme ise, herkes kendi yoluna.

Bu ayetler ve hadis hakkında ne dersin?

Hayır, Rabbine andolsun ki, aralarında çıkan anlaşmazlıkta seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme içlerinde bir burukluk duymadan tam manasıyla kabullenmedikçe, imân etmiş olmazlar. [Nisâ 65]

Allah ve Resûlu, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih etme, seçme hakkı yoktur. [Ahzâb 36]

O Peygamber ki, iyiliği emredip kötülükten meneder; onlara güzel şeyleri helâl, çirkin şeyleri harâm kılar. [A’raf 157]

Şunu kesin olarak biliniz ki, bana Kur’ân ve onun bir misli daha verilmiştir. “Yalnız Kur’ândaki helâli helâl, haramı haram kabûl edin” diyecek bazı kişiler çıkacaktır. İyi bilin ki, Resûlüllahin haram kıldığı şeyler de Allah’ın haram kıldığı gibidir. [Tirmizî, Dârimî]

Okudunuz mu?  Ashab Nedir? İslamda Ashab Kavramı

Mümsema
ithamlarla dolu olsada, zahmet edip bir sürü laf etmişsin yazacak çok şey var ama bir soru sorayım sonra devam edelim:Allah (cc) Rasulu’nun (sav) hüküm koyma yetkisi var mı? yök mü? önce bunda anlaşalım Sizin anlayışınız “Kur’anda olanın dışında” işinize gelmeyeni kabul etmeme ise, herkes kendi yoluna Bu ayetler ve hadis hakkında ne dersin?

-SORU: Peygamber (aş)ın kendiliğinden yani Kuran dışında haram veya helal hükmü koyma yetkisi var mıdır, vardır deniyorsa bu yetkiyi veren ayet hangisidir?
VERİLEN CEVAP:
1-Hayır, Rabbine andolsun ki, aralarında çıkan anlaşmazlıkta seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme içlerinde bir burukluk duymadan tam manasıyla kabullenmedikçe, imân etmiş olmazlar[Nisâ 65]
Peki, bu cevap sorunun cevabı mıdır? Bir hakim, kendisine getirilen anlaşmazlık davalarına bakar, bir hükme bağlarsa bu, hakimin kanun koyması manasına mı geliyor? Peygamber efendimizin kendisine getirilen davalara bakıp da bir hükme bağlaması, Allah’tan bağımsız dini hüküm koyması manasına mı geliyor? Sen bu getirdiğin delilin, sorunun cevabı olduğunu mu kabul ediyorsun? Biz Türkiyede kanunları TBMM.nin yaptığını sanıyorduk, bu mantığa göre kanunları hakimler yapıyormuş da haberimiz yok? Beyefendi, burada anlatılan Peygamber (aş)ın verdiği hükmün kesin doğruluğuna inanmayan bir kimsenin mümin olamayacağıdır. Çünkü Peygamber taraf tutmaz, adaletsiz hüküm vermez. O zatın adaletine güvenmiyorsa peygamberliğine de inanmıyor demektir.
-Peygamber (aş) neyle hükmetmek mecburiyetindedir? Cevabı aşağıda:
Ve şu emri indirdik: «Aralarında yalnız Allah’ın indirdiği ile hükmet, onların keyiflerine uyma ve onların Allah’ın indirdiği hükümlerin birinden seni şaşırtmalarından sakin! Yine yüz çevirirlerse bil ki, Allah, onların bazı günahları sebebiyle, başlarına bir bela getirmek istiyor. Her halde insanlardan birçoğu Allah yolundan çıkmışlardır.[MAİDE 49 ]
2-Allah ve Resûlu, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih etme, seçme hakkı yoktur[Ahzâb 36]
Gelelim şimdi örnek verilen bu ikinci ayetin manasına:
Şimdi de Allah size kitabı, içinde herşey inceden inceye açıklanmış olarak göndermişken Allah’tan başkasını mı hakem isteyeceğim? Kendilerine kitap verdiklerimiz de bilirler ki, o tamamıyla gerçek olarak Rabbin tarafından indirilmiştir. Sakin şüphelenenlerden olma![EN’AM 114]
Kimmış Allah’tan daha güzel hüküm verecek? Fakat bunu inancı kesin bir kavim anlar. [MAİDE 50 ]
Sizin örnek verdiğiniz ayette anlatılan budur. Yüce Allah’tan daha güzel hüküm verecek kim? Rabbının hükmüyle hükmeden Reslünden daha güzel hükmedecek kim? Bunların hükmüne rıza göstermemek bir mümin için olacak şey mi?3-O Peygamber ki, iyiliği emredip kötülükten meneder; onlara güzel şeyleri helâl, çirkin şeyleri harâm kılar[A’raf 157]
Siz bu ayetle Peygamber (aş)ın istediğini haram, istediğini helal yetkisine sahip olduğunu ispatlamak istemişsiniz. Ne yazık ki hiçbir müfessir sizi desteklemiyor ama sizin gibi Peygamber efendimizi dinde Allah (cc)a ortak etmek isteyen kişilerin hepsi ayeti üstten ve alttan kırparak ayetin yarısını delil getirirler. Sen de yaptın aynısını. Bu size ne kazandıracak? Birisini Allah’a serik kıldıktan sonra ha Peygamber 8aş)ı ortak ettin, ha bir başkasını, ne fark eder. Şimdi bu ayeti iki ayet öncesinden okuyalım da bu ayet ne anlatıyor, görelim:
[007.155] [E1] Bir de Musa tayin ettiğimiz vakitte huzurumuzda bulunmak üzere kavmınden yetmiş er seçmişti. Ne zaman ki bunları o sarsıntı yakaladı. Musa dedi ki: «Rabbim, dileseydin bunları ve beni daha önce helak ederdin. Şimdi bizi ,içimizdeki o beyinsizlerin yaptıkları yüzünden helak mı edeceksin? O da sırf Senin imtihanın; Sen bununla dilediğini sapıklığa bırakır, dilediğine hidayet kılarsın! Bizim velimiz Sensin; artık bizi bağışla, bize merhamet eyle; bağışlayanların en hayırlısı Sensin!
[007.156] [E1] Ve bize bu dünyada da, ahirette de bir iyilik yaz! Biz gerçekten tevbe edip sana yöneldik!» Buyurdu ki: «Azabima, kimi dilersem onu uğratırım; rahmetim ise herşeyi kapsamıştır. İleride onu özellikle, kötülükten sakınanlara, zekatını verenlere ve ayetlerimize inananlara yazacağım.
[007.157] [E1] Onlar (O rahmetime erecek olanlar öyle kimseler) ki yanlarındaki Tevrat ve İncil’de yazılı bulacakları elçiye, o okuyup yazma bilmeyen peygambere uyarlar. O, onlara iyilik emreder ve onları kötülükten alıkoyar, temiz, hoş şeyleri kendileri için helal, murdar şeyleri üzerlerine haram kılar, sırtlarından ağır yüklerini, üzerlerindeki bağları ve zincirleri indirir atar. İşte o zaman ona iman eden, ona tam saygı gösteren, ona yardımcı olan ve onun peygamberliği ile brlikte indirilen nuru izleyen kimseler; işte o asıl maksada ulaşan kurtulmuşlar, onlardır. [Elmalılı Meali. ARAF 157 ]

156. ayette Hz. Musa “Ve bize bu dünyada da, ahirette de bir iyilik yaz! Biz gerçekten tevbe edip sana yöneldik!» diyor. Cenab-ı Hak da “«Azabima, kimi dilersem onu uğratırım; rahmetim ise herşeyi kapsamıştır. İleride onu (yani rahmetimi) özellikle, kötülükten sakınanlara, zekatını verenlere ve ayetlerimize inananlara yazacağım.” Buyuruyor.
Zulümleri sebebiyle kendilerine yüklenen ağırlıklardan kurtuluş zamanı olarak ta Tevrat ve incilde vasfını bulacakları ümmi Nebinin geleceği zamanı gösteriyor. Bu ağır yükler ancak O’nun zamanında ona tabi olanlardan kaldırılacağını haber veriyor. O Peygamber de bunları, getirmiş olduğu Kur’an mesajiyle yapacak . Bu ayete dayanarak Peygamber efendimizi Allah’ın yanında bir hüküm koyucu olarak görmek Allah korusun insanı sirkin tam ortasına düşürür. Bu konuda tefsirlere bakılmasını tavsiye ederim, ben konuyu uzatmamak için buraya almadım.
1.Din yalnız ve yalnız Allah zul-celal’indir. Allah ve Peygamber ikilisinin değildir.
“İza cae nasrullahi velfeth, Veraeytennase yedhulüne fiy diynillahi efvace, Fesebbih bihamdi rabbike vestağfirh, innehu kane tevvaba”:”Allah’ın yardımı ve fetih gelip de, insanları bölük, bölük Allah’ın dinine girerlerken gördüğünde. artık Rabbını hamd ile tesbih et ve bağışlamasını dile! Muhakkak ki, O, çok bağışlayandır!” [Nasr süresi ] [Gördüğünüz gibi DİN, Yüce Allah’indir. ]
2.Dinde haram ve helalı yalnız ve yalnız Yüce Allah tayin eder.
[016.116] [E1] Sadece dillerinizin yalan yere nitelemesi ile: «şu helaldir, şu haramdır.» demeyin ki, yalanı Allah’a iftira etmiş olursunuz. Şüphe yok ki, yalanı Allah’a iftira edenler kurtuluşa eremezler.
يَا اَيُّهَا النَّبِىُّ اتَّقِ اللّهَ وَلَا تُطِعِ الْكَافِرينَ وَالْمُنَافِقينَ اِنَّ اللّهَ كَانَ عَليمًا حَكيمًا (1) وَاتَّبِعْ مَا يُوحى اِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ اِنَّ اللّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبيرًا (2)
. [066.001] [DV] Ey Nebi! Eşlerinin rızasını gözeterek Allah’ın sana helâl kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir. [033.002] [DV] Rabbinden sana vahyedilene uy. Şüphesiz Allah, bütün yaptıklarınızdan haberdardır.
[Ayeti Kerimede görüldüğü gibi Nebi (aş) bırak başkasına yasak getirmeyi, kendi nefsine bile yasak getirmeye yetkili değildir.]
3.Hüküm yalnız Allah’indir.
[006.057] [Dİ] De ki: «Ben Rabbim’den bir belgeye dayanmaktayım, halbuki siz onu yalanladınız; acele istediğiniz de elimde değildir. Hüküm ancak Allah’indir. O, hükmedenlerin en iyisi olarak gerçeği anlatır.»
4.Allah hükmünde kimseyi ortak etmez:
[018.026] [Dİ] De ki: «Onların ne kadar kaldıklarını en iyi Allah bilir. Göklerin ve yerin gaybi O’na aittir. O, ne mükemmel görendir! O ne mükemmel işitendir! İnsanların O’ndan başka koruyucu dostu yoktur. O, hiç kimseyi hükümranlığa ortak kılmaz.»


müselman
İslamda recm vardır vede efendimiz a.ş zamanında uygulanmıştır hadis sahihtir
kimse bu benim fikrim diye beyan etmesin burada biz fikir yürütemeyiz kendi fikirlerimizi
söylememiz için müçtehid olmamız gerek hal böyle iken müçtehidler bile kendi kafalarından fikir beyan etmemişlerdir kıstasları ayet hadis ve icmaadir burası ehli sünnet itikadını savunan bir sitedir görüşler bellidir tersine iddiada bulunanlar fitne çıkarmak isteyenler lütfen kendinize dikkat edin!!!!!

Okudunuz mu?  Nafile nedir? İslamda nafile kavramı

mumsema
< Siz bu ayetle Peygamber (aş)ın istediğini haram, istediğini helal yetkisine sahip olduğunu ispatlamak istemişsiniz. Ne yazık ki hiçbir müfessir sizi desteklemiyor ama sizin gibi Peygamber efendimizi dinde Allah (cc)a ortak etmek isteyen kişilerin hepsi ayeti üstten ve alttan kırparak ayetin yarısını delil getirirler. Sen de yaptın aynısını. Bu size ne kazandıracak? Birisini Allah’a serik kıldıktan sonra ha Peygamber 8aş)ı ortak ettin, ha bir başkasını, ne fark eder. >

tam bir saçmalık:) demek şirk koşuyoruz… ya anlamıyorsun yada işine gelmiyor..

biz Rasulullahi (şam), Allah’a (cc) ortak koşmuyoruz ama siz Peygamberi bir kenara atarak sünnetini elinizin tersiyle itiyorsunuz.
Allah (cc), Elçisine kural koyma yetkisi verdiği halde size ne oluyor?
< ORU: Peygamber (aş)ın kendiliğinden yani Kuran dışında haram veya helal hükmü koyma yetkisi var mıdır, vardır deniyorsa bu yetkiyi veren ayet hangisidir? >
dikkatlice bak ayette Allah cc ne buyuruyor:
Allah ve Resûlu, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih etme, seçme hakkı yoktur. [Ahzâb 36]

Recm Kur’anda olmayabilir bunu kabul etmeyenimiz yoktur.
Peygamber Efendimiz (sav) ve diğer Raşid halifeler buinu uyguladıkları sabit olduğu halde neden hala mü’minim diyenler bunu kabullenemiyor… anlamış değilim.


hbevci
s.a.
bukadar uzun uzadıya bir tartışma olmuş,recm var.İNANDIK VE DOĞRULADIK.
lakin kime uygulanır?açıklamalarda değişiklikler okudum.
RECM;EVLİ(KADIN VE ERKEK)ve DUL (KADIN VE ERKEK) mi???uygulanıyor YOKSA
RECM;SADECE EVLİ(KADIN VE ERKEK)olması şartımı var?????

Okudunuz mu?  Zalim nedir? İslamda Zalim kime denir

bayumit
günümüze kadar ulaşmış hadislerle kurandaki ayetleri nasıl aynı tutabilirsiniz, hadisler üzerinde çok oynanmış ve günümüze kadar pek çok kere değiştirilmiş ve anlatılan hadislerin çoğu rivayet, ama kurandaki ayetler için böyle bir şey söyleyemeyiz , gelelim recm uygulamasına recm uygulaması islam dinine ait olmayan bir cezadır, kaldıki kuranda zinanın cezası açık olarak belirtilmiştir, recm cezasını yahudi ve hristiyan kitaplarında bulabilirsiniz “Zina eden evli erkek ve -kadın, livata yapan ve yapılan, hayvanlarla cinsel ilişkilerde bulunan, nişanlı kızla zina eden, kendi rızasıyla zina etmiş nişanlı kız Yahudi şeriatına göre öldürülür. (Çıkış 23, Levililer 20,. Teşniye 22)” PEYGAMBER EFENDİMİZİ BİR İNSANI TASLAYARAK ÖLDÜRDÜĞÜNE NASIL İNANABİLİYORSUNUZ BUNU PEYGAMBER EFENDİMİZE NASIL YAKIŞTIRABİLİYORSUNUZ, HER HADİS DOĞRU DEĞİLDİR AMA KURANDAKİ AYETLERDEN ŞÜPHE YOKTUR, DİNİMİZİN TEK KAYNAĞI KURANDIR, DİNİNİ BİLMİYEN NASIL MÜSLÜMANIM DER, RİVAYETLERE DEĞİL GERÇEKLERE İNANIN GERÇEK KURANDIR TEK KAYNAĞIMIZ KURANDIR…


ehli-sünnet
Zaten sizin gibilerin yüzünden Ümmet Parçalara ayrıldı

Okudunuz mu?  Tahnit nedir? İslamda tahnit kavramı

İhtilafa düşülen şeyleri açıklayasın diye bu kitabı sana indirdik.) [Nahl 64]

Kur’an-ı kerimde, sadece (Allah’a uyun) denmiyor. Resulüne de uyulması emrediliyor. (Resüle itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80] (Demek ki Resulullaha uymak Allah’a uymaktan ayrı değildir.)

(Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]

Okudunuz mu?  İslam da çalgı ve müzik

(Resulum de ki, “Bana uyun ki, Allah da sizi sevsin!”) [Al-i İmran 31]

(O, kendisine vahyedilenden başkasını söylemez.) [Necm 3,4]

(Ona uyun ki, doğru yolu bulasınız!) [Araf 158]

(O ümmi Peygamber, temiz seyleri helal, pis, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

(Kendilerine kitap verilenlerden, Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, Allah’ın ve Resulunun haram ettiği şeyi haram tanımayan ve hak dini [İslamiyet’i] din edinmeyen kimselerle; zelil bir halde kendi elleriyle [boyun eğerek] çizye verinceye kadar savaşın.) [Tevbe 29]

Demek ki Resulü de haram etme yetkisine sahiptir. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Peygamberin haram kılması, Allah’ın haram kılması gibidir.) [Tirmizi]

(Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Hasr 7]

(Allah’a ve Resulüne karşı gelen kâfırler, bilsin ki, Allah’ın azabı çok şiddetlidir.) [Enfal 13]

(Allah’ın yolu ile, peygamberlerin yolunu farklı göstermek isteyenler kâfirdir.) [Nisa 150-1]

(De ki, “Allah’a ve Peygambere uyun! Eğer [uymayıp] yüz çevirirlerse, [kâfır olurlar] Allah da kâfırleri sevmez.) [Al-i İmran 32]

Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(Yakında, “Allah’ın kitabının dışında uyacağımız bir şey tanımıyorum” diyenler çıkacaktır.) [Ebu Davud]

Okudunuz mu?  Ehli Heva Ne demektir?

(Bir zaman gelir, beni yalanlayanlar çıkar. Bir hadis söylenince, “bunu bırak, Kur’andan şöyle” derler.) [Ebu Ya’la]

(Bir zaman gelir, sünnetimi öldüren kimseler çıkacak. Allah bunlara lanet etsin!) [Deylemi] (Sünnetimden yüz çeviren benden değildir.) [Müslim]

(Bana uyan Cennete girer, uymayan, isyan eden Cennete giremez.) [Buharı


bayumit
Zehranıy …. İmam safının Sözlerini Yazmışsın, Allahın Kelamının Yazılı Olduğu Tek Kaynak Kurandır Ama Sen Hep Hadis Kitaplarını Kaynak Göstermişsin, Hadis Kitaplarına Giren Ve Sahih Ligi Tartışılan Birçok Hadis Varken Nasıl Oluyorda Hadis Kitaplarına İnanmamızı Beklyorsunuz, İslamın Tek Kaynağı Kurandır önce Kurani Okuyup Anlayın Sonra Hadislere Bakınca Hangisi Doğru Hangisi Yanlış Ortaya çıkar…


aziz83

dikkatlice bak ayette Allah cc ne buyuruyor:
Allah ve Resûlu, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih etme, seçme hakkı yoktur. [Ahzâb 36]

Recm Kur’anda olmayabilir bunu kabul etmeyenimiz yoktur.
Peygamber Efendimiz (sav) ve diğer Raşid halifeler buinu uyguladıkları sabit olduğu halde neden hala mü’minim diyenler bunu kabullenemiyor… anlamış değilim. ‘Mümsema hocamdan alıntı’


mumsema

Kardeş bilgin nedir? Alım biri misin?
İmam Azam, İmam malik, İmamŞafii ve İmam Ahmed’ten daha mı bilgilisin?
< TEK KAYNAĞIMIZ KURANDIR… >
Bilgi biri olsaydın zaten bu sözü yazmazdın!!!


aziz83

Kardeşim hadisler Kur’anla hiçbir zaman çelişmez merak etme..Çelişen bir şey varsa oda sadece senin fikirlerin…


bayumit
Sizin Bu 4 İmamınızın İçtihatları Yüzünden Bugün şiilerle Sünniler Birbilerinin Camilerini Bombalıyor, İslamda Ayrımcılık Olmaz Ama Bu 4 İmam İslamda Ayrımcılık Getirmiştir, Peygamber Efendimizin Sünnetleri Ve Kurandaki Ayetler Yetmiyormu. Herşey Açık Açık Yazılmışken…

“Kadınlarınızdan fuhuş yapanlara karşı içinizden dört şahit getirin; eğer onlar şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıncaya ya da Allah onlara bir yol gösterinceye kadar evlerde tütün (dışarı çıkarmayın), içinizden iki erkek bu tür fuhuşu yaparsa, onlara eziyet edin; eğer tevbe eder, uslanırlarsa artık onlar(a eziyet)den vazgeçin. Çünkü Allah tevbeleri kabul edendir, çok esirgeyendir.” (Nisa 4/15-16) KURANİ KERİMDE BU AYET VARKEN SEN RİVAYETLERE DAYANAN BİR HADİSE İNANIYORSUN


ehli-sünnet
< Peygamber Efendimizin Sünnetleri >
Bu Sünnetler nerden geliyor peki 🙂 Sünnet’in ne olduğnu öğren öyle gel Kardeşim
< şiilerle Sünniler Birbilerinin Camilerini Bombalıyor >
Tabi tabi Hz Ebubekire Ömere Osman’a Muaviye’ye Hz Aişe’ye 10.000 Sahabeye Kafr Mürted Diyenler bu gün bizi ümmeti parçalamakla suçluyorlar
Bu Ümmet sizin gibilere kaldıysa vay halimize

Okudunuz mu?  Hikmet: Hikmet nedir? Hikmet ile ilgili sözler

aziz83
Hem Kur’an bize yeter diyorsun hem de böyle bir laf ediyorsun..boşuna dememişim ya kendinle çelişiyosun diye….

Hangi konuda ayrımcılık getirmiş?
Hangisinin yolundan gidersen git Allah’a kavuşturmuyor mu seni yoksa…


mumsema

Kardeş bilgin nedir? diye sormuştum


bayumit
Lafları Kendi Anladığın Gibi Cevaplıyorsun, Kurani Okuyan Birisi Hadis Kitaplarındaki Sahih Hadislerin Hangisi Olduğunu çok Rahat Anlayabilir, Bugün Sahih Hadis Diye Müslümanlara İnandırmaya çalıştığınız Bir Sürü Saçma Hadisler Var Ve Buna İnanan Da Bir Sürü Cahil İnsan…


bayumit
Bilgimi Sormuşsun Kurani Kerim Yetmezmi, Sen Kurani Kerimi Yetersizmi Bulursun Ki…


aziz83

Vaaaav Hadislerin ravilerine bile bakma ihtiyacı duymadan sahih mi uydurma mı olduğunu anlayan bir alım(?) varmışta karşımızda biz anlayamamışız


ehli-sünnet
Bildiğinin Alımı Bilmediinin cahilisin derler

Kusura bakma ama sen bildiğininde farkında değilsin 🙂

Sahih Hadisleri Yüzlerce hatta binlerce Alım elekten geçirip öyle sahih demiştir Kur’an Hakkında bilginiz OLmadığı gibi hadis hakkında’da bilginiz yok malesef:)

Bana bu ayetin tefsirini yaparmışın ama internette aramadan Bekliyorum 🙂


bayumit
“Zina yapan evlilerin taslanarak öldürülmesini emreden ayet, Ayşe’nin döşeğinin altındaki sahifede yazılı bulunuyordu. Peygamber ölünce Ayşe onun defin işlemleriyle meşgul iken, evin açık kapısından içeri giren bir keçi o sahifeyi yedi ve böylece taşlama cezası Kuran’dan çıktı; ama hükmü devam ediyor” (İbni Mace 36/1944; Hanbel 3/61; 5/131,132,183; 6/269)

“Recim ile ilgili ayet ile, on defa şut emmekle süt akrabalığı olacağını bildiren ayet de Hz. Peygamber(a.ş.m)’e vahiy edilmişti. Bunlar bir kâgitta yazılıydı ve benim karyolamın altında duruyordu. Hz. Peygamber(a.ş.m)’in vefatı sırasında, biz onunla meşgul iken, evcil bir hayvan tarafından yenmişti” (Ahmet b. Hanbel, Vİ/269; İbn Mace, Nikah, 36).

İŞTE SİZİN İNANCINIZ BU, HADİSLERDE YAZANLAR BUNLAR, ALLAH C.C. TARAFINDAN KORUNDUĞUNA İNANDIĞIMIZ KUTSAL KİTABIMIZIN BİR AYETİ GÜYA BİR KEÇİ TARAFINDAN YENMİŞ, BUMUDUR SENİN İLMİN…


bayumit
Bu Konuda Fazla Tartışmayacağım Sizin İnancınız Buysa Allah Yolunuzu Açık Etsin…


@hmet

Zina suçunu işleyenlere belli durumlarda uygulanan bir ceza


islamda recmin yeri, islamda recm, şeriatta recm

Bu kategoride yer alan Rükn-i Yemani nedir? İslamda rükni yemani kavramı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Recm nedir? İslamda recm kavramı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.