Anasayfa
31 Mayıs 2022, 13:37
kadin
Yönetici

Zina günahı nasıl affedilir

Zina günahı nasıl affedilir

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hocam, malesef zinaya bende düştüm lise çağlarımdaydım erkek arkadaşım benden büyüktü ve arkadaş çevrem iyi değildi daha sonra bir şekilde ayrıldık bana sürekli hakaret ediyodu aldatıyordu sonra dayanamadım çok dua ettim tövbe ettim sonra karşıma biri çıktı ona herşeyi anlattım uzun bir süre devam ettik onunlayken kendimi topladım üniversite kazandım çok şükür bir şekilde tutundum onunda güzel bir mesleği vardı sözlenmeye doğru gidiyordu aileler biliyordu. Daha sonra git gel utanarak söylüyorum onunlada aynı şeye düştüm. O kadar pişmanım o kadar pişmanımki Allahın bana vermiş olduğu aklımı kullanamadım onunla beraberkende hep tövbe ediyordum vijdan azabı duyuyordum. Sürekli evlilikten bahsedip beni rahatlatıyordu. Artık sözlenicez dediğimiz zaman beni aldattığını öğrendim. Haliyle yıkıldım. Hiç bişey düşünemedim. Hemen ayrılmaya kalktım o biraz uğraştı ayrılmayalım diye sonra çıktı geldi ben hazır değilim bitsin dedi karşısında kalakaldım bende tamam dedim 5 ay geçti üstünden hiç aramadı ben aradım senin için yapçak bişeyim yok dedi. Kendimi anlatmaya çalıştım çok zor cevap verdi sevgisi ilgisi bitmiş. Ne yapıcağımı bilemiyorum Allah beni affedermi tekrar tekrar aynı şeye düştüm. Hocam bide çok bunalıma girdim intiharı düşündüm Allah affetsin çok çıkmazdayım. Ailem bilmiyor bu durumumu onlar için ayrı utanıyorum. çaresizliğimi onada belli ettim malesef geri döndürmeye çalışmalımıyım? Geri dönsün diye dua edlirmi? Hayat şu an benim için çok zor ilerliyor düşünemez haldeyim Allah’a sığınıyorum.

Okudunuz mu?  Eşin başını açmak istemesi

Yorum: Zina günahı nasıl affedilir

arifselim
Hayırlı günler hanım kardeşim. Sakın ama sakın yıkılma ve ümitsiz olma. Bu yaşadıkların seni çok daha güçlü, asil ve mücadeleci bir yapıya dönüştürmelidir. Günah her ne olursa olsun kul ya rabbi dedi mi Allah mutlaka o kulunu affeder bunu sakın unutma. Sen yeter ki tövbende samimiyetle devam et. O şahsi da terket uzak dur. Allah san çok daha hayırlısını kaşına çıkaracaktır. Şeytan senin bu durumunu fırsat bilerek her türlü günaha sürüklemek ister. Bu intiharı düşünmek, ümitsiz olmak ve affedilmemek gibi olabilir. Sen hepsine kulağını tıka ve sadece önüne yoluna bak. Bu günler geçecek ve tövbenin ihlasının karşılığını da fazlasıyla alacaksın. Allah her daim seninle olsun kardeşim.

Okudunuz mu?  Adetin bittiğini nasıl anlarsın

Yorum: Zina günahı nasıl affedilir

Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim senin vicdan azabı çekmen tam bir tövbe etmeni sağlar inşAllah. Yüce Allah c.c. Zumer süresi 53. Ayette: De ki: Allah şöyle buyurdu: Ey kendi nefisleri aleyhinde haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyiniz! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok affedicidir; merhamet sahibidir. Buyurmuştur. O yüzden tövbe et bir daha yapma nasuhi tövbe yap. İyilikler yap sadaka ver Yüce Allah’ım c.c. İnşAllah affeder. Ama sakın Allah nasıl olsa affediyor bir daha yapayım tövbe ederim diye düşünme. Hele hele intiharı şakın düşünme kurtuluş değil direk yüce Allah c.c. Korusun cehenemlik olursun. Yüce Allah’ım c.c. Tövbe fırsatı vermiş kurulalım diye. Yüce Allah’ım c.c. Bizleri affetmek istiyor. Karşına daha hayırlı nasip çıkar hayırlısı ile merak etme çünkü yüce Allah’ın c.c. Hazinesi sonsuzdur sana bir öncekilerden çok daha iyisini verir de şaşırır kalırsın hatta iyi ki öncekiler olmamış dersin. Ben de yaşadım böyle durumlar yüce Allah’a c.c. İnandım güvendim ona sığındım ve şöyle dua ettim yatarken yatağımda yan yatarken bile Allah’ım c.c. Senin hazinen sonsuz sen bunu alıp daha iyisini de verirsin sana güveniyorum inanıyorum şeklinde buna benzer dua et içinden ve bekle gör bak yüce Allah’ım c.c. Nasıl önünü açacak. Ama hep iyilik yap insanlara sana kötülük yapana bile iyilik yap öç hınç rövanş alma iyilik yap. Tövbe namazı kıl. Hayatın düzene girer yüce Allah’a c.c. Sığınanı yüce Allah c.c. Boş bırakmaz geri çevirmez. Psikolojini bozma aklına geldikçe günahın tövbe et içinden yürürken otururken otobüste trende nerde aklına gelirse tövbe Estağfirullah de tövbe ettim de. Yüce Allah c.c. Hepimizin tüm günahlarını affetsin inşAllah amin😊

Okudunuz mu?  Adet kanı içirilmesi

Yorum: Zina günahı nasıl affedilir

Müptezel
Bir erkek sizinle bu işi yapmak istiyorsa (evlenmeden önce) kesinlikle o adamdan uzak durun. Böyle insanlardan Allah bizleri uzak eylesin.


Kayıtsız Üye
Merhaba.Ben 11 yasindayken yani daha aklım ermezken birisiyle sevgili oldum arkadaş zoruyla sonra olmadi ayrildim.ayrildiktan sonra aradan 1 yil gecti çok cok pismanim hemde cok… hergece dua ediyorum Allah affetsin diye sürekli icime dert oluyor her zaman bunun hesabini nasıl verecegim diyorum agliyorum yaptigim seyden çok pismanim her gun tovbe ediyorum .Icim hiç rahat etmiyor kalbimde bir sızı oluyor çok pismanim …

Okudunuz mu?  Kadınlar adetliyken kenzül arş duasını okuyabilir mi ?

Omer Faruk
Sıkıntı değil güzel kardeşim, sen şimdiki haline odaklan. Değiştiremeyeceğin şeyler için üzülmek yerine değiştireceğin şeyleri yap. Amacın cennet değil mi? Hem sorumlu olmadığın bir yaş hem de geri dönemeyeceğin bir yaş..

Hadi bismillah, gönlünü ferah et ve hala yaşıyorken bol bol güzel amel işle,,

Selametle…


Derya78
Aynı hataları bende yaptım sonra evlenmiş boşanmış biriyle evlendim durumu biliyordu şimdi eski karısıyla görüşüyor eni tehdit ediyor anlaşmalı boşanmazsan herkese ailene söylerim diyor tövbe ediyorum hala kapandım eşimden başka hiç bir erkekle. Mecbur kalmadıkça aynı ortamda bile durmuyorum evladım var onun için sabır edip dua ediyorumrabbim tekrar ısındırsın kalplerimizi ondan başka affedecek yardım edecek kimsemiz yok dua edin benim için bende artık yoruldum ama Allah’ıma güveniyorum bu sabrı veriyorsa bana boşa değildir insAllah

Okudunuz mu?  Hamura Katılan Malzemelerin Ekmek Üzerindeki Etkileri Nelerdir ?

HayatZordur
biri kendini cin olarak iddaa ediyor ve beni zina yaptığım hakkında suçluyor ne yapmam gerekir bu olay sosyal medyada oldu sonra sosyal medya hesabımı kapadım ne yapmam gerekir yani kendisini cin iddaa ediyor hamile bırakacığını iddaa ediyor naparım ne ederim ne çıkar yolu var?

Ben şuan kendisini cin iddaa eden biri ile karşılaştım diyor çarparım felan diye sonra diyor seni zinaya sokarım diye ne yapmam gerekir nasıl bu olaydan kurtulabilirim? Yani şu an hamile kalıp zina ile günahkar olmak istemiyorum 🙁

Merhaba

Biri kendisini cin olarak iddaa ediyor beni bir zinaya soktuğunu söylüyor.. Ne yapmam gerekir

Okudunuz mu?  Adetli kadının göbek ile diz kapağı arasından faydalanmak caiz mi?

Alettin ve
Zina kul hakkına dayanan bir günahtır.

Allah affedecek, lakin evleneceğin adam affedecek mi?

Yukarda hocalarımız konuyu çok yumuşak geçmişler. Dilerim kendilerine ya da evlatlarına jinelogların elinden geçmiş zinakar bir bakire(!) düşmez!

Öyle bir bakire(!) zinakar size düşşse de bu günahı böyle " vazoyu kıran çocuk" a yapılan ikaz gibi yaparmı sınız muhterem hocalarım?

Seni ilerde çocukların affedecek mi?

Baban, annen, kardeşlerin affedecek mi?

" Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o çirkin şeydir"

O yaptığın çirkinlik namaz, oruç, hacc gibi kişisel ibadetler babında olsa tamam. Allah’ın affıyla yırtarsın.
Allah evleneceğin erkeğin, çocuklarının, ailenin yerine de affediyor mu?

Görüldüğü gibi gizli aşk, gizli ilişki bunlar; toplumu ve bireyleri, aileleri yıkan ağır günahlardır.

Bu hanım kızımızın vicdanın rahatlaması için Allah a bol tövbe edecek. Yani bir daha gizli ve nikahsız ilişkiye girişmeyecek. Allah’ dan bir çıkış kapısı isteyecek. O kapının açılması için yanacak, yalvaracak. Kendini bu halini gizleyerek kimseye yutturmaya çalışmayacak.
Bu esnada çektiği çile ve vicdan azabı onu olgunlaştıracak, durgunlaştıracak. Bu ızdırap günahlarının bir kısmına kefaret olacak.
Ortaya çoğu bekar kadının sahip olmadığı bir ruh çıkacak. Bu ruhu gören bekar erkekler bile ondan etkilenecek. Kızımızda durumu o erkeğe şeriata uygun bir ortamda bildirecek. Erkek de durumu kabul ederse bu ızdırap hafifleyecek.

Okudunuz mu?  Kadınların menisi nasıl oluşur

Ana, baba iş bu seviyeye ulaşırsa kızlarının ahireti için haklarını helal edebilirler.

Zinanın yıkımından toplumu ve nesillerimizi kurtarmak için o nun ne kadar büyük bir günah olduğunu ortaya koymalıyız.

Zinayı basit göstermek zinakarı teselli edebilir. Lakin " Alışmış kudurmuştan beterdir" derler. Zinaya tövbe ettirmek ve ibret aldırmak için bu yıkımı anlatmalıyız.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hocam ben evli yim evli komşu la bir çok kez zina yaptım 2.3.sene birlikte cinsel ilişkiye girdim daha sonra kocası doydu bir şey söylemedi karısına benim haberim yok gibi davran demiş hiç bir şey olmamış gibi gidip gelmeler konuşmalar komşuluk devam etti bir gün cuma namazı na gittim hocam vaaz veriyor zina üzerine karar verdim ayrılmaya tövbe etmeye kadınla konuştum ayrılmak istediğimi söyledim öncesi itiraz etti sonra bana hak verdi tamam dedi hiç kimse duymasın gine dostluk komşuluk arkadaşlığı mız devam etsin dedi tamam dedim bir çok kez oda ben de tövbe ettik simdi iki kardeş bacı gibi gidip gelmeler konuşmalar komşuluk devam ediyor tövbe etmeye devam ediyorum bağışlanmış affedilmişmiyiz hocam iyi günler hocam

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre adet süresi

Omer Faruk
Bağışlama ve affetme Allah’a aittir, kalpten bir tevbe ettiyseniz ve islami haramlara ve farzlara dikkat ediyorsanız umut ederiz ki Allah bağışlasın. ama hiçbirşey olmamış gibi gidip gelmeniz, közlenmiş bir ateşin yeniden alevlenmesine sebep olur. Dolayısıyla bir an önce buna sebep olacak ilişkiden vazgeçmelisiniz. Rabbim affetsin.


Şem’a
Ömer Faruk hoca güzel tavsiyelerde bulunmuş
Tövbenizde samimi olabilmeniz için günah ortamını değiştirmeniz gerekir, büyük alimlerin tavsiyesidir, günah işlenen ortamı terk etmeliyiz Hatta
beraber günah işlediğimiz arkadaşlarımızı terk etmeliyiz ve hatta mümkünse mekanı da değiştirmek en doğrusudur

Okudunuz mu?  Masturbasyon yapanlar mahşere elleri hamile olarak mı gelecek ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.. Görüştüğüm biri vardı ona çok bağlandım ve anlık bir hatayla ona ait oldum. Böyle bir şey olunca haliyle hemen evlilik olsun istedik. Ama ailem asla beni vermiyor çok büyük konuşuyorlar. İkna etmek İçin her şeyi yapıyoruz ama olmuyor ikna edemiyoruz. Kesinlikle çok karşılar. Ama ben ona ait oldum. Oda kaçalım diyor en son çare. Ama ailem beni siler. Çok pişmanım tövbe ediyorum çıkmazdayım.. Haramlara bulaşmamam gerektiğini anladım. Aile rızasına önem verirdim ailemi kaybetmek le karşı karşıyayım ama onunla evlenmem gerekiyor. Bu durumda ne yapmalıyım?


Kayıtsız Üye
Aile de en yakın olduğun ablan veya annen onlardan birine durumu anlat öğrenince mecbur verecekler ama olan olmuşta nasıl Bir kadın kendini Bir erkeğe hemen teslim eder çok sevse de ya kadın iffet sahibi olmalı erkeğe güvenilir mi ne diyelim kardeşim Allah yardımcın olsun namaz kıl tövbe et Allah c.c işte inşAllah Allah yardımcın olur seni bağışlar

Okudunuz mu?  Adetli iken diş dolgusu yaptırmak

Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim, Allah’a sığın bütün kalbinle namaz kılmaya başla kendi ayaklarının üzerine bas kimseye muhtaç olma mutlu olmak için bir erkeye ihtiyacın yok sana değer vermeyenin peşinden koşma bak göreceksin inşaAllah herşey yoluna girer zorla güzellik olmaz.
Mustafa kayanın kitaplarını tavsiye ederim ve Seda dikerin oku okumayan milletin canına okurlar bunu unutma
Sevgilerimle
kendi başına Allah’ın yardımıyla mutlu olmayı başarmış bir İnsan olarak yazıyorum
İsmim yok
Çünkü ben bir hiçim


zina, zina günahı nasıl temizlenir, zina nedir günahı nasıl affedilir

Bu kategoride yer alan Eşim boşanmak istiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina günahı nasıl affedilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.