Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:51
missa7
Abone

Dua ederken nelere dikkat etmek gerekir

Dua ederken nelere dikkat etmek gerekir

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm herkese,
Dualar ile ilgili açıklama yapabilirmisiniz?
Şöyle bir durum var, bu aralar içim daralıyor.
Dua ederken (ayetler/sureler okumayı kastetmiyorum) yani Allahdan bir şeyler isterken kendimi çok suçlu ve ümitsiz gibi bir şey hissediyorum.

Okudunuz mu?  Büyücüler neye dayanarak büyü (sihir) yapar?

Suçlu hissediyorum, çünki namaza henüz yeni başladım, daha mükemmel olmasa bile, sabah namazımı mümkün olduğunca kılmaya çalışıyorum. Diğer namazları henüz kılmadım ama o da olur inşaAllah.
Bir yerde ‘bir kimse namazı bilinçli terk ederse, Allah rahmetini keser’ gibisinden bir şey okudum. Sürekli bunu düşünerek dualarımda ümitsiz oluyorum.
Hiç kılmadiğımda böyle bir his sanki yokmuş gibi. Bu vesvese midir?

Okudunuz mu?  Ölünün üstüne neden tahta dizilir?

Ayrıca mesela dualarimizda bir şeyler isterken ısrarcı olmak ne demek? Mesela bir şey istiyoruz Allah’dan, onu sürekli (aynı gün içinde değilde, hatırladıkca sürekli) istemek, olması için dua etmek, bu duada ısrarcı olmak mıdır?
Ben öyle yaptığımda sanki Allah’a isyan ediyormuşum gibi geliyor. Hiçbirşey istemeden, sadece kendimi Allah’a teslim etmem gerek gibi. Tabiki öyle zaten, işimiz her şeyimiz Allahın izni’ne bağlı. Benim demek istediğim, duayi ağzımdan bırakmak…

Okudunuz mu?  Taharet yaparken üstümüze su gelirse üstümüz necis olur mu

Umarım cevaplayabilirsiniz…

Hepinize hayırlı günler.


Yorum: Dua ederken nelere dikkat etmek gerekir

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Sorularını cevaplamaya çalışacağım.

– Dua veya ibadet ederken isteksizlik veya ümitsizlik hissi bazen gelebilir ama sen sakın bunu önemseme ve yoluna devam et. Her ne kadar eksiğin olsa da sen arttırarak devam et. Evet namazlarını ihmal edenler hakkında tehditler var ama bu ümitsizliğe değil seni daha yaklaşmaya itmelidir. Bunları vesvese haline getirme.

Okudunuz mu?  Hz.Ali nerede doğmuştur ve Annesi kimdir?

– Israrcı olmak bıkmamak ve sık sık istemek demektir. Her hatırladığında ısrar ile istenebilir dua edilebilir bu güzel bir durumdur. Kesinlikle isyan etmek anlamına gelmez aksine Allah kulunun ısrarla istemesinden hoşnut olur.


duada isteksizlik hissi

Bu kategoride yer alan Hz. Ömer'in Ailesi, Hanımları ve Çocukları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ederken nelere dikkat etmek gerekir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.