Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:51
missa7
Abone

Günahtan sonra güzel sözler söylemek.

Günahtan sonra güzel sözler söylemek.

Kayıtsız Üye
Merhaba Kolay gelsin hepinize.Sorum şöyle olacak ben de herkes gibi insanım 5 vakit namazımı kılıyorum,günde sübhanAllah,elhamdürüllah,ALLAH-u ekber,La ilahe İLLALLAH veya peygamberimize salavat gibi sözleri söylüyorum fakat günlerde günah da işliyorum yani mesela kız gördüğüm zaman bakmamaya çalışıyorum gözümü çoğunda çeviriyorum ama bazen dayanamıyorum bakıyorum ve utanıyorum kendimden.Yani şöyle rahatça utanmadan bakmak değil de pişmanlık duyarak kendimden utanarak bakıyorum.Bunlar gibi küçük günahlar işleyen günahtan sonra sübhanAllahi bihamdihi gibi sözler söylerek bu günahı silebilir mi acaba??Yani ben 10 tane günah işledim örnek veriyorum 11 kere de bunu telafi etsin diye bu gibi kelimeleri söylüyorum.Yaptığım anormal veya yanlış bir şey mi??Bu sözler bu günahları siler mi??Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.

Okudunuz mu?  Sinek İlacı kullanmak caiz mi

Yorum: Günahtan sonra güzel sözler söylemek.

arifselim
Merhaba kardeşim. Her günahtan sonra o günahları silecek iyilikler, zikirler veya dualar etmek güzel bir şeydir doğrusunu yapıyorsun. Ama nasıl olsa Allah beni affediyor yapayım diye bir düşünce ile olmamalıdır. Sen elinden geldiği sürece harama bulaşmamaya gayret etmeye devam et ancak ne zamanda günaha girersen hemen tövbe ile iyiliklere yönel. Allah yardımcın olsun.

Bu kategoride yer alan Affedilmeyen günahlar varmıdır? nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahtan sonra güzel sözler söylemek. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.