Anasayfa
15 Aralık 2023, 20:38
sizden3
Abone

Gusülden önce abdest almak

Gusülden önce abdest almak

Devran
Ben gusül almadan önce abdestimi alıp sonra duşa girip farz kısmını yapsam gusulum olur mu


Yorum: Gusülden önce abdest almak

Şem’a
Gusül almadan önce abdest almak sünnettir yani doğru olan da budur. Önce tuvalette ön ve arka yıkanır, normal abdest alınır sonra gusül

Okudunuz mu?  Abdest ve murekkep

Gusül abdesti alırken namaz abdesti almak

Onur1834
Selamın Aleyküm
Gusül abdesti alırken namaz abdesti önce alınırmış sünnet olduğu için, gusülden sonra almak mekruh olurmuş gusül abdest yerine geçtiği için.
Bazı yerlerde sonra alınır falan diye okudum.Kafam karıştı.

Ben, elimi yıkıyorum sonra avret yerlerimi yıkayıp, avret yerlerimi de kapatıyorum.Sonra da ‘Niyet Ettim ALLAH Rızası İçin Gusül Abdesti Almaya’ diye niyet edip normal namaz abdesti alıyorum, su akıp gittiği için ayaklarımı da yıkıyorum ve tekrar üç ağzıma üç burnuma su veriyorum.Daha sonra tas ile kafama, sağ ve sonrada sol omzuma üçer kere su döküp ovalıyorum ve başlıyorum bütün vücudumu yıkamaya.Göbek deliğini de işaret parmağımla ovalıyorum (Bir yerde yanlış olmasın sünnet diyemi ne okumuştum aklımda öyle kaldı).Bütün vücudumu yıkama işlemi bittikten sonra ayaklarımı yıkıyorum ve son olarak da avret yerlerimi tekrar bir yıkıyorum ne olur olmaz diye banyodan çıkıyorum.Hemen üstümü kurulayıp giyiniyorum oyalanmadan(Gusülden sonra hemen üst giymek sünnet diye okumuştum).
bu şekilde gusül abdesti alıyorum yanlış yaptığım yer varsa lütfen düzeltin.En çok aklıma takılan yer namaz abdestini en önce alıyoruz, gusüle mi yoksa namaz abdestine mi niyet edeceğiz.

Okudunuz mu?  Kafire merhaba, günaydın, nasılsın demek küfür mü

Yorum: Gusülden önce abdest almak

arifselim
Aleykum selam. Aldığın gusül geçerlidir. Namaz abdesti önce alınır ve namaz abdestine niyet edilir. Daha sonra namaz abdestini almak mekruhtur. Gusül hakkında geniş bilgi için sitemizde arama yaptırarak bilgi edinebilirsin. Ayrıca her müslümanın evinde büyük İslam ilmihali kitabı olmalıdır. Bu konuları ayrıntıları ile bu kitaptan okumalıdır.

Okudunuz mu?  Ağızdan yanlışlıkla çıkan söz

Onur1834
Selamın Aleyküm
El Yıkama ve avret yerlerini yıkamadan sonra namaz abdestine niyet edip abdestimizi aldıktan sonra gusül abdestine niyet edip gusül abdestimi alacağız yani?
Ben gusüle niyet ediyorum namaz abdesti alıyorum arkasından da ağza ve burna üçer kez su verip devam ediyorum yanlış mı yapıyorum, normal abdest için abdest almaya diye gusül için gusüle diye ayrı ayrı mı nıyet etmem lazım?

Okudunuz mu?  Zikir,Sure ve Salavatları Okuma Hızı

ACİLSERVİS
Gayet iyi gusül alıyorsun bir sıkıntı yok. Tekrar soru sormadan önce yukarıdaki aramayı kullanarak guslün farzları ve guslün sünnetleri neler olduğu kaç tane olduğunu öğrenmeni tavsiye ederim. O zaman her şey daha kolay anlaşılır.


once gusulmu yoksa namaz abdestimi alinir, gusül abdestimi önce alınır namaz abdestimi, Gusülden önce namaz abdesti alirken namaz abdestine niyet edilirmi

Bu kategoride yer alan Namaz oturuşu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden önce abdest almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.