Anasayfa
1 Mayıs 2023, 11:32
sizden2
Abone

Sevdiğim kişi öldü cennette evlenebilir miyim

Sevdiğim kişi öldü cennette evlenebilir miyim

Kayakaya42
Selamünaleyküm. Yakınlarda evleneceğim bayan vefat etti. Birbirimizi seviyorduk. Niyetimiz evlilikti. Kendisi bekar vefat etti. Allâh teâlâ cennetine layık görürse bizi, orda evlenmemiz mümkün mü. Ben bu dünyada başkasıyla evlenirsem, vefat eden arkadaşımla öteki dünyada evliliğimiz mümkün mü. Allâh razı olsun şimdiden

Okudunuz mu?  Halifelik ve padişahlık babadan oğula geçmez mi?

Yorum: Sevdiğim kişi öldü cennette evlenebilir miyim

NurIsik
Selamun aleykum kardesim. Basin sagolsun. Asik oldugun kiz birisiyle evli olmadigi için, insAllah Cennette seninle evlendirilir. Cenette hiç kimseye aci ve hüzün yoktur. Orasi sirf mutluluk yeri. Allah (c.c.) insAllah bu acini sana unutturacak baska bir kadinla evlendirir. Bakarsin bütün acilarini unutturur ve huzur verir. Bu dünyada zaten eline ne gecse, hepsi bir gün elinden cikacak. Er veya gec. Sevdiginin öldügüne üzülme, zaten nasip degilmis, yani ne yapsan evlenemiyecektiniz. Kaderi ilahi.

Okudunuz mu?  Ameliyat olan kişi nasıl boy abdesti alır

Yorum: Sevdiğim kişi öldü cennette evlenebilir miyim

Kayıtsız Üye
Rabbim bu dünyada nasip etmedi inşAllah cennetinde kavuşturur. Teşekkür ederim cevabınız için. Ben kayakaya42.


Kız Arkadaşım Vefat Etti.

Etsa
Kız arkadaşım 18 gün önce öldürüldü 6 yıl süren bir birlikteliğimiz vardı eğer cennette gidersek ki Allah bilir orada kavuşur muyuz ?
Peki ya ben evlenirsem de onunla olabilir miyim ? Nikah ya da söz yoktu. Hiç evlenmedik ikimizde.

Okudunuz mu?  Şifresiz bir internete bağlanmak kul hakkı mıdır?

Kuldurdileyen
Gaybı soracaklarsa gaybı sadece Allah bilir. Zahiren soracaklarsa sorduklarının cevabı zahirde değil. Sevdirene iman eden, sevdirdiğini vereceğinden şüphe etmez ki. Onun yüceliğinden, Onun adaletinden şüphe etmez ki. Ama gayb bu, yarın ne sevdireceğini de bilemez ki. Karşısına ne yaratır da, gönlüne ne sevgi koyar da, isterim diyen kulun gönlüne de sevgi koyulmuşken ne ister bilemez ki. Bakın bunların hepsini ve fazlasını Rabbiniz bilebilir. Anlaşılmadı ise hikaye deyin demem, belki hikaye demek ağır söze girerde, ömrünüz hikayeye gider. Allah muhafaza iyi tartın. Ya da hiç okumayın.

Okudunuz mu?  Cübbeli ahmet hocanın annesinin mezarı

muvaffak
Sorduğunuz mesele gayba dair bir meseledir. İnsanlar zahirin bilgisi hakkında kesin bir şeyler söyleyebilir. Bu dilediğinizin sağlıklı bir dua olup olmadığını tartın. Allah en iyisini bilir.


Kız Arkadaşım Vefat Etti. cennette

Bu kategoride yer alan Kur'an okurken, Salavat okurken, Tesbihat Yaparken Gülmek, Konuşmak ve Besmelenin Gerekliliği başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim kişi öldü cennette evlenebilir miyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.