Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Kafirlerden hediye alınır mı?

Kafirlerden hediye alınır mı?

Nilay_kaya9
Mesela bir hristiyanli, ateist biri bize bir hediye etse , bizim o hediyeyi kabul etmemiz caiz mi?


Yorum: Kafirlerden hediye alınır mı?

mufuo
Allah, dîn konusunda sizinle savaşmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış olan kimselere iyilik etmenizden ve onlara adaletle davranmanızdan sizi nehyetmez (yasaklamaz). Muhakkak ki Allah, adaletli olanları (adaletle davrananları) sever. (ANKEBUT-8)

Okudunuz mu?  Adak adayıp tutmamak

Bu iyilik , güzellik sayesinde bir gayrimüslimin kalbi dinimize ısındırılabilir inşAllah.


Yorum: Kafirlerden hediye alınır mı?

Şem’a
İnançsız birinden hediye almak caizdir yeter ki helal olan bir madde olsun


Yorum: Kafirlerden hediye alınır mı?

Ad4m
Hediye etmek caiz midir ?


Omer Faruk
Helal dairesinde almak da vermek de caizdir.

Okudunuz mu?  Burçların dinimizde yeri var mı ?

Kayıtsız Üye
Müslümanlığı kabul etmeden önce bir çok sahabe neydi ? Peygamberimiz onları bir çok yolla islama ısındırmıştır ve kendileri sahabelik makanindadir. Size düşmanlık etmeyen, malınıza mülkünüze saldırmayan gayrı müslimlere iyi davranın. Atalarımızda müslümanlığı sonradan kabul etti. Kâfir bildiğiniz kişi islama girerde sizin yaptığınız; ona bir zulüm, yada bir hayır olur. Siz hayırı seçin iyi davranın kendinizi sevdirin.

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken etrafımda rüzgar gibi bişeyler geçiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafirlerden hediye alınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.