Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:50
Gusul
Yönetici

Rüyada görüp sıvı gelmiyorsa gusül gerekir mi?

Rüyada görüp sıvı gelmiyorsa gusül gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kaç zamandır aklımda olan ve yaşadığım bir şey var kafamı o kadar çok karıştırıyor ki bu yüzden affınıza sığınarak açık bir şekilde anlatmak istiyorum dolayısıyla kadınlar okumasa iyi olur

Erkeğim ve rüya görürken tam olarak sıvı gelmeli bir şekilde bosalma yaşayamıyorum. Afedersiniz ama şöyle anlatayım. Rüyamda bir şey görüyorum, neredeyse bosalma yaşanacak gibi oluyor(hisler falan) , uyanıyorum kontrol ediyorum ama hiç sıvı veya ıslaklık yok. Ereksiyon durumu da bitmiş oluyor tabi.

Okudunuz mu?  Abdest veya gusül alırken konuşmak abdeste veya gusle zarar verir mi?

Bunu uzun zamandır birine sormak istiyorum kusura bakmayın biraz cins bir soru ancak bir iki kere yaşadığım bir şey değil uzun süreden beri oluyor. Böyle durumlarda gusül almak gerekir mi? Namazlarımi tehlikeye atmak istemem


Yorum: Rüyada görüp sıvı gelmiyorsa gusül gerekir mi?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Uyku veya rüya halinde cünüp sayılmak için mutlaka meninin tam olarak dışarı çıkması gerekiyor. Eğer meni çıkmadan uyanacak olursan rüyada ne görürsen gör cünüp olmazsın ve gusül almana gerek olmaz.

Bu kategoride yer alan Gusülde burna çekilen suyun sümkürülmesi unutulunca gusül geçerli olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada görüp sıvı gelmiyorsa gusül gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.