Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:48
Gusul
Yönetici

Kurumuş kan gusül abdestine engelmidir?

Kurumuş kan gusül abdestine engelmidir?

AcezAbd
Selamun Aleykum,

Tırnaklarımı derin kestiğim için kanayan yerden kan çıkıp kurumuş.Gusül abdesti aldım,daha sonra kurumuş kan olduğunu gördüm, çıkarmaya çalıştım fakat çok acıyor kabasını çıkarıp yıkadım.Gusül abdestim kabul olmuşmudur?


Yorum: Kurumuş kan Gusül abdestine engelmidir?

arifselim
Aleykum selam. Çok derin bir şekilde tırnakları kesmek sağlıklı değildir zararlıdır. Yara haline gelmiş olan bölgeleri temizlemen gerekmez. Sadece kurumuş olan kanları temizle bu yeterli olur. Derinlere inerek yarını azdırmana gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Abdestsiz cenaze namazı kılmak günah mıdır

Yorum: Kurumuş kan gusül abdestine engelmidir?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben parmak etimi yedim ve ardından kanamış ve o kan lekesi kurumuş bayağı yıkadım fakat çıkmadı. Gusle veya abdeste engel midir ?

Selamün aleyküm. Ben parmak etimi yemiştim ardından kanamış ve o kan lekesi kurumuş bayağı, yıkamama rağmen çıkmadı (yara gibi olmuş). Gusle veya abdeste engel midir ? Dün almıştım da. Zaten çok vesveseli biriyim resmen gusülden sonra bir şey çıkacağına emindim, biliyordum bir şey olacağını yani ve oldu vesvese yaptığımdan.

Okudunuz mu?  Gusül Etmeye Vaktim Yok Ne Yapmalıyım?

Yorum: Kurumuş kan gusül abdestine engelmidir?

furkan
Gusle veya abdeste engel değil. Bayağı yıkaman gerekmez. En üst kısımda ne gözüküyorsa normal yerleri yıkadığın gibi suyunu dök ve geç.


kurmus kan gusul, Kuru kan abdest

Bu kategoride yer alan Gusülde bir yerimiz kanarsa gusul abdesti bozulur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kurumuş kan gusül abdestine engelmidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.