Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:52
Sohbet
Yönetici

Günah işledim, çok pişmanım

Günah işledim, çok pişmanım

poke
Selamun Aleykum arkadaşlar. Ben 13 yaşında bir çocuğum. Ergenlikten mi olacak neden dayanamadim ve mastn yaptım ama çok pismanim gerçekten çok utanıyorum. Aslında ben Allah’ı çok seviyorum ve Allah’tan korkuyorum namazlarımı kılmaya çalışıyor orucumu tutuyorum iyi davranışlar yapmak istiyorum ama birden şeytan vesvese verdi ve nefsime hakim olamadım günah isledim 🙁 şimdi çok pismanim bir daha yapmamak üzere kafamda düşündüm. Tovbe edip gusül abdesti almayi dusundum. Bu gunahtan kurtulmak için neler yapmam lazım? Lütfen yardım edin kendimi çok kötü hissediyorum. Şimdiden Allah razı olsun..


Yorum: Günah işledim, çok pişmanım

Kayıtsız Üye
Ve aleyküm selam kardeşim. Pişman olman çok güzel bir şey, bir daha yapmamak üzere tevbe edersen Rabbim affeder inşAllah. Öyle anlar da aklına Allah’ı getir. Unutma ki Allah(c.c) Müslümanlar’ın savaşı kaybetmesine neden olan komutan Halid b. Velid’in tevbesini kabul etti ve ona Müslüman ordusuna komutanlık nasip etti. Yeter ki içten tevbe et. Namazlarını kıl namaz da tevbedir zira. derece derece yükselmektir Allah seninle, bizimle olsun.. Hayırlı günler kardeşim Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  Alevi bektaşı geleneğinde muharrem ayı nasıl kutlanır ?

Pişmanım

Kayıtsız Üye
Selam Aleykum Allah rizası için kabul edin yazımı çok kötüyüm… ben her Allahın günü işlediğim günahlardan dolayı kendimi sorguya çekiyorum.erkek arkadaşlarım oldu sadece sohbet ettik işte dinde erkekle konuşmanın dahi yanlış olduğunun sanki şimdi farkına vardım kendimi o kadar çaresiz, kötü bir insanmışım gibi hissediyorum ki.her gün işte bizi görenler kim bilir hakkımda ne düşünücek , kendisi benim hakkımda kim bilir ne düşünüyor, acaba eve gelip annrmlere ben senin kızınla konuştum falan dermi diye diye kafayı yiyicem.İnsanlar daha kötü şeyler yapiyor halbuki ben küçücük bir şey yapsam bile herkes biliyor..Çok ama çok pişmanım Allahım beni affeder değilmi?şübhe yoktur onun bağışlayan olduğuna ama bir sizden duyup işaret görüp rahatlamak istiyorum artık, lütfen bana doğru yolda olup olmadığımı söyleyin, ne yapabilirim bu korkulardan kurtulmak için??? ..Çok teşekkür ederim şimdiden

Okudunuz mu?  Hz.Muhammedi anlatan kısa bir hikaye

Yorum: Günah işledim, çok pişmanım

arifselim
Aleykum selam. Önceliğin daima Allah olsun. O kendisine açılan elleri boş çevirmez. Tövbeleri kabul eder ve pişman olan kulunu tertemiz, pırıl pırıl eder. İçini ferah tut ve o günahları bir daha işleme. İnsanları değil, Rabbini memnun etmeye çalışmaya başladınmı Allah sana bütün zorlukları kolay edecektir asla şüphen olmasın.

Okudunuz mu?  Büyük konuşmanın bedeli nedir?

TövbeEdenKul
Tövbe et kardeşim ALLAH TEALA tövbe eden kulu sever..Başak bir deyişle Peygamberimiz şöyle hadisi vardır;

Ey insanlar! Allah’a tövbe edip ondan af dileyiniz. Zira ben ona günde yüz defa tövbe ederim.

Rabbim, geçmiş günahlarını affeylesin Kardeşim


Kayıtsız Üye
Çokk ama çokk teşekkür ederim iyi ki varsınız

Okudunuz mu?  Meditasyon caiz midir

omer_13
Öncelikle Selamin Aleykum, 13 yaşındayım ve arkadaşlarımla camide oyun oynuyorduk ve sebepsiz yere kavga cikti ve arkadaşım ayakkabimi aldi ve caminin bahcesini ciplak ayakla 2 tur dolaştım ve sonra ayakkabimi aldim daha sonra gece vaktiydi ve eve gidecegimi soyledim ve ayriliyormus gibi yaptim gizlice benim ayakkabimi alan arkadaşimin terligini caminin ust katinndan asagiya firlattim (o esnada arkadaşlarımm da asagi kattaydi) ve kactim simdi ise arkadaşimla baristik fakat bu yaptigimdan çok pismanim acaba ne yapmalıyım gunahim nedir?

Okudunuz mu?  İstanbulun yöresel yemekleri nelerdir?

TövbeEdenKul
ALLAH TEALA’ya Çok Tövbe ve İstiğfarda bulun kardeşim.ALLAH TEALA Tövbe Eden Kulu Sever.
"Günde 70 Defa İstiğfar edenin 700 Günahı Affonulur (Hadis-i Şerif)"


Kayıtsız Üye
Ben çok kotuyum hep seytana uydum smdi o aciz pis bedenimi tasimak istemiyorum ne ypmaliyim nsl temizlenebilirm Allahin katinda abdest küçük gunahlari giderr diyorlar buda beni rahatlatiyir gercktn oylemi manevi olarak hadisleri duyunca yasama sevincim geri geliyor yoksa dunyada yasamk pis bedenimi bn yakmak istiyorum ne ypmlyim Allah icn bska ne ypsam bni affeder


Gülce675
Güzel kardeşim Allah’ım merhameti sonsuzdur.Unutma Peygamberimizin Amcası Hz.Hamzayı Öldüren Vahşiyi Hazreti Vahşi yapan ve onu affettiren tevbesiydi.Tövbe o kadar faziletli bir şey ki hatta Allah sadece bağışlayacağını değil dağlar kadar günahı sevaba çevireceğini vaad ediyor kardeşim.Ben neredeyse en ćirkin hastalık olan yeise kapılacaktım.Ama Bu Allah’ı tanımamaktan kaynaklanıyor.O kadar merhametli ki ben kendimden utandım sen kimsin kimsin ki? Şu koskoca merhamet sahibi Allah’a karşı ümitsizlik nedir ya nedir? Tabiki her zaman korku taşımalıyız bir nebze de olsa ne ibadetlerimize güveneceğiz nede ümitsizliğe düseceğiz Allah Tüm İslam Alemine umduğunu versin.Allah hepimize af buyursun kardeşim

Okudunuz mu?  İmam camide nerede namaz kıldırır?

Etsa
Başlıktanda belli olduğu üzere çok günah işledim hırsızlık yaptım uyuşturucu alkol ve daha neler neler işlediğim günahların haddi hesabı yok biriyle birlikte olmak dışında herşeyi yaptım ve bir ara dedim ki Allah benim böyle olmamı engelleyebilirdi ya da o öyle istedi diye öyle oldu diye düşünüyordum İSYAN ettim neden dedim yeri geldi sorguladım fakat çok pişmanım TÖVBE etsem tekrar Allah a dönsem benim bu günahlarımı affeder mi ? Kul hakkı yedim. Allah benim karşıma kul hakkıyla gelmeyin diyor ben şimdi tövbe etsem O kul hakları nolcak? Allah beni affeder mi? Bu aciz kendinden tiksinen birini.
Kadere bile isyan ettim. LÜTFEN YARDIMCI OLUN

Okudunuz mu?  Asr süresinin indiriliş amacı nedir?

vel Fecr
Allah tealanın merhameti, rahmeti sonsuzdur. bizim aklımızın alabileceği bir mevzu değildir.
gidecek başka kapımız yok.
ölüm hak, cennet hak, cehennem hak, nebi hak, kitap hak.

yani ölüm gelirse artık dünyaya döneyimde amel işleyeyim desek dahi yapamayacağız, o kapılar bize kapanacak,
Allah teala diyecek, o kapı kapandı artık, dönüş yok. amel defteri kapandı ondan hesaba çekileceğiz.

Okudunuz mu?  Ramazan ayında bir günümüzü nasıl değerlendirmeliyiz?

o gün gelmezden evvel halimize çeki düzen verelim ve Allahın razı olduğu insan tipine kendimizi sokmaya gayret gösterelim.

islamdan öğrendiğimiz ne yaparsak yapalım gidilecek tek tevbe kapısı Allah tealadır.

hz vahşi, hz hamzayı şehit etmesine rağmen sonradan müslüman olmuştur, çünkü biliyordu ki ölüm gelince amel yapmak istesen dahi yapamicaksın. o hz vahşi yalancı peygamber müseylemetül kezzabı öldüren kişidirde aynı zamanda.

Okudunuz mu?  El - Cezire ne demek

örnekler çoktur. tevbe kapısı her daim açıktır.

99 adam öldüren kişinin kıssasını okuyabilirsin.
musa aleyhisselama karşı gelen sihirbazların iman etme meselesini okuyabilirsin.
bunlar hep bize örnektir.


Kayıtsız Üye
Hocam ben kuzenimi kendi kardeşim olarak gösterttim babamı çok kötü olarak tanıttım kendimi de babam annem ayrı dedim çok yalan söyledim ortaya çıkınca ailem öğrenincede kuzenimin yaptığını söyledim iftira attım içim rahat değil içki içtim hırsızlık yaptım çok pişmanım sevgilim adam vurup hapse girdi içtim ve iki tane erkekle annemi babamı çok kadırdım yol göster bana hocam lütfen napıyım ben çok pişmanım uyuyamıyorum geceleri huzursuzum…

Okudunuz mu?  İslama göre hangi davranışlar ibadet sayılır?

misafir1
tevbe edin kendinizi düzeltin. yalan söylemeye devam ettikce veya çirkinliklerin ve yanlışlıkların kapıları açık olduğu müddetce, kendimizi düzeltmediğimiz müddetce, ağlanıp sızlanmanın neye faydası vardır bilmiyorum.

Bu kategoride yer alan Saygıyla ilgili ayetler ve hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günah işledim, çok pişmanım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.