Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

Hani islam kolaylık diniydi? Hayatım altüst oldu

Hani islam kolaylık diniydi? Hayatım altüst oldu

Kayıtsız Üye
vesveseli biriyim bu yüzden 4-5 yıldır namaz kılmıyorum.bu halde namaz kılınmaz böyle kılacağıma hiç kılmayayım diyordum.bunun sebebide gusül ile ilgili sıkıntılar.ilk önce kuru yer kaldıysa ile başladı sonra acaba burayı yıkamışmıydım ya yıkamadıysam gibi düşüncelerle devam etti.bu yüzden 4-5 yıldır hiçbir namazı kılmadım.bu düşüceleri biraz olsun birkaç yılda geçmişken namaza başlamaya karar verdim ama şimdi daha şiddetli bir şekilde düşünmeye başladım.sadece gusül ile ilgili değil her ama her şeyi hemen namaz ve gusül üzerinden yorumluyorum acaba oldu mu olur mu olmaz mı diye.şuan düşünüyorum ya ölürsem ne olacak bu halde nasıl ölecem Allah’a borçlu yaşıyorum diye.bir an önce namazlarımı kaza etmek istiyorum ama nereye.hala içim içimi yiyor acaba ne olacak bu halim nasıl hayata böyle devam edeceğim diye.namaza başladığımda ya böyle olurda benim namazım abdestim yada gusulüm kabul olmazsa diye düşünüyorum ve o düşüncelerim şöyle:

Okudunuz mu?  Hz.Muhammedin aile ile ilgili hadisleri

1-benim gusulüm en az 1,5 – 2 saat sürüyor.bunu sebebi ise saçlarımı yıkamak.bütün vücuda yıkamak 15-20 dk sürerken saçlarımı yıkamak45dk-1saat sürüyor.saçlarımı bölümlere ayrıdım sağı solu üstü yanı sağ üstü sol üstü gibi.saçlarımın her bölgesini defalarca yıkıyorum bu da beni çok yoruyor.saçlarım biraz uzun olduğu için işimi zorlaştırıyor.acaba dipteki deriye su gitmiyor mu diye düşünüyorum defalarca yıkıyorum yıkarken yoruluyorum kolum ağrıyor.bunun bir çözümü yok mu saçlarımı mı kestireyim şeytana boyun eğeyim?

Okudunuz mu?  Yemin bozmanın kefareti nedir

2-benden sürekli sabah akşam her an mezi geliyor ve abdestim bozulduğu için namaz kılamıyorum.bazen kontrol etmeyip bakmıyorum ya mezi gelmediyse diye ama olmuyor dayamayıp kontrol ediyorum.etmesem bile illaki bir nem ıslaklık gibi bir şeyler hissediyorum.bunun bir çözümü yok mu?namaz kılmazken ne de olsa olsa namaz kılmıyorum neden kontrol edeceğim diyordum şimdi hep bakıyorum ve baktığımda yüzde doksan mezi oluyor bu halde namaz kılınmaz.penisinim ucunu peçete ile tıkıyorum bu seferde acaba peçetenin yanından sızdı mı ya sızdıysa acaba peçetenin içinden geçip ön tarafa ulaştı mı bu mezi diye düşünüyorum.nasıl kılacağım peki?

Okudunuz mu?  Cünüp olduğumuzu bilmezsek

3-idrar çıktığımda acaba şuraya sıçtardı mı burası idrarlı mı acaba son damlası çamaşırıma geldi mi.son çıkan vedi mi meni mi diye düşünüyorum bu yüzden şekilden şekle giriyorum üstümü değiştiriyorum en sonunda.peki evden dışarıçıktığımda okulda işte nasıl değiştirecem üstümü hep bu idrarla mı uğraşacam böyle?

4-bir diğer sıkıntımda aklımın sürekli gusül temizlik gibi şeylerle meşgul olması.sürekli düşünmem.hayata ve olaylara derslere herşeye kendimi verememem.aklıma bir yerim geliyor acaba yıkamışmıyıdım diye kendimi yiyorum ya yıkamadıysam diyorum bu gusül ile namaz kılınmaz diyorum.ya da penisimde bir hareketlilik olunca acaba meni mi geldi diyorum elimle kontrol edip bakıyorum mezi oluyor.bakmadığımda ise şüpheye düşüp ya meni geldiyse diyorum keşke baksaydım diyorum bakmazsam içim içimi yiyor bu şüphe ile ibadet edemem diyorum.bundan nasıl kurtulacam?

Okudunuz mu?  Kadın boşarsa erkek kabul ederse durum ne olur

5-mezinin sürekli geldiği için mezinin bulaştığı yeri ıslatıp çitiyelip yıkamaya kalkıyorum.sürekli mezi geldiği için işim gücüm çeşme lavabo oluyor sürekli çamaşırımın orasını yıkıyorum.bunu bir çözümü yok mu.böyle hep mezi mi yıkayacağım ben?

6-gusulde nir diğer sıkıntım da bir yeri yıkayıp başka yere geçtiğimde acaba şurasını da yıkamışmıydım diyorum dönüp tekrar yıkıyorum yıkadığımı bildiğimde halde tekrar tekrar yıkıyorum.mesela sağ bacağımı yıkayıp sola geçtiğimde acaba sağı yıkamışmıydım ya da sağ bacağımın şurasını yıkamışmıydım diyorum dönüp tekrar yıkıyorum bir türlü emin olamıyorum kendimi tatmin edemiyorum.sonra gusulüm çok ama çok uzun sürüyor.bundan nasıl kurutulacam?

Okudunuz mu?  İslamda barış ile ilgili hadisler

7-bazen kendimi motive edip namaz kılıyorum sonra kötü düşünceler geliyor aklıma.acaba namazım oldu mu bu gusül ve abdestle namaz kılır mı.ya benim haberim yokken meni geliysede ben şuan cünüpsen acaba böyle miydi söyle miydi derken bu iş böyle olmayacak en iyisi namaz kılmamak diyorum bırakıyorum namaz böyle şüphe ile nasıl baş edicem nasıl harekt etmeliyim?

8-rüyalandığım zaman ya da herhangi bir sebepten cünüp olduğum zaman o gusül alacağım vakte kadar içimde müthiş bir sıkıntı oluyor.şöyle düşünüyorum:şimdi işin yoksa iki saat gusül al iki saat uğraş şöyle olacak böyle olacak.gusulden sonra yine aklıma yıkamdım yıkamadım kuru kaldı düşünceler gelecek yine sıknıtılar olacak diye düşünüyorum bunlardan nasıl kurtulacam?

Okudunuz mu?  Televizyon gazete gibi görsel resimlere bakmakta göz zinasına girermi?

benim bu durumum vesvesenin ilerlemiş hali artık daha ne olabilir diyorum
Allah rızası için yazdıklarıma yarım edin hepsini tek tek açılayın.ben bütün sıkıntılarımı tek tek yazdım bunu tam yazmak ve derdimi doğru ve tam anlatabilmek için 4-5 gün bu yazıya uğraştım.siz de bunları tek tek cevaplayın vesvese bular takma aldırma gibi cümler kurmayım çünkü bana hiçbir etkisi olmaz olmuyor.internetten baktım ve bulamadım bunlarla ilgili yazılar.bulduklarım ise hep aynı yazılar her sitede aynı.kopyala yapıştır yapmışlar rahat etmedi.sizden beni bu dertlerden kurtarmanızı istiyorum.benim tek istediğim herkes gibi cünüp olduğumda kısa sürede gusül alıp namaz vakti kafaya hiçbirşey takmadın abdest alıp namz kılmak ve hayatıma devam etmek.nolur beni aydınlatın.yoksa bu işin sonu benim için hiç iyi olamyacak.Allah rızası için yardım bekliyorum!!

Okudunuz mu?  Nişanlım annesiyle konuşmuyor barıştırmak için ne yapabilirim

Yorum: Hani islam kolaylık diniydi? Hayatım altüst oldu

arifselim
İslam elbette kolaylık dinidir. Ama insan kendine bunu zorlaştırırsa bunu dine yüklememek gerekir. Bir doktor uzmana veya bir hocaya giderek yüzyüze sorunlarını anlatmanı tavsiye ediyorum. Kısaca sorularını izah etmeye çalışayım:

1- Saçlar ne kadar uzun olursa olsun diplerine kadar suyun ulaşması en fazla 20 – 30 saniye veya bir dakika alabilir. Bu süreyi uzatarak kendine işkenceyi sen yapıyorsun.

Okudunuz mu?  Kuran insanlar için neden önemlidir?

2- Meziyi ancak gözünle görürsen veya kesinlikle aktığını hissedersen o zaman abdestini yenile ve o yeri temizle bunun dışında kontrol etmene gerek yoktur.

3- İdrar sıçramalarından veya damlalarından elinden geldiği kadar korunman yeter. Gözünle bir şey görmeden acabalarla hareket etmekle sorumlu değilsin.

4- Ne mezi nede meni öyle durup dururken asla gelmez. İkide bir sakın kontrol etme buna gerek yok.

5- Mezi normalde sürekli gelen bir sıvı değildir. Eğer dediğin gibi kesinlikle durmadan akacak şekilde geliyorsa bu bir hastalık olabilir ve doktora gidebilirsin.

6- Bu sorunu bütün işlerinde terketmelisin. Yani bir şeyi bir kere yaptıktan sonra asla dönerek geçmiş yeri bir daha yapma. Vesvese ancak öyle geçer.

Okudunuz mu?  Siğil duası ile siğil geçer mi?

7- Bu düşünceleri sana şeytan veriyor ve zaten vesveseyi insana verme hedefi de budur yani insan yorulsun ve ibadetlerini bıraksın isteğidir.

8- İçine gelen bu sıkıntılar normaldir çünkü guslü kendine bir işkence usulüne dönüştürmüşsün. Allah’ın bile seni sorumlu tutmadığı şeyleri ve hatta Allah’ın asla istemediği şeyleri sen kendine yapıyorsun ve şeytanı sevindirmiş oluyorsun.

Vesvesedir kafana takma demiyorum. Sana şunu söylüyorum; Allah’ın senden istemediği şeyleri neden yapıyorsun. Allah’ın seni sorumlu tutmadığı dinin sana emretmediği şeylerle neden uğraşarak kendini zahmetlere sokuyorsun. Bunun faydası nedir? Olmayan ve istenmeyen şeylerle uğraşma bırak ve terket. Asla geri dönerek tekrar tekrar bir işi yapma. Eğer öyle 3 – 5 defa yaparsan bak göreceksin bu vesveselerin hepsi geçecek Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  Tanışma Evresinde Bir Erkeğin Arzulaması Normal Mi

vesvese

Bu kategoride yer alan Hayalperestlik günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hani islam kolaylık diniydi? Hayatım altüst oldu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.