Anasayfa
23 Aralık 2022, 18:27
sizden9
Abone

Annem Kaynanasına Hakkını Helal Etmiyor

Annem Kaynanasına Hakkını Helal Etmiyor

MümineHanım
Esselamünaleyküm kardeşlerim. Size bir sorum olacaktı cevaplarsanız inşaAllah. Benim annem görücü usülüyle evlenmiş, ilk evlendiklerinde babam işsiz olduğundan kaynanasıyla birlikte kalmışlar. (annem işsiz olduğu için istemiyormuş aslında ama ona sormamışlar hiç, daha sonra zaten kaynanası ona da laf söylemiş ancak yatıyorsunuz yiyorsunuz vs) İşte kaynanasıyla kalırken anneme çok eziyet çektirmiş, hiçbişey almıyorlarmış, bağırıyorlarmış, annem ne etse yaranamıyormuş onlara. . Ben o zamanlar yoktum fakat ablam abime de çok kötü davranıyormuş, zaten onun çocuklarını hiç sevmediğini de dile getirmiş bunu annem duymuş çok zoruna gitmiş.. annemi savunan evde hiçkimse yokmuş, bir ekmeği bile çok görürlermiş anneme, evden ayrılırken hiçbişey vermemişler çok zorluk çekmiş annem, burda anlatamadığım aslında o kadar çok şey varki ama her şeyi yazamıyorum burada maalesef. . Ben onu hiç görmedim, ama annem bana anlattı bunları görmeden nefret ediyorum ondan ve babaannem demek istemiyorum ben ona.. babam o zaman hep ailesini haklı görüyormuş ama onlar öldükten sonra anneme değer vermeye başlamış o da şuan vicdan azabı çekiyor..
Şimdi diyor ki ben onlara hakkımı helal etmiyorum, öbür dünyada iki elim yakalarında olacak. Anneme bunları yaptılar, hakkını helal etmiyor, hakkını helal etmediği için yine günah mıdır? yoksa annem haklı mıdır?

Okudunuz mu?  Kuranda zakkum ile ilgili ayet

Yorum: Annem Kaynanasına Hakkını Helal Etmiyor

NuN
Kardeş sen olanları görmeden bir karara varman yanlış.
Allah olayları sana yaşatmadı bari diline sahip ol günaha girme.. Annen elbette ahirette hakkını alacak sabırlı ol


kaynanaya hakkını helal etmemek, bu dünyada hakkını helal etmezse öbür dünyada hak bekler mi

Bu kategoride yer alan Sürekli küçük abdest sonrası yapışkan sıvı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annem Kaynanasına Hakkını Helal Etmiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.