Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
sizden9
Abone

Gafletteyim nasıl kurtulurum

Gafletteyim nasıl kurtulurum

N0Nam3
Selamun Aleykum Arkadaşlar,

Uzatmadan konuya gireceğim. Nerden geldim? Nereye gidiyorum? Beni kim Yarattı? Benden ne istiyor? İstediğini yaparsam beni nasıl ödüllendirir? İstediğini yapmassam beni nasıl cezalandırır? bu soruların cevabını iyi bir şekilde biliyorum.Fakat elim ayağım gitmiyor ibadete. Eskiden gafletteyken çok bilgi öğrendim ve 5 vakit Namaza başladım. 1 vakit kaçırınca ağlıyordum. Cünüplük.. Beni bu hale getirdi. O pisliği işleye işleye, daha yeni gafletten kurtuldugum için şeytanın "Seni affetmez, hem Namaz kılıyorsun hem cünüp oluyorsun. Kimi kandırıyorsun sen?" vesvesesine kurban oldum. Namazlarım git gide 4-3-2-1 ve sonunda 0’a indi. İnsanları (Gaflette olanları,Müslüman olmayanları) saatlerimi harcayıp doğru yola getirmeye calısıyorum. Kendi yapmadıgımı insanlara yaptırmak istiyorum.Bunun günah oldugunu düşünüyorum (Kendisi yapmayıp,başkasına yaptırmaya calısan.) Gaflettekilerden vaaz almayın gibi bir Hadis veya Ayet geliyor aklıma. isteğim azalıyor. Ezanları duyunca umursamamaya başladım.Ezan okunurken hiç düsünüp zorlanmadan kosarak Abdest almak istiyorum fakat olmuyor. Bunları yazarken bile "AŞIRI FAZLA ÜŞENDİM" üşengeçlik başladı. 2 gündür cünüp duruyorum. Psikolojikmen çökmüş durumdayım.Psikoloğun işe yaramayacağını düşünüyorum. İstesem dahi ailem abartma diyeceğini biliyorum. Çok zor durumdayım. İbadet ederkenki huzurumla, şimdiki huzurumun arasında dağlar kadar fark var. Bundan kurtulmak istiyorum. Öncelikle üşengeçliği yenmek istiyorum. Üşengeçliğimden dediğim gibi 2 gündür cünüp durumdayım. İnsanların bilgisayarını, sosyal ağlarını ele geçirip doğruyu anlatmak istiyorum fakat kendim yapmıyorum. Neden? Bilmiyorum Lütfen Mumsema ailesi olarak benim bu sorunuma çözüm bulun. Özelliklede ÜŞENGEÇLİK.

Not: Müslüman birine kafir diyen, yani dedikten sonra o iki kişiden birinin Müslümanlıktan çıkıcağını biliyorum. Anneme ÇOK sinirlenip söylemiştim fakat. Sonradan helallik aldım. Dinden çıkacağımdan korkuyorum. Müslüman olmayanlara karşı konuşmalarım onları ikna ediyor fakat onların söyledikleri şeyler git gide Dinden uzaklaşmamı sağlıyor. bir nevi başkasına doğru yolu gösterip kendisi yanlışa doğru gitmek. Lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Nas suresi hakkında

Allah’a emanet olun.


Yorum: Gafletteyim..

Kayıtsız Üye
Cünüplük kalbi karartır ve ibadet etmeyi zorlaştırrı sana tavsiyem kesinlikle uygula önce tevbe gusül al bozmamak için dlinden geleni yap nasuh tevbesi yap sonra istemeyede olsa namazını kıl ve kalbin arındığı zaman o zaman işte namaz sana angarya gelmez Allshın izniyle şeytana sakın esir olma şunu unutmaki şeytan seni gafletten ayrılmaman için elinden geleni yapicaktir

Okudunuz mu?  Nakit avans çekilip yenen para haram mıdır?

Yorum: Gafletteyim..

ertan
kelime i şehadet getir dinden çıktığından korkuyosan bir de vesvese başladığı an euzu besmele çek belki faydası olur tövbe et Allah affetmeyi sever


Yorum: Gafletteyim..

N0Nam3
Peki şu anlık ( Üşengeçlikten kurtulma sürecinde ) Sünnetleri kılmasam sadece Farzları kılsam, Sonra alıştıkça Sünnetlere de başlasam olur mu?

Bu kategoride yer alan Borç oruçlar nasıl tutulur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gafletteyim nasıl kurtulurum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.