Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

Allah’a nasıl tam tevekkül ederiz?

Allah’a nasıl tam tevekkül ederiz?

Kayıtsız Üye
Allah’a tevekkül etme konusunu pek anlayamadım uzun yazılar olduğu için.

Kısaca Allah’a nasıl tam tevekkül ederiz?


Yorum: Allah’a nasıl tam tevekkül ederiz?

arifselim
Allah’a tevekkül etmek demek, gerekli olan tedbirleri aldıktan sonra artık gerisini Allah’a havale ederek ondan yardım dilemek ve işlerini ona bırakmaktır. Burda asıl önemli olan şey, ilk önce bir insanın üzerine düşeni eksiksiz bir şekilde yaptıktan sonra Allah’a gerisini bırakmasıdır. Ayeti kerimede şöyle buyrulmaktadır:

Okudunuz mu?  İki günden fazla cünüp kalınırsa eğer dinden çıkılır mı

Bir işe başladığın zaman, Allahü teâlâya tevekkül et, Ona güven!) âyet-i kerimesi, tevekkül ile beraber azmederek çalışmak gerektiğini gösteriyor. (Al-i imran 159)


nasıl tevekkül edilir, tevekkül

Bu kategoride yer alan Boşanmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a nasıl tam tevekkül ederiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.