Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Bekar erkek kardeşe fidye fitre veya zekat verilebilinir mi

Bekar erkek kardeşe fidye fitre veya zekat verilebilinir mi

Kayıtsız Üye
hocam benim üniverside okuyan bir erkek kardeşim var . ailemin maddi durumu iyi . kardeşimin 23 yaşında okul masrafları çok fazla . annem ve babam kardeşimin eğitim masraflarını ödemiyorlar . benim çalişan bekar bir kız kardeşim var . annem ve babam kardeşimin eğitim masraflarını ve evin tüm masraflarını kız kardeşime ödetiyorlar .kendi gelirlerini de evi ve arabası olan çalışan bekar erkek kardeşim için biriktiriyorlar .şimdi kız kardeşim yapilan bu haksızlık karşısında çok zor durumda kalıyor .annem ve babama hiç bir şey diyemiyoruz . ben evli bir ev hanımıyım kendi fitre ve fidyemi erkek kardeşime veriyorum böylece hem kız kardeşime hemde erkek kardeşime yardım etmiş oluyorum . bu dinen kabul olur mu ?lütfen cevaplar mısınız ?

Okudunuz mu?  Oruç rurmayan namaz kılmayan biriyle evlenmek

Yorum: Bekar erkek kardeşe fidye fitre veya zekat verilebilinir mi

arifselim
Allah yardımcınız olsun kardeşim. Zekat, fitre ve fidye kardeşe verilebilir. Nisaba ulaşan bir mala sahip değilse ki öyle görünüyor. Bu durumda kardeşe fidye ve fitreni de kardeşine verebilirsin. Allah kabul eylesin.

Okudunuz mu?  Gece sahur bitiş saatinde imsak saatini mi dikkat alacağız yoksa güneş saati mi?

Yorum: Bekar erkek kardeşe fidye fitre veya zekat verilebilinir mi

Kayıtsız Üye
Hocam babamın bu aralar borçları ve bende zekat verecem ama ben bekar erkek kardeşine versem o da bunu babamgil için kullansa zekatımız ihlasını zedeler miyiz yani hile olmuş olur mu çünkü normalde anne babaya verilmez diye bilmiyorum onların bunda faydalanmasına bir sakınca var mı

Okudunuz mu?  Oruçta Mezhep Taklidi

Yorum: Bekar erkek kardeşe fidye fitre veya zekat verilebilinir mi

arifselim
Zekat ve fitrede olduğu gibi fidye de anne ve babaya verilmez. Kardeşe bunlar verilebilir. Babana vermesi için anlaşarak bunu verirsen bu caiz olmaz. Ama ona verdikten sonra o bunu dilediği gibi kullanmakta serbesttir.

Okudunuz mu?  Dekolteli kadınlara bakmak orucu bozarmı

bekar kardeşe zekat verilir mi, bekar erkek kardeşe fitre verilir mi, oruç fidyesi erkek kardeşe verilir mi

Bu kategoride yer alan Oruçluyken rüyada boşalmak orucu bozarmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bekar erkek kardeşe fidye fitre veya zekat verilebilinir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.