Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

Dinde aşırıcılık

Dinde aşırıcılık

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm, Bi konu kafama takılıyor bazı tanıdıklarım gerek sosyal medyada gerek muhabbet sırasında (namazını filan kılan insanlar) mesela devlet yönetimini beğenmezler ve hemen münafık, kafir damgası yapıştırırlar onlara inananları ateşlerde yanacak sanıp her şeyi en ince ayrıntısına kadar karıştırıp en doğrusunu kendilerinin bildiğini sanıp, haşa tek Müslüman kendileriymiş gibi konuşmalar yaparlar ağızlarından kur’an, Allah lafı düşmez. İslam’ı çok zor bir din gibi gösterirler, ben bu insanlara gerçekten çok gıcık kapıyorum bunların akıbetini merak ediyorum gerçek müslüman böylemi olur, Ben İslam’ın farzlarini bilen ve uygulamaya çalışan ve tüm kalbimle iman eden bir kardeşinizim bu şahıslarin yaptıkları ne kadar doğru iyice türediler (cihadcı tipler) adamlar öyle bir eminler ki kafalarına göre dolaylı yollardan insanlara, yöneticilere dinsiz damgası vurmaları beni çok sinirlendiriyor. Tam olarak ifade edememiş olabilirim ama beni anlayanlar illaki olacaktır sizce yaptıkları doğrumu.

Okudunuz mu?  Kaç çeşit doktor vardır?

Yorum: Dinde aşırıcılık

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Elbetteki seni anladık Allah’ın izniyle. Maalesef yeterli bir ilme sahip olmadan kendisinden başka herkesi kafir ilan eden ve küfür damgası vuran cahiller vardır. Bunların şerrinden Allah ümmeti Muhammed’i muhafaza eylesin. Bizim için ölçülerimiz bellidir. Kendi kafasına veya heva ve hevesine göre değil, gerçekten peygamberin, ashabının, mü.tehid imamlarımızın ve ehli sünnet alimlerimizin yoluna göre hareket ederiz. Bir kimseyi tekfir etmek öyle herkesin haddine değildir. En son çare ve fetva kalıncaya kadar bile İslam alimleri kolay kolay asla kimseyi tekfir etmemişlerdir. Ama maalesef bu çeşit ortaya çıkan bir güruh İslam alemine adeta bir musibet olmuşlardır.

Bu kategoride yer alan Altınlarım çalındı bulmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinde aşırıcılık Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.