Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:07
missa7
Abone

Kalben pişman olduğumu hissetmesem de içimde bir bozuntu var tövbe etsem kabul olur mu

Kalben pişman olduğumu hissetmesem de içimde bir bozuntu var tövbe etsem kabul olur mu

Kayıtsız Üye
Yaptığım şey arkadaşlar malesef zina. Daha genç biriyim ancak ben parayla zina yaptım. Doğruyu söylemek gerekirse kalben pişman değil gibiyim ama içimde birşeyler huzursuz yani ben huzursuzum. İçimden bir ses bu yaptığım ve yapacağım tek zina değil diyor. Ancak her zaman olmasada bazen bu yaptığımın sonuçlarını düşünüp pişman oluyorum tövbe etmek istiyorum ancak hem arkası gelir diye korkuyorum hemde kalben pişman olmadığım için samimiyetsiz tövbe etmek bana çok yanlıs geliyor sizce ne yapmalıyım gerçekten kafam çok karısık lütfen yardımlarınızı esirgemeyin her fikir benim için çok önemli şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  İnsanın çirkin veya güzel olması ilgili ayet var mı ?

Yorum: Kalben pişman olduğumu hissetmesem de içimde bir bozuntu var tövbe etsem kabul olur mu

arifselim
Bir insan işlediği günahtan rahatsızlık duymuyorsa bu tehlikeli bir durumdur. Bu konuda samimi olmak için yapman gereken en önemli şey sık sık dua etmektir. Hem kendin zina işlediğin gibi, zinanın yaygınlaşmasına, fuhşun yeryüzünde dağılmasına ve başkalarının da senin vesilenle bu günahı işlemene sebep oluyorsun. Ayrıca Allah katında vereceğin hesabı ve cehennemde azabı düşünmelisin. Nefsini sık sık hesaba çek ve sakın şeytan ile şeytanlaşmışların tuzağına tekrar düşme. Eğer sen samimi olmak için gayret edersen Allah’da sana mutlaka yardım eder. Bin sefer günah işleyen kimse tekrar tekrar rabbine dönmelidir.

Bu kategoride yer alan Bir yazıyı silmiyeceğine yemin etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalben pişman olduğumu hissetmesem de içimde bir bozuntu var tövbe etsem kabul olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.