Anasayfa
11 Temmuz 2021, 22:57
Namaz
Abone

Vakit namazından hemen sonra kaza namazı kılınır mı

Vakit namazından hemen sonra kaza namazı kılınır mı

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum.
Kaza namazlarini vakit namazı bittikten sonra tespih cekmeden dua yapmadan yani selam verdikten sonra kalkip kilabiliyormuyum? Kaza namazlarimi kıldıktan sonra tespih cekip duami etsem olurmu? Birde ben çok basladim namaz Kilmaya ama bizaman sonra biraktim neye sayarsaniz sayin. Cok pismanim InshaAllah Allahim tevbemi kabul eder. Bu sefer erinmiyorum namaz kilmaya çok sükür ama nezaman kaza namazı kilMaya baslasam sasirmaya başlıyorum. Her vakit ten sonra 5 8 günlük kaza namazı kiliyorum. Ölüm korkusu yasiyorum bu aralar yani insan yaptigi günahlari sevaplari bir tartiya koyunca neyin agir bastigini bildigi için Allahimin huzuruna bu sekilde Cikmaya yüzüm yok. O yüzden hemen borclarimi ödemek istiyorum. Allahim günah yazmasin sanki Azrail ensemde gibi hissediyorum. Korkum amellerim. Oyüzden namaz kilarken aklima bazen yaptigim günahlarim geliyor istem disi aglamaya başlıyorum. Yada Allahi zikrederken düsünürken bi6bakmisim baska sey düsünmeye baslamisim. Istemiyorum ama elimde olmadan oluyor neyapmalıyım. En azindan Namazimi Allahin istedigi gibi kilmak istiyorum. Ve namaz kıldıktan sonra hep oldumu acaba Allahim kabul edermi eksikmi kıldım. Acaba tam oldumu diye seyler aklima geliyor. Zaten günahlarin çok namazında olmadi kesin diye düsünceler geliyor. Neyapmalıyım? Namaza baslamadan 7 kere estagfirullah diyorum euzu besmele cekiyorum ama bilmiyorum yinede sasirmalarim oluyor. Birde yurtdisinda yasiyorum ve kible yönünden emin olamiyorum bir türlü. Pusula herdefasinda baska yeri gösteriyor. Sordugum kisiler doğru durdugumu söylüyorlar ama Pusula bazen tam tersi yönü gösteriyor ne yapmalıyım. Cok pirpirikli olmaya basladim. Sanki herseyi eksik yapiyorum gibime geliyor. Tesettürüme bile çok dikkat ediyorum onu4bile yanlis yapiyormusum gibi hissediyorum. Bilmiyorum nedenini. Hep dogrumu yapiyorum Allahim kabul edermi. Acaba bu yanlismi oldu vs. Inanin artik geceleri uyuyamiyorum borclarim var Allah’a karsi günahlar isledigm maalesef. Seytana ve nefsime uydum simdi ise çok pismanim ve cikmazdayim sanki. Esim bile diyor kafayi yiyeceksin bu gidisle. Hepimiz ölecegiz ölümden kacis yok ama yaptigim günahlarimi biliyorum. Namaz borclarimi biliyorum ve amelim yüzünden korkuyorum yüzüm yok Yaradanimin huzuruna cikmaya. Allahim InshaAllah tevbelerimi kabul eder. ALLAHA EMANET OLUN. Simdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Dört (4) Rekat Teheccüd Namazı Nasıl Kılınır?

Yorum: Vakit namazından hemen sonra kaza namazı kılınır mı

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu anlattıklarının bir çoğu vesvesedir. Sorularını kısaca açıklamaya çalışalım.

– Vakit namazından hemen sonra da kaza namazını kılabilirsin. Hanefi ise ilk önce sünnet varsa onu kıl ve daha sonra kazalarına geç bu daha uygun olur.

Okudunuz mu?  Namazın sünneti ile farzı arasındaki farklar

– Kaza namazlarından sonra tesbihatını yapsan da olur.

– Allah edilen tövbeleri kabul eder. Ancak şeytan seni üzmeye ve affedilmeyeceğini hissettirmeye çalışır sen şeytana uyma.

– Günahları veya diğer manevi durumlardan dolayı namazda ağlamakla namaz bozulmaz.

– Sen namazında kesin bir şekilde bir yanlış görmedikçe asla bu düşünceleri kafana takma. Sen takmazsan o zaman bu vesveseler de seni terkedecektir.

Okudunuz mu?  Vitir namazının kazası nasıl kılınır?

– Kıble için çevrendeki müslümanlar şu yön kıbledir doğrudur dediler mi mesele bitmiştir. Artık gerisini düşünme kafana takıp vesvese yapma.

– Tesettür, namaz veya diğer ibadetlerinde bir defa doğru yaptığın şeyi bilmen yeterlidir vesveseleri önemseme.


kaza namazı vakit namazdan sonramı kılınır, vakit namazın arkasindan hemen kaza namazı kılınırmi, yatsı namazından sonra akşam namazının kazası kılınır mı

Bu kategoride yer alan Tesbih namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vakit namazından hemen sonra kaza namazı kılınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.