Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:46
Gusul
Yönetici

Gusül abdestini doğru alıyor muyum?

Gusül abdestini doğru alıyor muyum?

qwert123
Selamun Aleyküm ben size sünnet üzerine aldıgım gusül abdestini anlaticam lütfen dogruysa doğru deyin yanlissa yanlislarimi söyleyin
1- Euzu besmele çekip niyetimi alırım
2- ellerimi bileklerime kadar yikarım
3- temizde olsa ön ve arka avret yerlerimi yikarim
4- sonra ağza 3 defa bol su burna 3 defa bol su ( gargara ve genze su çekmeyi yapıyorum )
5- sonrasında namaz abdesti gibi devam ediyorum
6- sonra 3 defa başa 3 sağ 3 sol omuza döküyorum ve biraz daha suyu vucudama tutuyorum guslumu bitiriyorum

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde ağza ve buruna bir defa su vermek yeterli mi?

Yorum: Gusül abdestini doğru alıyor muyum?

Şem’a
Daha önce de aynı soruyu sormuşsun : forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/301498-sunnet-uzere-gusul-abdesti-alinisi.html

< ve biraz daha suyu vucudama tutuyorum >
Kuru yer kalmayacak şekilde yıkamalısın


Güsülü doğru alıyormuyum

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben bonyoya sol ayaklara giriyorum normal banyo yapıyrum temizleniyorum iyice sonra normal abdeste niyet edip normal abdest alıyorum ayaklarımı güsülden çıkınca yıkıyorum sonra güsüle niyet edip edep yerimi temizliyorum ağza burna su verip alyıorum 3 baş 3 sağ 3 sol omuza sı döküp tüm vucudumu iyicene yıkıyorum çıkarken abdestteki gibi ayaklarımı yıkıyorum çıkıyorum bu güsül doğrumudur acaba veya yanlışım varsa nasıl alabilirim birde güsülden önce abdest almak sünnettir diyorlar normal abdest niyeti getiriyormuyuz ben getiriyorum yada güsüle niyet edip normal abdest alıp sonramı güsül alıyoruz

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken abdesti bozan haller gusülüde bozarmı?

Yorum: Gusül abdestini doğru alıyor muyum?

arifselim
Aleykum selam. Senin gusle girmen zaten bir niyettir ve abdestte öyledir. İlk önce tam bir namaz abdesti gibi abdest almak sünnettir, buna ayakları yıkamakta dahildir. Aldığın gusül geçerlidir. Ancak her müslümanın elinin altında mutlak bir büyük İslam ilmihali kitabı olmalıdır ve ordan gerekli bilgileri okumalı ve öğrenmelidir.

Okudunuz mu?  Boy abdesti alırken yapmamamız gereken davranışlar nelerdir?

Kayıtsız Üye
peki teşekkürler şimdi normal abdest alınca ayakları yıkasammı sonamı bıraksam veya abdest alınca ayaklararımı yıkarsam çıkınca tekrar yıkasam olurmu su toplanıyorsa eğer ayakarına sona bırakın diyorlar o yüzden soruyom

birde önce abdeste niyet ediyrum sonra güsüle inş doğrudur okuduğum heryerde güsüle niyet edip normal abdest alınıcak diyor

Okudunuz mu?  Esnerken, Ani heyecanda gelen meni

ACİLSERVİS
Sana ilmihali okuman tavsiye ediliyor herhangi bir yer değil. İlmahalin gusül konularını okuduktan sonra hala soruların varsa sorabilirsin.


Kayıtsız Üye
İlmahalin kitap galiba bende yok hocam tek sorum var oda normal abdest alınca normal abdeste niyet ediyormuyuz güsülde alırken güsüle niyet ediyoruz cevabı verirseniz çok sevinirim mutlu olurum


ACİLSERVİS
Normal abdest alırken başka bir şeyin niyeti edilir mi tabiki yine normal abdestin niyetini edip alacaksın. Gusül alırkende gusle niyet edersin. Her müslümanda ve her müslümanın evinde ilmihal olmalı internetten de satın alabilirsin.

Okudunuz mu?  Tırnakta kalan yapıştırıcı gusüle mani midir?

Memat
Selamin aleykum arkadaşlar ben gusül abdestini su sekilde aliyorum omce ciplak bir sekilde banyoya giriyorum ve abdest aliyorum önce agzima 3 kere su ve sonra burnuma sonra yuzumu sonra elimi dirsege kara uc kere ve kulaklarimi ve basimin 3 1 mesh ediyorum ve ayaklarimi sonra dusu aciyorum basimi yikarken niyetimi ediyorum sonra tekrar kesin olsun diye 3 kere agimia ve burnuma su veriyorum sizce dogrumu yapiyorum

Okudunuz mu?  Guslü sadece farzlarıyla alsak geçerli olur mu

ACİLSERVİS
Guslün farzları ve guslün sünnetleri bellidir. gusül bu maddelere göre alınır. Bu maddeleri mutlaka öğrenelim.


Erzurum2525
Hocam ben gusül aldım Duşakabin den çıktım kurulandim.(ama hala banyonun icerisindeyim) tam elbisemi giyicem ağza burna su vermedigim aklıma geldi . Hemen gidip yaptım. Gusül oldumu hanefiye göre?


ACİLSERVİS
Nerede olduğunun önemi yok evin dışına çıkmış olmanda bir şeyi değiştirmez. aklına geldiği zaman ağzına burnuna suyu verirsin olur.

Okudunuz mu?  Banyoya girince illa gusül almak mı gerekir

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm, gusül abdesti hakkında bir kaç sorum olacaktı. İnternetteki sitesinden birinde bu tarz bir yazı gördüm

"Banyo yapmak maksadıyla girince, sağ ayakla, klozet için girilince, sol ayakla girilir. Çıkarken tersine yapılır."

Ben sol ayak ile girip sağ ile çıkıyordum. Tuvalet ile banyo aynı odada, gusülüm kabul olmuș mudur?

Ve bir kaç sorum olacaktı, gusül abdestini çıplak alıyorum, kıbleye dönersem gusül abdestim kabul olmaz mı? Ve çıplak bir şekilde gusül alınır mı?

Okudunuz mu?  Boy Abdesti ile ilgili hadisler

Gusül abdesti sırasında bir yerimizden tüy dökülür ise, gusül abdesti bozulur mu?

Son sorum ise șudur: Gusül abdestini kirli bir şekilde alırsak ve şampuan falan kullanırsak, gusül geçerli olur mu? yani kirliyken güsül abdesti alınır mı?

Ben şu şekilde gusül abdesti alıyorum:

Önce dıșarıda biraz oynayıp eve geliyorum, yani kirlenmiș oluyorum, banyo yapacağım diyerekten giriyorum şampuan kullanarak hem banyo yapıp hem de gusül abdesti alıyorum.

Okudunuz mu?  Kadın doğum doktoruna muane olduktan sonra gusül abdesti almadan namaz kılabilir miyim

Euzu besmele çekiyorum ve sol ayak ile gusül abdesti alacağım yere giriyorum, niyet ediyorum, 1 kere ağzıma sağ elim ile su veriyorum ve sonra çalkalayıp tükürüyorum, 1 kere burnuma sağ elim ile su alıyorum ve suyu burnum ile sertçe çekiyorum. Sonra ise rastgele yıkanıyorum ve çıkıp kurulanıp giyiniyorum. Her yere su gelmesine özen gösteriyorum.

Doğru yapıyor muyum? Yani gusül abdestim kabul oluyor mu?

Şimdiden sorularımı cevaplayacak kişilere teşekkür ederim, cevaplarınızı bekliyorum.

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken yerde su birikmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestini doğru alıyor muyum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.