Anasayfa
29 Kasım 2023, 19:50
missa0555
Editor

Ürünü iade etmek kul hakkı mı

Ürünü iade etmek kul hakkı mı

Kayıtsız Üye
Merhabalar böyle bir yeri yapan herkesten Allah razı olsun öncelikle. Benim sorum şu: ben yurtdışı alışveriş sitesinden saat aldım. Fakat ürün gelince onay verdim. Fakat daha sonra ürünü beğenmediğimi farkettim. Dispute yani iade için geri bildirim yapmak istiyorum. Satıcı ile görüştüö yapamam tarzı şeyler falan söyledi. Ve beni engelledi. Bende bu durum üzerine siteye durumu beyan ettim aldığım saatin replika olduğunu söyledim. Replika saat aldığımı biliyordum. Normalde benim onay verdikten sonrada iade şansım var. Fakat satıcı kabul etmeyince bende böyle bir yola başvurmak istedim. Sizce kul hakkına girermiyim?

Okudunuz mu?  Manevi temizlik ile ilgili arapça türkçe hadisler

Yorum: Ürünü iade etmek kul hakkı mı

arifselim
Merhabalar kardeşim. Alışveriş kuralları belirlendiği çerçevede iade edebilir veya kullanabilirsin. Ancak sahte olmadığı halde bir ürün için orjinal olmadığını bildirmek haksızlıktır. O sana yanlış yapmışsa seninde yaptığın başka bir yanlış ve günahtır. Sen hakkını bu şekilde aramamalısın.

Okudunuz mu?  Ana babanın bile bile evlat ayrımı yapmasının dinimizdeki yeri nedir?

Bu yaptigim kul hakkimi

youngersaf
merhaba kafam çok karıştı sonunda buraya yazmam gerekti.ben internetten kadınlar için tırnaklara sürülen ojelerden sipariş ettim 9 adet.3 tanesinin kapağını açtım bazıları topaklanmış, hafiften kurumuş,şişenin içindeki boya kapağına gelmiş, kapak kısmına boya taşmış yani kullanılmış geldi (eğer şişenin kapağını açıp kullanmasalardı içindeki boya yanlarına falan bulaşmazdı).fırçası yamulmuş yanlara açılmıştı yani rahatsız oldum.iade etmem diye düşünmüştüm o zaman bende nefsime uyup tüm ojeleri tırnağımda denedim.fakat sonradan onların önceden kullandığını düşünmeye başladım boya şişeden taşmış fırçası garip topaklanmış geldiği için.Tırnaktan da mantar falan kapıkıyor ben başkasının ojesini kullanmak istemiyorum titizim.80 tl para ödedim pişman oldum geri iade etsem bende tırnağıma denediğim için kul hakkı olurmu ? 9 tanesinin 3 tanesi falan o şekilde kullanılmış geldi.diğerleri için kanıtım yok ama 3 tanesini kullanan diğerlerinide kullanmıştır diye düşünüyorum.ben ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Kocamın eski eşinden çocukları malıma mirasçı olur mu?

Yorum: Ürünü iade etmek kul hakkı mı

Şem’a
< iade etsem bende tırnağıma denediğim için kul hakkı olurmu >
Kullanmadan iade etseydini kul hakkı olmazdı ama kullandınız artık iade edemezsiniz günahtır.
Kullanılmış olduğunu düşündüğünüz 3 tüpü kullanmadıysanız geri iade edebilirsiniz dini sakıncası olmaz.

Okudunuz mu?  Of demek günah mı

ziya
Ben bir müzik yapacaktım bir beat yapımcısına instgramdan bana beat yaparmısın 2.30 dk lık dedim oda tamam dedi ertesi gün ödemeyi neyle yapacaksın dedi bende bedava zannediyordum bedava olmazmı dedim oda ben vakit harcıyorum 3-4 saat falan bütçeme uygun birşeyler ayarlarız dedi ama bana tabi daha beati atmadı hak kalmıştır veya kul hakkına girmişmiyimdir

Okudunuz mu?  Firuze taşı ne işe yarar?

Ensar
Eğer size o müziği yapacak kişi ile anlaşmış sanız bu durumda ona hakkını vermeniz gerekir bilmeseniz dahi çünkü siz ona vasiyet etmişsiniz. Haber edin eğer yapmışsa onu size versin ve karşılığını ödeyin

Bu kategoride yer alan Günaha üzülmemek ve önem vermemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ürünü iade etmek kul hakkı mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.