Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Anneyle görüşmemenin hükmü nedir?

Anneyle görüşmemenin hükmü nedir?

pinkpin
Selamın aleyküm kardeşlerim. Konuya direk geçeyim, annem küçüklüğümden beri evlat ayırımı yapar. Erkek kardeşim için herşeyi yapar ama beni kendi işleri için kullanır.

Yıllarca babamdan ağır şiddet gördüm, kemerle, sopayla dövülmek, kafamı duvarlara vurması, bardağı lavabonun içine değil de kenarına koyduğum için beni kan içinde bırakana kadar dövmesi, karanlık kömürlüge kapatıp sattlerce orada tutması, parmaklarımı sobaya yapıştırması gibi.. Annem çalışan bir kadın olmasına ve maddi her türlü imkanı bulunmasına rağmen buna bir önlem almadığı gibi kendisi de üstüme gelip beni yine her menfaatinde kullanmıştır. Kazandığım ne varsa maddi manevi kendisine akıtmama rağmen beni sevmemiş hep hor görmüş, insanların yanında hep horlamış ve yaşanan bazı olaylarda kendini haklı çıkarmak için iftira atmıştır. Şiddet gördüğümü bile bile beni babama bırakıp kendisi bir buçuk sene kadar kardeşimle ayrı yaşamış bu süreç içerisinde beni arayıp sormamıştır. Kardeşimi, babamı yıllar boyu bana karşı devamlı doldurmuş, düşman etmiştir. En büyük çocuk benim, erkek kardeşimden defalarca şiddet görmeme rağmen bir kere olsun oğlum yapma dememiştir. Bu gibi şeyleri hep yaşatmıştır.
Annemin hayatı boyunca her zorluğunda, her sıkıntısında ne babam ne erkek kardeşim ne başka biri sadece ben destek oldum. Kendi hayatımı bıraktım onun dertleriyle uğraştım. (Devamlı borç yapması, devamlı ayrılacağım diyerek yeni düzen kurması-bozması, hastalıkları, ameliyatları..) Kendimi onun için paraladım ama o kızımın hayatını mahvetmeyeyim diye düşünmedi.

Okudunuz mu?  Yapılan ibadette Riya gösteriş olmasını önlemek

Ben evli bir kadınım. Babam geçen sene vefat etti. Erkek kardeşim yurt dışında çalışmaya başladığı ve annem benden ayrı bir şehirde yaşadığı ve devamlı hastalandığı için zor zamanında destek olabilmek için bulunduğum şehire taşınmasını teklif ettim. Yaşadığım şehir oksijeni bol, nemli havası olması dolayısıyla anneme iyi gelecek bir şehir. Kendisi de kabul edip geldi nitekim sağlığı düzeldi.

Okudunuz mu?  Allahım günahlarımı affet çok pişmanım bi daha yapmıcam demek tevbe midir?

Erkek kardeşim tatil için geldiğinde bir gün hastalanıp hastanelik oldum. Ertesi günü kardeşim bana sen annemi nasıl kendi hastalıklarınla meşgul edersin diyerek üzerime saldırmış, boğmaya çalışarak canıma kastetmiştir. Eşimin dahil olmasıyla olay büyüdü ve şikayetçi olduk. Annem erkek kardeşimden şikayetçi olduğum için beni evlatlıktan reddettiğini söyleyerek evden kovdu. Bu olaydan kısa bir süre sonra annem olduğu için herşeyi sineye çekip bayramda elini öpmeye gittim fakat yine evden kovdu. Daha sonra yine gittim bu sefer barıştık.

Okudunuz mu?  Maliki mezhebine göre tahiyyat

4 aylık hamileyim, bununla birlikte kanamalı kistim de hasıl oldu. Doktor kesinlikle hareket etmemem gerektiğini söylediği için annemden günde sadece yarım saat yemek yapmasını rica ettim fakat kusura bakma yapamam dedi. Benim bu ricamdan 1 hafta öncesine kadar annem elinden ufak bir operasyon geçirdiği için yemeğini temizliğini herşeyini ben yapıyordum ve ondan bu ricada bulunduğumda tamamen iyileşmişti. Yaşadığım şehirde kimsemiz yok, bana yardımcı olacak kimsem yok. Eşim işen 20.00 gibi gelip yemeğimi yaptı Allah razı olsun. Fakat annem o konuşmadan sonra 3 aydır bir kez bile aramadı. Yılların da doluluğuyla ve beni bu halde nasıl bırakabildiğine inanamayarak ben de aramadım ve aramayı artık düşünmüyorum. Hayatım boyunca babamla ha ayrıldık ha ayrılıyoruz diyerek hep evden ayrılmalar yaşandı ve hep beni sürükledi. Ünvde istediğim bölümü okumazsan hakkımı helal etmem diyerek beni istemediğim iş imkanı bulunmayan bir bölüme mecbur bıraktı şu an onun yüzünden işsizim. Okurken bir sabah habersiz okuduğum şehre gelip babandan boşanıyorum diyerek beni yurttan aldı 2 ay sonra ortada bırakarak gitti. Ameliyat oldum umrumda olmadı, eşime hiçbir zaman saygı duymadı halbuki eşim de annemin her işine koştu. Fakat gelini kendisine kapris yapmasına rağmen onu hep el üstünde tuttu.

Okudunuz mu?  Bir sohbette cehennem ehlinin cezasını çektikten sonra cennete girmeyecegi söylendi

Anlatacak çok fazla şey var. Kısacası ben annemle artık ölene kadar görüşmek istemiyorum. Bana her türlü zararı oluyor. En başta akrabalara, tanıdıklara olayları farklı hatta iftira atarak anlatıp beni suçlu göstermeye çalışmasına katlanamıyorum artık.

Çok karışık oldu farkındayım hakkınızı helal edin. Lütfen söyleyin bu durumda annemle görüşmememin bana vebali var mıdır?

Okudunuz mu?  Yemini bozdum ama kefaretini ödeyemiyorum

Yorum: Anneyle görüşmemenin hükmü nedir?

Şem’a
Anne ne kadar zalim de olsa (ki anneler zulmetmez) asla ilişkinizi kesemezsiniz çünkü caiz değildir hatta en büyük günahlardandır.
Allah Teala aranızı düzeltsin


Yorum: Anneyle görüşmemenin hükmü nedir?

rana
ve aleykumusselam kardesim,

yasadiklarin gercekden çok zor bir imtihan ve Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Cenabetlik hakkında, cenabet gezmek

Anneniz size zulmediyorsa veya babanız size zulmediyorsa onlardan intikam almayın. Hakkınızı Allah’a salın, daha kazançlı olursunuz. İçinizde onlara karşı bir düşmanlık büyütmemeye çalışın. Sevgi oluşturmak zorunda olmazsınız ama düşmanlık da etmeyin. Mesafeli durun. Yüzeysel de olsa seviyeli bir evlatlık sürdürün. (Nurettin Yildiz)

Rabbimizin mülkünde, kimsenin kimseye karşılığını görmeyeceği bir zulüm yapması mümkün değildir. Kim ne yaparsa, kesinlikle karşılığını görecektir. Melekler nefes nefes bizi izlemekte, yaptıklarımızı ve terk ettiklerimizi kaydetmektedirler. Rabbimizin huzuruna çıktığımızda da amellerimizin hesabını vereceğimiz bir muhasebeye tabi tutuluruz. Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem efendimizin vefatına yakın günlerde, ashabından helallik talep ettiği ve Rabbinin huzuruna kul hakkıyla çıkmak istemediği şeklinde rivayetler vardır. Ümmeti için asla unutulmaması gereken bir örnektir bu tutum.
Ebeveynin çocukları üzerindeki hakları mantık ölçülerini zorlayacak kadar geniştir. Bu nedenle belki hukuken, ebeveyne çocuğunu neden dövdüğü sorulmayabilir. Ama bu sorulmama, onların ahirette hesap vermeyecekleri anlamına gelmez. Onlar da hesap vereceklerdir. Dövdüklerinin de sert baktıklarının da hesabını vereceklerdir. Ne var ki, oradaki hesap bizim ölçülerimizle değildir. Oranın ölçülerindeki bir hesap olacaktır. Allah o günkü hesabımızda ebeveynimizin de çocuklarımızın da yardımcısı olsun. O gün kişinin anne babasından, evladından kaçacağı gündür. (Nurettin Yildiz)


Yorum: Anneyle görüşmemenin hükmü nedir?

pinkpin
Allah razı olsun cevabınız için

Okudunuz mu?  Mezara selvi dikilmesi

Amin Allah razı olsun. Bilmeni isterim ki anneler de zulmeder, keşke etmese ama.

Bu kategoride yer alan Oy kullanmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anneyle görüşmemenin hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.