Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

İstemeden akla gelen düşünceler şirk midir?

İstemeden akla gelen düşünceler şirk midir?

Destiny
Güneş soluyordu ben üzüldüm diye düşünüyordum ben mutlu olunca güneş açıyordu. Yani önceden böyle saçma şeyler düşünürdüm. Birde Allah’ın peygamber efendimizle konuştuğunu düşünmüştüm efendimiz öldüğü halde. Yani aynı yerde olduklarını düşünüyordum.(Ortaklaşa bir şey yapıyorlar diye düşündüğümü hatırlıyorum. Ama bu doğrumu hatırlıyorum bunu bilmiyorum). Acaba bu şirk midir?

Okudunuz mu?  Ahirette arapça mı konuşulacak ?

Allah ile aynı katta olduğunu düşünüyordum Allah’ın yanında olduğunu ama kalbim onaylıyormuydu bilmiyordum bunlar sadece düşünceydi. Yardımlarınızı bekliyorum. Pişmanım ne yapmam lazım :'( Ama efendimizi ilahlaştırmak gibi bir şey düşünmediğimi hatırlıyorum.


Yorum: İstemeden akla gelen düşünceler şirk midir?

Şem’a
İstemeden akla gelen düşünceler şirk değildir.
Aklında böyle boş düşüncelerin olmaması için bir ilmihal al oku ki kafan iyi şeyle meşgul olsun ve şeytan seninle uğraşmasın

Bu kategoride yer alan Allah kimin cennete kimin cehenneme gideceğini bilir ama bunu kaderine yazar mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstemeden akla gelen düşünceler şirk midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.