Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Sehiv secdesinde sol tarafa selam verilir mi

Sehiv secdesinde sol tarafa selam verilir mi

Nilay_kaya9
Selam aleyküm ve rahmetullahi ve berkatuh . Arkadaşlar bek önce 2 rekatta Ettehiyat okumaya unuttum . Ve namazdan sonra sehiv secdesi yapmama karar verdim . Son oturuşta Ettehiyat okuduktan sonra Allahu Akbar demek istedim sonra hatırladim ki önce selam vermek lazim . Selam vermeden önce Allah dedim sanki, bu da sehiv secdesi gerektirir mi ? . Sonra sag tarafa selam verdim ondan sonra da sol tarafa . Sehiv sevdesini başlamak için sol tarafa selam verilir mi ? Okumuştum ki Ettehiyat dan sonra sag tarafa selam verilir ve Allahu Albar denir . Ben sol tarafa da verdim .. Namazı yeniden kilayım mi?

Okudunuz mu?  Erkek Evlada MUHAMMED ismini koymanın sakıncalı olduğuna inanan Müslümanlar Var!!!

Yorum: Sehiv secdesi

#UguR
Eğer sehiv secdesi yapacaksanız son rek’at’a kadar gelin tahiyyat’ı okuyun sonra sağa selam verin selam verdikten sonra secdeye gidin(devamını biliyorsunuzdur illa ki). Bunu tahiyyat okuduktan sonra hem sağa hem sola selam verip secdeyede gidebilirsiniz diye bilmekteyim.

Okudunuz mu?  Çalınan maldan yemek

Selam ve dua ile.

Bende böyle konu açmıştım ve Şema kardeşimiz cevap vermişti. Detaylı konuya forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/291654-sehiv-secdesi-nasildir.htmlburadan ulaşabilirsiniz. Alıntıyı yoruma eklemiş bulunmaktayım.

< Şema Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Mezheplere göre sehiv secdesi yapılış şekli değişir.

Hanefi mezhebine göre sağa sola selam verilir (imam ise sadece sağa verir) sonra gidilir
Şafii mezhebine göre selam verilmeden gidilir. >

Okudunuz mu?  Dualarım kabul olmuyor mu

Yorum: Sehiv secdesi

Nilay_kaya9
BârekAllahu fîk


Yorum: Sehiv secdesinde sol tarafa selam verilir mi

Kayıtsız Üye
Tek başına namaz kılan biri normalde iki tarafa da selam vermeli. Ama bunu bildiği halde kasıtsız olarak tek tarafa selam verirse namazı tekrar kılması gerekir mi?

Okudunuz mu?  Peygamberlerin Kavmine Öğütleri

mum
Hanefi mezhebine göre sağa selam verilmesi vacip, sol tarafa selam verilmesi sünnettir. Yani ilk selamla namaz zaten bitiyor, sola selam vermeyen bir sünnetin sevabını kaçırmış olur


Evrensel
Selamın aleyküm Ben hanifi mezhebini taklit ediyorum sehiv secdesi yaparken şafi mezhebine göre yaptım önce secde sonra selam verdim namazım fasit olur mu bilgi verirseniz size zahmet

Okudunuz mu?  Fatihada kelime yanlışlığı

vel Fecr
O zaman şafilerin sehiv secdesi yaptığı bütün namazları fasit mi ?


Elaa94
Peki saga sola selam verdikten sonra nasıl sehiv secdesi edilir?
Allahü Ekber diyip secdeye gidiyorum normal namazdaki gibi 2 kere degilmi? Yani hiç ayaga kalkmak yok?
Sehiv secdesini tam olarak aciklayabilirmisiniz?

Okudunuz mu?  Burç yorumlarına bakmak günah mıdır?

arifselim
Hanefilere göre tahiyatı okuduktan sonra sağa ve sola selam verilir sonra secdeler yapılır ve yeniden tahiyat ile diğer dualar okunarak selam verilir ve namaz bitirilmiş olur.


vel Fecr
< Peki saga sola selam verdikten sonra nasıl sehiv secdesi edilir?
Allahü Ekber diyip secdeye gidiyorum normal namazdaki gibi 2 kere degilmi? Yani hiç ayaga kalkmak yok?
Sehiv secdesini tam olarak aciklayabilirmisiniz? >

Bize Yahya b. Yahya rivayet etti. (Dediki) : Mâlik’e, ibni Şihâb’dan duyduğum, onun da Abdurrahman El-A’rac’dan, onun da Abdullah b. Buhayne’den rivayet ettiği şu hadîsi okudum. Abdullah demi) ki:

Okudunuz mu?  Namazı bıraktıktan sonra tekrar başlamak

«Bize Resûlullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) namazlardan birinde iki rek’at kıldırdı. Sonra oturmadan ayağa kalktı. Onunla beraber cemaat da kalktılar. Namazını bitirince, biz selâm vermesini gözlerken tekbîr aldı ve selâm vermezden önce oturduğu yerden iki secde yaptı sonra selâm verdi.

Okudunuz mu?  Gusülde Burun İçi

sehiv secdesinde ne tarafa selam verilir, sehiv secdesi sadece sağa selam, sehv secdesinde saga sola selam verilirmi

Bu kategoride yer alan Cami hocasına sorulan sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sehiv secdesinde sol tarafa selam verilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.