Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Kuran’ı Kerim’i ezberleyip unutmamak için dualar var mıdır?

Kuran’ı Kerim’i ezberleyip unutmamak için dualar var mıdır?

Cömert Oğuz
Hocam ben yasin suresi ezberlemiştim. Bir unutuyorum sonra 1 kere okuyunca hemen ezbere okuyorum ve sonra yine unutuyorum.
Hafız olmayı düşünüyorum ama çabuk unuttuğum için üzülüyorum.
Unutmamak için dualar var mıdır?

Okudunuz mu?  İçinden kötü düşünmek iftira mıdır

Yorum: Kuran’ı Kerim’i ezberleyip unutmamak için dualar var mıdır?

#UguR
"Allah’ım ezberlememi ve öğrenmemi kolaylaştır."

Hafız olmak için çok dua etmelisiniz. Yasin suresini her gün okuyup ezberinizi geliştirmenizi öneririm. Sonra başka bir sureye geçin onu ezberleyin onuda sürekli tekrar edin 1 ay olur 2 ay olur. Ezberinizi böyle de geliştirebilirsiniz diye düşünmekteyim.

Okudunuz mu?  Cevşen Takmak ?

Ben ezberlemek için böyle yapıyorum; Bir ayeti ezberlediğimde ikinci ayete geçiyorum. İkinciyi ezberlediğimde baştan alıyorum. Bu iki ayeti tam ezberledim mi öbür ayete geçiyorum sonra tekrar başa dönüyorum. Böyle ezberlememi geliştiriyorum bende.

Bu kategoride yer alan Medinede inen ayetler neden daha serttir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran’ı Kerim’i ezberleyip unutmamak için dualar var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.