Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Namazda osurmuş gibi hissetmek

Namazda osurmuş gibi hissetmek

Destiny
namazda osurdum gibi hissettim makatamın orada bir şey hissettim ama namaza devam ettim namaz geçerlimidir


Yorum: Namazda osurmuş gibi hissetmek

prokado
Şeytan insanı ibadetten uzaklaştırmak için, dübürüne üfürür. insan da "yellendim ve abdestim bozuldu" deyip, abdestini tekrar almaya çalışır, oysa abdesti bozulmamıştır.

Okudunuz mu?  Allaha söz vermek

Biriniz namazda iken ona Şeytan gelir ve makadından bir kıl alır, onu uzatır. O kişi de abdestinin bozulduğunu sanır. Böyle bir durumda ses duymadıkça veya koku hissetmedikçe namazdan ayrılmasın. [Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 96]

Kesin olarak yellendiğini bilen bir kimsenin, ses veya koku duymadım diyerek abdest almaması doğru değildir. Hadisin hükmü şüphe olduğunda geçerlidir. Bir kimse çok fazla şüpheye kapılıyorsa, o zaman ses ve koku duymamışsa abdestli kabul edilir.

Okudunuz mu?  Birisinden nasıl helallik isteriz?

namazda koku duymak

Bu kategoride yer alan Faşist (ırkçı) olmak günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda osurmuş gibi hissetmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.