Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:05
aile
Yönetici

Evlenmeyi düşündüğüm bayan benden büyük

Evlenmeyi düşündüğüm bayan benden büyük

LeoparGS
Evlenmeyi düşündüğüm bayan benden büyük

S. N Yasemin Hanım, Kusura bakmayın ismimi vermek istemiyorum… Sadece bir sorum olacak. Evlenmeyi düşündüğüm bayan benden 2 yaş büyük. Bu bize ileriki hayatımızda ne gibi problemler doğurabilir. Ailelerimiz evlilik konusunda her şeyi bize bıraktı Anlaşabildikten sonra mutluluk size ait. dediler. Fakat bizim önümüzde (problem demek istemiyorum ama) tek problem yaş. Biz buna da evet dedik ama yine de acaba diyoruz ve sizden tavsiyeler bekliyoruz… Teşekkürler.

Merhabalar Öncelikle içinde bulunduğunuz durumu kesin problemmiş gibi addetmişsiniz. Ancak bu bakış açısı ile bir evliliğe başlarsanız problem yaşama ihtimaliniz yüksek olur. Yaş faktörü evlilik için değerlendirilmesi gereken bir mevzudur, ancak öncelikli değeri yoktur. Evlilik için ilk etapta bireylerin kişilik yapılarının, kültürel durumlarının, aile faktörünün, duyguların vs… uyum halinde olması ve bu faktörlerde bir engel olmaması gerekir. Sizlerin öncelikle bu açıdan kararınızı değerlendirmeniz gerekir. Şayet bütün bu unsurlarda bir sıkıntı yaşanmıyorsa yaş faktörünü değerlendirebilirsiniz. Muhatabınız ve siz yaş farkı faktörünü kabul ediyorsunuz. Bu kabulün olması vereceğiniz evlilik kararı için oldukça anlamlı. Ayrıca yaş farkının fazla olmaması ise yine evlilik yönünde müspet karar verebileceğinizin bir göstergesi. İleride yaşanması muhtemel en büyük sorun olgunlaşma sürelerinizin farklığı olacaktır. Çünkü istatistikler kadınların erkeklere kıyasla daha çabuk olgunlaştıklarını gösteriyor. Sizin aranızdaki yaş farkını da düşünecek olursak olgunlaşma anlamında aranızda farklılıklar olabilir. Ancak bu aşılamayacak bir sorun değildir. Şayet evlilik için hassas olunması gereken diğer faktörlerde bir sorun yaşanmıyorsa bu sorunu da aşabilirsiniz.

YASEMİN YALÇIN AKTOSUN
Ailem Dergisi
Sayı:94


Cevap: Evlenmeyi düşündüğüm bayan benden büyük

mumsema
< Evlenmeyi düşündüğüm bayan benden büyük

Okudunuz mu?  İslam'da Kadının Kocasına, Kocanın Eşine Karşı Sorumlulukları?

Evlenmeyi düşündüğüm bayan benden 2 yaş büyük.

. Muhatabınız ve siz yaş farkı faktörünü kabul ediyorsunuz. Bu kabulün olması vereceğiniz evlilik kararı için oldukça anlamlı. Ayrıca yaş farkının fazla olmaması ise yine evlilik yönünde müspet karar verebileceğinizin bir göstergesi. İleride yaşanması muhtemel en büyük sorun olgunlaşma sürelerinizin farklığı olacaktır. Çünkü istatistikler kadınların erkeklere kıyasla daha çabuk olgunlaştıklarını gösteriyor. Sizin aranızdaki yaş farkını da düşünecek olursak olgunlaşma anlamında aranızda farklılıklar olabilir. Ancak bu aşılamayacak bir sorun değildir. Şayet evlilik için hassas olunması gereken diğer faktörlerde bir sorun yaşanmıyorsa bu sorunu da aşabilirsiniz.
>
tespitler tavsiyeler güzel. Yaş bile olsa denklik çok önemli. ama şunuda unutmamak gerekir ki, Efendimiz (sav) Hz.Hatice ile evlendiğinde yaşı 25, Hz.Hatice Annemiz ise 40 yaşındaydı ve dul’du. kendinden yaşça büyük biri ile evlenmekte bir sakınca olacağını sanmıyorum. ama alimler denklikte, yaş konusunda tavsiyeleri aynı olmuştur. "Evlenilecek kız 1-5 yaş daha küçük olanı tercih edin". neticede örfümüzde de kendinden yaşça daha küçük olanlar tercih ediliyor.
Allah cc razı olsun
(Mahallemizde geçen ay bir kardeşimiz kendinden 5 yaş daha büyük biri ile evlendi:))


Yanıt: Evlenmeyi düşündüğüm bayan benden büyük

Mumtehine
Kuzenim de kendinden 4 yas küçük bir kardesimizle evlidir…Onceleri esinin annesi evlenmelerine karsi cikmasina ragmen,bugün fikrini degistirdigine ve sevenleri bir araya getirdigine gayet memnun elhamdulillah!
Yastan ziyade Islami kistaslari hedefleyin,on plana alin derim insaAllah..!
Allahu Teala,sizlere bereket ihsan etsin,hayir içinde bir arada bulunmayi nasiplesin insaAllah..!


Soru: Evlenmeyi düşündüğüm bayan benden büyük

suara
sunet niyetiyle evlensinler sünnet islemis olurlar::)

Okudunuz mu?  Çocuk Sahibi Olmak Külfet mi?

bence de problem onu problem yapan kisilerde bunu siz daha simdiden problem olarak gorurseniz o hep problem kalir 🙁 eğer diğer kistaslariniz uyuyorsa sevginin asamayacagi hicbir kapi yoktur derim:)


Ecir
< Yastan ziyade Islami kistaslari hedefleyin,on plana alin derim insaAllah..! >

Çok doğru lakin yaş konusundada belli bir sınır olması gerekir kanaatindeyim.

Okudunuz mu?  Eşine karşı nasıl davranması gerektiğini bilmeyen kadının şikâyete hakkı var mı?

şaf_ak
Peygamberimiz ve hz hatice validemiz arasındaki yaş farklı bir hayli fazlaydı ama şimdi nefsani oldu galiba ilşkiler.öyle bir durumda eşlerin birbirine aynı anlayışı gösterebileceğini sanmıyorum…

Allah cc razı olsun LeoparGS…


yavuzerol
MERHABA YESEMİN ABLA SEVDİĞİM KIZIN YAŞI BENDEN BÜYÜK AMA ÇOK ŞÜKÜR SORUN ETMİYORUM.ÇÜNKÜ EVLENMENİN YAŞI OLMAZ VE PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V) DE KENDİNDEN BÜYÜK HATİCE ANAMIZLA EVLENMİŞTİ.ONUN İÇİN DİYORUMKİ MUTLULUĞU DÜŞÜNEN BİRİSİ ALLAHIN İZNİYLE YAŞI SORUN ETMEZ İNŞALLAH.ÖNEMLİ OLAN SADECE HUZUR SAĞLIK VE MUTLULUKTUR.ALLAH hepnizden RAZI OLSUN.

Okudunuz mu?  Eşler arasındaki farklılıklar

Kayıtsız Üye
arkdaşlar özellikle anne olan kişilere soruyorum şuan konştugum yani çıktıgım kız 25 yaşında ben 22 yaşındayım kız bir kere nişanlanıp ayrılmış 3sene önce kız iii terbiyeli düzgün bir kız ben şuan akserligimi yapmadım bir ay sonra gidecegim askere bnm sorum bu yazıyı gören varsa annelere eğer sizn oglnuz böle bir kişiyle evlenmek istese tepkiniz ne olurdu sizce annem babam sorun yaratırlarmı ilerde

Okudunuz mu?  Evleneceğim kişiyi hissetmek

Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim hiç bir şey olmaz kafalariniz uyuyorsa mutlu mesut gecinirsiz benim sevdigimde 4 yaş büyük yakinda evlenecez.


Kayıtsız Üye
O kişi 2 yaş aralarında fark olmasına rağmen sıkıntı yapıyo benim de aynı sıkıntım var ama kadın bende 10yaş büyük ben 26yaşındayım peki bana vereceğiniz cevap sizce ne olabilir biz bu durumu bayağı aştık yani evlilik aşamasındayız nasıl olacak bu bilmiyorum

Okudunuz mu?  Tavsiyeler...Damada, Geline ve annelerine

Kayıtsız Üye
evet arkadaşlar aynı durum bendede söz konusu fakat benımkı karısık biraz hoslandıgım kız kuzenim ve benden 6 yaş büyük yasım 24 sırf bu yüzden kendisine açılabilmiş değilim.


Ozzy
Merhaba,

ben 31 yaşındayım ve 1 yıldır birlikte olduğum kız arkadaşım benden 8 yaş büyük. Karşılıklı olarak birbirimizi çok seviyor ve değer veriyoruz. Kendisi yaşını hiç östermiyor, kendisini görenler aynı yaşta olduğumuzu düşünüyorlar. Bu güne kadar karşıma çıkanlar içinde ilk defa "işte bu" dediğim insan ve ilk defa bu kadar ciddi düşünüyorum. Evlenmek istiyoruz ama benim kafamda hala sorular var. İlerde nasıl olur (ben 52 olunca o 60 olcak)? Çocuk olunca o stresi kaldırabilecek mi? Karar veremiyorum, sanki ince bir iplik tutuyor.
Böyle bir tecrübesi olan varsa yorumlarını bekliyorum.

Okudunuz mu?  Herkes baba olamaz ki

Teşekkürler.


Kayıtsız Üye
Ben fatih 22 yaşındayım eşim 32 yaşında 2 coçuğu var ve çok sorunlar atlatik ve şuna kadar ne yaptıysam mutlu edemedim herşeye konuşuyor düvsem olmaz küsem olmaz kizam olmaz ağlasa. Olmaz yalvarıyorum olmaz konuşuyorum olmaz ne yapam gerk şuğan10 gündür gurbete çıktım böylede olmuyor lütfen yardım yuvam yikilmasin.

Okudunuz mu?  Evlenmenin hükmü nedir? Evlenmek farz mıdır, bekar kalmak haram mıdır?

Kayıtsız Üye
Ben 27 yasindayim hiç evlenmedim evlenmek istediğim kadın 34 yaşında ve 18 yaşında erkek çocuğu var toplumun vereceği tepki umrumda değil ailelere bahsetmedik karar aşamasındayız 8 aydir beraberiz ailelerin tepkisi ne olacak ikimizide korkutuyor. Aşağı yukarı gerek aile olsun gerek kültürümüz bir birimize denk.

Okudunuz mu?  Ailelerimiz evlenmemizi istemiyor

Kayıtsız Üye
kardeşim aynı durum bendede var benim yaş 28 evleneceğim kadın 37 yaşında karar aşamasındayım bilemiyorum ne yapacağımı ailem olabilir seviyorsan dedi. sizin son durum ne oldu 2 sene geçmiş üzerinden ama


islamda kendisinden yaşı küçük bir kızla evlenmek, kendinden buyuk kizla evlenmek

Bu kategoride yer alan İnsanın evleneceği kişi önceden belli midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmeyi düşündüğüm bayan benden büyük Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.