Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:56
missa7-2
Abone

Herseyin iyi olması beni korkutuyor

Herseyin iyi olması beni korkutuyor

Kayıtsız Üye
Merhaba hocam
Ben 26 yaşındayım son 6 senedir hayatımda sıkıntı ve dertten başka hiçbir şey yoktu. Bu dönemi dua ve sabır ile geçirdim. Uzuntulerden hastalık sahibi oldum.
Neyse ki Allah bana yardım etti bitmez dediğim dertlerim bitti. Şükür.
Hocam şuan bakıyorum herşey yolunda derdim yok 1 yıldır hiç sıkıntı cekmedim maddi durumum da düzeldi. Her gün Şükrümü yapıyorum. Kalbimden geçeni Allah önüme sunuyor. Karşıma hep iyi insanlar çıkarıyor. Meger Allah beni seviyormus diye sevinmeye başlamıştım her isim rast gider oldu. Ama artık korkuyorum hocam ben bunları hak edecek bir şey yapmadım ki Allah’a. Hep dualar ettim ama kendim için. Acaba diyorum Allah beni dünya da guldurmeye başladı ahirette mi sıkıntı çekeceğim.
Bir bebeğim oldu. Yoksa Allah beni onunla mı sinayacak. Bunlar sürekli kafamı meşgul eder oldu. Hocam bana söyleyin ben ne hal içindeyim, başıma gelecek kötülükler varsa şimdi ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Erkek cenazesi nasıl yıkanır

Yorum: Herseyin iyi olması beni korkutuyor

arifselim
Merhaba kardeşim. Dünyanın her türlü hali bir imtihandır. Yarın ne olacağını hiç birimiz bilemeyiz. Bir yükseliş olur sonra başka bir gün düşüşe geçebiliriz. Biz her anımızı iyilik ve güzellikle değerlendirmeye çalışmalıyız. bu kısacık hayat gelip geçecek. İyilik ve hayırlar gördüğümüzde şükretmeli ve hakkını vermeliyiz. Sıkıntılar karşısında da sabır göstermeli, isyan etmemeli ve dualar etmeliyiz. Şu an ki nimetlerin bir imtihan olduğunu bilmelisin ve bir ömür boyu bu nimetlerin devam etmesini rabbinden dilemelisin.

Okudunuz mu?  Kuran kaç sayfadır

Yorum: Herseyin iyi olması beni korkutuyor

Kayıtsız Üye
Bana vakit ayırıp cevapladiginiz için çok teşekkür ederim.
Her gün şükür ediyorum hocam. Elimde olanları paylaşmaya çalışıyorum artık derdim olmadığı için insanların derdi varsa dinliyorum yardımcı olmaya çalışıyorum. Sanki Allahın gözü hep üstümde gibi hissediyorum biliyorum zaten her zaman bizi izliyor. Ama sanki bir hata yapsam dünyam yeniden kararacak Allah hatami gorecek diye korkuyorum. Allahtan hep korkardim ama artık daha çok korkar oldum. Bu beni durgun bir insan yapmaya başladı. Bunlar şeytanın bana oyunu mu bilmiyorum
Hocam bana öyle bir dua verin ki okudukça içim huzur bulsun, kendimi güçlü hissedeyim.

Bu kategoride yer alan Meleklerin özellikleri ve görevleri nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Herseyin iyi olması beni korkutuyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.