Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Gusul
Yönetici

Gusülsüzken yapılan işlerin durumu

Gusülsüzken yapılan işlerin durumu

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm, bir sualim olucaktı. Ben gece cünüp oldum ve bu sabah namazından önceydi. Uyanmıştım gece yarısı ve farkettim. Allah affetsin namazıda kılmadım üşengeçliğimden, yattım. Şimdi vakit öğlene geliyor ve ben daha gusül almadım. Bu haldeyken benim, yapmam gereken antrenmanlarım(Spor yani) var. Ben gusülsüzken bunu yaparsam bunun bana ne kadar yararı olur. Yani gusül alıp öyle mi yapayım sporumu yoksa spor yapıp öyle mi gusül alsam. Birinci seçenekteki gibi yaparsam bu sefer iki kere duş almam gerekicek. Açıkçası evdekilerle pek böyle muhabbetlerim olmadığından bu durumu açıklayamamda. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken sperm görmek

Yorum: Gusülsüzken yapılan işlerin durumu

Candle
Cünüp iken namaz vakitlerini kaçırmamak şartı ile dilediğiniz işi yapabilirsiniz ama namazı kaçırırsanız o zaman büyük günah olur.
Yıkanın, namazı kaza edin ve sonra spor yapın


Gusül Ile Yaptığımız Işlerin Bi Alakası Var Mı?

Asdasd123
Cünupken yaptığımız şeyler şanssız mı olur
Örneğin cünupken oyundaki ilerlemelerim
İnstagramda attığımız hikayeler ve gönderiler
Şanssız olur mı veya şanssızlık getirir mi lütfen cevap verin…

Okudunuz mu?  Rüyalanma ve Gusül

Yorum: Gusülsüzken yapılan işlerin durumu

arifselim
Bir namaz vaktini geçirecek kadar cünüp kalmak haramdır. Şansızlığı bir kenara bırak bir insana namazı bırakması ve haram olduğu halde cünüp kalması zaten günahtır. Şansızlık olup olmayacağını biz değil ancak Allah bilir.


mertjundullah
Cünup kalmadaki sınır bir namaz vaktini geçmemektir.
Resulullah (sav.) bir gün sahabeden birisne musafaha yapmak için elini uzattığında, sahabe elini çekmiş ve neden böyle yaptığını sormuş sahabe ise cünup olduğunu bu sebeple elini uzatmadığını söylediğinde Resulullah (sav.) şöyle buyurmuştur;

Okudunuz mu?  Gusül Nasıl Alınır?

"Müslüman pis olmaz" deyip musafaha yapmıştır.

Buradan anlaşılıyor ki; uygun olan, en kısa sürede abdest almak olsa da, o haldeyken bir hayır fırsatını değerlendirmek, Kur’ana dokunmamak ve ayetleri okumamak şartıyla, kurandan ayetleri ‘ezberimizden’ dua niyetiyle okumak, ve Allah’ı zikretmeğe cevaz vardır, çünkü insan cünup da olsa ölüm ona geldiğinde Allah’tan gafil olarak ahiret yurduna gitmemelidir.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre saç boyamak gusül abdestine engel midir

AllahümmeAmin, Selametle..

Bu kategoride yer alan Gusül Abdestim Kabul Olmuyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülsüzken yapılan işlerin durumu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.