Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
missa02
Abone

İsim değiştirmek istiyorum

İsim değiştirmek istiyorum

Kayıtsız Üye
Merhabalar!

Benim bi’ sorum olacakti. Benim 15-16 yaslarimda annem bir hocaya gidip ismimi degistirmisdi. Buyuculerden kurtulmak için guya. Ama simdi oda pisman bende pismanim, kendi ismim Fidan , kulagima Hatice ismi okunmusdu. ismim degisirken kulagima ezan okundu , ama simdi o kulagima okunan ismi degistimrek istiyorum, Fidan olsun istiyorum çok pismanim diye. ne yapmam gerekir acaba? Cevabiniz için çok teşekkür ederim Size!

Okudunuz mu?  İnsanın dünyada yaşamasının sebebi nedir ? İnsan sürekli ibadet mi etmelidir ?

Yorum: İsim değiştirmek istiyorum

arifselim
Merhabalar kardeşim. Büyüden kurtulmakla isim değiştirmenin hiç bir alakası yoktur. İlk ismine tekrar dönebilirsin bunun hiç bir sakıncası yoktur. Bunun için özel bir şey yapmana gerek yok. Çevrendeki kimselere bunu söylemen yeter.


Yorum: İsim değiştirmek istiyorum

Kayıtsız Üye
İyi günler .ismim Naciye .ismimi Cansu olarak değiştirmek istiyorum.caiz olup olmadığını sormak istiyorum.

Okudunuz mu?  Zekat ile ilgili kavramlar nelerdir

İyi günler .ismim Naciye.ismimle alakalı olumsuzluklar yaşadım (dalga geçme gibi),ve ismimi söylerken çekinerek söylüyorum.bu da beni geriyor.
İsmimi Cansu ismi ile değiştirmek istiyorum.caiz olup olmadığını sormak istiyorum.simdiden teşekkür ederim.


Yorum: İsim değiştirmek istiyorum

mikaela
Bu sana sıkıntı veriyorsa elbetteki değiştirmelisin. Peygamber efendimizde asrı saadette pek çok kimsenin ismini güzeliyle ve olumlu anlamlısıyla değiştirmiştir, savaş ismini barış yapmak gibi. Dinimiz kolaylık dinidir. Sana sıkıntı veren bu durumdan kurtulmak için değiştireceksin sonuçta, bu videoyu izleyebilirsin :

Okudunuz mu?  Kadınların mezarlık ziyaretine giderken 7 kat bez tutunmasının sebebi nedir?

Cansu isminin anlamı ferahlık veren taze güzel su demek, bu güzel bir anlam ve caiz olmaması için bir neden yok, değiştirirseniz yeni adınız hayırlı olsun şimdiden. Ben sadece üyeyim, alim ya da bilgili birisi değilim, ona göre dikkate alınız yazdıklarımı.

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsim değiştirmek istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.