Anasayfa
1 Ekim 2023, 14:55
sizden6
Abone

Babadan izinsiz para almak

Babadan izinsiz para almak

20009
Sa hocam ben 2buçuk aydır çalışıyorum günlüğünm 35 tl babama vermedim babam sinirlendi ve dediki senin servisin ben ödüyorm harçlığını veriyom elbise alıyorum dedi vermessen git servisini sen öde kirtasiye ihtiyacını sen al git elbiseni sen al diyor babam yardımcı olmak için diyorimkji baba bir ihtiyacım olrsa alırsın dedim tmm dedi şimdide kendime telefon alıcam babamda 200 tl istiyorum vermiyor diyorimki yazda çalıştığım paradan ver diyorum yok diyor ihtiyacını karşılayacam tlefonda benim bir ihtiyacım ve babamında maddi durumu kötü değil yazda en az 1500 tl verdim 200 tl istiyorum vermiyor kendi paramda babamın cebinen 200 tl alsam hırsızlık olurmu çünkü ihtiyacım var babamda vemiyor 200 tl cebinden alsam haram olur mu hocam

Okudunuz mu?  Kaçak telefon getirtmek

Yorum: Babadan para alma

arifselim
Aleykum selam. Babandan izinsiz alman caiz değildir. Eğer bu para vermişsen bunu gönül rızası ile vermişsin. Bu konuyu ancak konuşarak ve güzellikle izah ederek çözmen gerekir. Ona sormadan para almak asla doğru değildir.


Babadan izinsiz para almak

Kayıtsız Üye
Ben Babamin yaninda çalışıyorum bazen gelen musterilerden aldigim parayi cebime koyuyorum bazen bilerek bazen de bilmeyerek cebimdeki parayi kendi cuzdanima katiyorum.Bu gunah midir yoksa babamdan hicbir maaş ya da harclik almiyorum bu para çalıştığımin karşılığı olarak gecerek helal olur mu?

Okudunuz mu?  Amin cümlemize ne demek

Yorum: Babadan izinsiz para almak

mum
Babanızla bunu konuşun o zaman helal olur yoksa babadan izinsiz bara alınmaz.


Kayıtsız Üye
Her cocuk gibi bende dedemin cebinden ufak ufak aldıklarım oldu. Şimdi onlar benim vicdanımı kemiriyor. Dedem öleli çok oldu. Onun ruhuna fakirlere veriyorum. Sizce bu yaptığım doğrumu tabi fazlasıyla yapıyorum bunu. Ahirette benden davacı olacak mı.

Okudunuz mu?  Gıybeti uyarmak

Wasp’
Çocukluktan kasıt aklınızın yetip yetmediği önemli burada.Yaptığın güzel bir şey,devam etmelisin.Davacı olup olmayacağını biz bilemeyiz.


Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim 13 16 yaşlar olması lazım şimdi tabi 40 lardayız. Umut ederek vicdan azabı çekerek bunu yapıyorum yani fakir fukaraya dağıtıyorum. Ya Gafur ya Settar …

Bu kategoride yer alan Anneyle görüşmemenin hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babadan izinsiz para almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.