Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
sizden9
Abone

İçimden geçen ve beni rahatsız eden düşüncelerime karşı nasıl hareket etmeliyim

İçimden geçen ve beni rahatsız eden düşüncelerime karşı nasıl hareket etmeliyim

benx
Elimi yikarken elim musluga degse yeniden yikiyorum cunku icimden bir şey yikamazsan kotu seyler olur diyor sanki. Namazimi duzgunce kilmaya calisiyorum ama şuan tam sureleri tecvidli bilmedigim için icim rahat etmiyor ve okurken nefesim yetmedigi için kelimeler tam cikmiyor o yuzden her namazda sehiv secdesi yapiyorum. Ozellikle takintilarimda eğer bunu yapmazsam Allah korusun guslume bir zarar gelir diye düşünüyorum ve bu beni yaptigim takintilara devam etmeme sebep oluyor. Bu takintilarimdan nasıl vazgecebilirim aklima bir şey geldiği an hayir yanlis dusunme demeyince bile rahat edemiyorum gun boyu sıkintiliyim her hareketimde sanki yanlis yaptigim için guslum gidecek gibi bir his oluyor nasıl yenebilirim bu takintiyo nasıl bir yol izlemeliyim Allah rizasi için yardim edin 🙁

Okudunuz mu?  Vesveseyi önemsememek

Yorum: İçimden geçen ve beni rahatsız eden düşüncelerime karşı nasıl hareket etmeliyim

arifselim
Selamun aleykum. Bu takıntılar yani vesveseler ancak ve ancak tekrar edilmese geçecektir. Bu anlattıklarının tümü vesvesedir ve hiç birisinden sorumlu değilsin. İşte bunu kesin olarak bilmen, kabul etmen ve asla uymaman gerekir. Hele her namazda sehiv secdesi yapmak asla doğru bir şey değildir. Son olrak tam tersine sen vesveselere uydukça şeytanı sevindirmiş oluyorsun.

Okudunuz mu?  Dinimize göre bir tavuğu keserken helal kesebilmek için gereken şartlar ve dualar?

Yorum: İçimden geçen ve beni rahatsız eden düşüncelerime karşı nasıl hareket etmeliyim

benx
Bugun sabah namazını sehiv secdesiz kildim. InsAllah diğer takintilarimida birakabilirim


Yorum: İçimden geçen ve beni rahatsız eden düşüncelerime karşı nasıl hareket etmeliyim

anksiyeteli
Psşkolojik açıdan bakarsak OKB deniyor bu rahatsızlığınıza. Bende de anksiyete var. İşimiz zor. İnşAllah atlatırız

Bu kategoride yer alan Elhamdürillahi mi elhamdülillahi mi okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimden geçen ve beni rahatsız eden düşüncelerime karşı nasıl hareket etmeliyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.