Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:52
sizden07
Abone

Malikide selam

Malikide selam

Ahmet veciz
Arkadaslar malikide bazilari 2 tarafa selam verilir diyor bazilari sadece sag tarafa verir diyor hangisi doğru ve selam lafzi tam olarak malikilerde nedir?
Lutfen baska mezhebinkini yazmayin.MALIKILERINKINI?
Allah sizden razı olsun.


Yorum: Malikide selam

arifselim
Maliki mezhebine göre tek bir tarafa selam verilerek namazdan çıkılmış olur. Ancak bu bazı durumlarda farklıdır. Hem malikilere hemde diğer mezheplere göre namazın sonunda verilen selam ile ilgili görüşler kısaca şöyle geçmektedir:

Okudunuz mu?  İhanete maruz kalan evli kadın ne yapmalıdır?

Mâliki mezhebine göre, namazdan çıkmak için sağ tarafa selâm vermekle yetinilir. Ancak bu imama ve bir de yalnız başına namaz kılana has bir sünnettir. Cemaatle namaz kılan kimse, hem hafif sağına, hem de soluna selâm verir, böylece sağ ve sol tarafındaki müminlerin selâmını karşılayıp cevaplamış olur. (Geniş bilgi için bk. Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla Ahkam Hadisleri, Namazdan Selam İle Çıkmak bölümü)

Okudunuz mu?  Namazda secde sırasında başörtüsü

Malikî’ler ile Şafiî’lere göre, bir selâm ile yetinmenin caiz oluşunun dayandığı delil Aişe (r.anha)’nın hadisidir. Şöyle demiştir:
"Rasulullah (a.s.) önüne doğru bir tek selâm verirdi."

Başka bir hadiste ise Seleme b. Ekvâ şöyle demiştir:
"Rasulullah (a.s.)’in tek bir selâm verdiğini gördüm."
(İbn Mâce rivayet etmiştir)

Okudunuz mu?  Arkadaşlar şevk günahmıdır ? Ama ben televizyonda büsürü kadın görüyorum ister istemez oluyor

Hanefiler ile Hanbelî’lere göre, iki selâmı da vermenin vacib olduğunun delili daha önce geçen İbni Mes’ud’un hadisi ile Muslim’de rivayet edilen Cabir b. Semure’nin rivayet ettiği şu hadis-i şeriftir:
"Sizden birine elini uyluğu üzerine koyması, sonra sağında ve solunda bulunan müslüman kardeşlerine selâm vermesi yeter."

Okudunuz mu?  Kurandaki çelişkilere örnekler!!!

Yorum: Malikide selam

Kayıtsız Üye
Malikide selam konusunda hem hafif sagina hem soluna selam verir diyor.Anlamadigim sol tarafa verilen selamda sag tarafa verilen gibi hafif mi olacak?Aynisimi yani sag tarafa verilen sekamin?


Yorum: Malikide selam

arifselim
Yukarıda da ifade edildiği gibi, cemaatle namaz kılan kişi her iki tarafa da selam vermelidir. Aynen sağ tarafa selam verdiği gibi sol tarafına da selam verir.

Okudunuz mu?  Komünizm dinimize uygun mudur?

malikide selam mumsema

Bu kategoride yer alan Güsülden önce tuvalete gitmek şart mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Malikide selam Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.