Anasayfa
10 Ocak 2024, 8:39
Sohbet
Yönetici

Kısmet kapalılığı var mıdır

Kısmet kapalılığı var mıdır

medusam
Kısmet kapalılığı diye bir şey var mıdır.medyum diye nitelendirilen kişiler kısmet açabilirmi.kismet kapaliysa acilabilirmi bunun duaları varmı.vefk nedir büyüyle ilgisi varmi


Yorum: Kısmet kapalılığı var mıdır

rana
Kismet kapanmasi gibi bir durum asla olamaz kardesim. Böyle bir baglama mümkün degildir.
Imaninizi kuvvetlendirecek islerle mesgul olun. Sabredin, dua edin. Dua da Allah’a samimi olmaniz yeterlidir.

Okudunuz mu?  Temizlik ile ilgili sloganlar nelerdir?

"Allah’ın yazdığını kimse bozamaz, O’nun bozduğunu da kimse yapamaz. İmanımız bu şekildedir. Sizin kısmetinizi Allah yazacak da bir kul bozacak; olacak şey mi?" (Nurettin Yildiz)

"Kısmet kapatma yerine, nasibinizin olmadığını düşünmelisiniz, doğru olan budur. İnsan kırk kere düşebilir, kırk birinci kere kalkması gerekir. Yaşadığımız hayatın formülü budur. Herkes belli bir sıkıntı veya tıkanıklık yaşar. Kimi hisseder kimi de hissetmez. Hayat budur, yaşamaya devam edin, dert etmeyin. Önünüze bakın, geniş düşünün. Allah’a sığının, çok dua edin." (Nurettin Yildiz)

Okudunuz mu?  Kadere müdahale edilebilir mi

39 Yaşında Bir Bayan Da Kısmet Kapalılığı Söz Konusu Olabilir Mi?

Kayıtsız Üye
üniversite mezunu çalışan bir bayan 39 yaşında ve hala evlenemedi acaba kısmeti kapalı olabilir mi ne yapmak gerekiyor? Hocaya mı danışalım. evlenmek istiyor ama bir türlü evlenemiyor nasıl bir çözüm bulunur.

Okudunuz mu?  Adnan Oktar'ın Gerçek yüzü

Yorum: Kısmet kapalılığı var mıdır

Omer Faruk
Öncelikle kısmet kapalılığı diye bir hurafe islamda mevcut değildir.

İkincisi, Allah kişinin kaderini ameline bağlamıştır. Eğer öyle olmasaydı cennet ve cehennem haksızlık olurdu. Günümüzde ve geçmişte evleneceği kadın/erkekte Allah ve Rasulü’nün dindar olan tercihini birinci sıraya koymayıp güzelliği/yakışıklılığı parayı pulu öne koyanların evlenseler bile mutlu olamayacakları açıktır.

Okudunuz mu?  Eve Yapılan Büyünün Bozulması

Üçüncüsü; Dindar derken, çokça namaz kılanı, oruç tutanı kastetmiyoruz, İslam ahlakını hayatında davranış olarak göstereni kastediyoruz. Evleneceğiniz kişinin arkadaş çevresi nasıl, harama helale dikkat eder mi, komşuları razı mı, sözünde durur mu? hangi işi yapıyorsa işini hakkıyla yapar mı? İşte dindarlık budur.

Dördüncüsü; Seçtiğiniz kadının çocuklarınızın annesi, erkeğin de çocuklarınız babası olacağını bilerek seçiyor musunuz?

Bütün bunlardan ders alır çirkinim diyerek komplekse düşmeden İslam ahlakını gösterirseniz Allah size uygun kısmeti önünüze çıkarır. Daha doğrusu siz Allah’ın lütfuyla basiretiniz açılır kimi seçeceğinizi bilir treni kaçırmazsınız.

Okudunuz mu?  Türk İslam dünyasında en ünlü kimyacı kim? Kısaca bilgi

Selametle…


Kayıtsız Üye
kısmet kapalılığından bahsedebilmek için bu kimsenin kısmetinden haberdar olunmuş olması gerekir ki, bu mümkün değildir.

insan bazen bir şeyi hasretle ister, bu durum istediğinin kendinden itilmesine neden olabilir; insan bazen bir şeyi çok zorlar ve istediği gibi olmasını ister, bu durum onun olayları kontrol edememesine ve kaygılarıyla başbaşa kalmasına neden olabilir; insan bazen ümitsizliğe düşer ve bu yönde adımları atmaz veya gönülsüz atabilir; insan çoğu zaman da bir şeyi istediğini sanar halbuki istemiyordur. bir işin sebebleri, tabiati, işleyişi ve sonuçları göz önünde bulundurulduğunda ortada bir kopukluk, tutarsızlık, çelişkiler ve imkansızlıklar mevcuttur.

Okudunuz mu?  Sonradan Müsluman olan kişilerin hikayeleri

böyle bir kimse kaygılarından arındırılabilir, düştüğü ümitsizlikten kurtarılabilir. şayet kurguladıklarıyla istedikleriyle işlerin tabiati arasında bir çelişki varsa mesela iyi de kadın bu değil ki, iyi de erkek bu değil ki, iyi de evlilik bu değil ki, iyi de böyle iş olmaz ki gibi olası çelişkiler gözden geçirilebilir. tabi bu saydıklarım bu kimsede olacak diye bir şartta bulunmamaktadır. bu durum böyle kimselerde bir eksikliğe veya kusura da delalet etmez. sonuçta bu imtihandır, kısmettir. Allah avc bize neyin uygun olduğunu bizden daha iyi bilir. bize düşen söylenmekden, kendimizi kurguladıklarımıza inandırmakdansa; tabiatimize uygun işler yapmamızdır

Okudunuz mu?  Azerbaycan Bayrağının Manası !

muvaffak
Kısmet kapalılığı diye bir hususa inanmak imanla bağdaşmaz. Müslüman kişi talihsiz olabilir, karşısına uygun olmayan zaman ve mekanda kimse çıkmıyor olabilir fakat çıkmıyor diye kişine "kısmetin kapalı" yaftası yapıştırmak uygun değildir. İslam inancında kısmetin kapanması diye bir durum yoktur. Bu, halk arasında söylenegelen bir laftır. Evlenemeyen kişi için hangisinin iyi hangisinin kötü olabileceğini bilecek durumda değiliz. Kişi neden evlenemediği, olası seçenekler ve kriterlerini gözden geçirmelidir.

Okudunuz mu?  Yoğun bakımda yatmakta olan babam için dua

nurettin yildiz kismet acma duası var midir, kismet kapaliligi varmidir

Bu kategoride yer alan Kafirlere Benzemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kısmet kapalılığı var mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.