Anasayfa
15 Eylül 2022, 18:58
sizden3
Abone

Evrim görüşü

Evrim görüşü

Esma
Dersde antropoloji nedir diye sordular bende biyolojık evrim sureci diye cevap verdim. Bi sakınca var mı ? Yani ben inanmıyorum evrim teorisine ama sorduklarında cevap vermek gunah mı??okulda bu türlü suallere cevap vermek caiz mi ?


Yorum: Evrim görüşü

mum
Antropoloji, İnsanın ırk ve kültür yönünden inceleyen ilimdir yani insan bilimidir demekte dini hiç bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Levlake levlak lema halaktü'l eflak sözü hadis-i kutsi midir?

Yorum: Evrim görüşü

Esma
Ama insan ilimi demediysem ? Yani önce öğretmen bize antropolojının "bıyolojık evrim sureci si " diye demişdi. Sonra beni sordu antropolojı nedir diye . Bende onun bize söylediği gibi cevap verdim… Ama antropolojı biyolojık evrim sureci değil dimi ? Yani ben öyle dedimse günah oldu mu ? Bilseydim gerçekten insan ilimi derdim çok pişmanım ..cunki bıyolojık evrim teorisine inanmıyorum

Okudunuz mu?  Gusul abdesti alırken namaz abdestini bozan durumlar

Yorum: Evrim görüşü

öylesine
Yok güzel kardeşim neden günah olsun kendini boşyere kasma sen sana sorulmuş olanı-tanım-ne olduğunu- söylemişsin.

Antropoloji(insanbilmi):insanın hayvanlar dünyasındaki kökenini ve yerini, bir birey olarak gelişimini, tarihsel süreç boyunca geçirdiği fiziki ve zihinsel değişimleri konu alan bir disiplindir.bu bir tanımdır mesela.
yani; Sana inanıp inanmadığını sormamıs ki kimse ikisi farklı seyler.tanım yapmışsın yani.

Okudunuz mu?  Aklımı kaybetmek üzereyim

Aynı şekilde evrim nedir diye bir soru sorulsa tanımını yapman neden günah olsun ki.Antropolojinin bir sürü dalı var dini,sosyal,kültürel,biyolojik vs.

Biyolojik antropoloji (ya da Fiziksel antropoloji), biyolojik evrim, kalıtım, uyum ve varyasyon, primat morfolojisi ve insan evrimine ilişkin fosil kayıtları inceleyen bir bilim dalıdır.

Okudunuz mu?  Çamaşırımda Sıvı Gördüm Cünüp Müyüm?

Biyolojik Antropolojinin tanı mı bu yani.bunu söylemen de bilmende demende bir sorun yok.inanırsan o ayrı mesele tabi itikadın o olmuş olur.

Bu kategoride yer alan İslamda miras hukuku ile ilgili sorular ve cevaplar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evrim görüşü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.