Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:12
missa6
Abone

Zina mı yapıyorum? doğru yol ne yapmakta?

Zina mı yapıyorum? doğru yol ne yapmakta?

Kayıtsız Üye
merhabalar.umarım soruma güzel bir cevap bulurum.ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çünkü aklımı duygularımdan ötürü doğru düzgün kullanamıyorum.yaşım 22 ,33 yaşında bir cocuğu olan bir yabancı uyruklu müslümana aşık oldum.1,5 yıldır beraber yaşıyorum.ve hayatımı da onunla sürdürmek istiyorum sonuna kadar.onu bu ülke de yalnız bırakmadım.bizim insanlarımızın yabancı insanlara nasıl baktığını bilirsiniz.kızın kişiliği de güzel.cok acı cekmiş cocukluğundan beri babasının yaptığı zulümden kurtulmak için (daha çok sey var ama anlatamıyorum) ilk gördüğü insanla evleniyor.cocuğu oluyor.ve kocası olacak insan onu çoğu kişiyle aldatıyor.ev almak için biriktirdiği yüklü parayı alıyor.orada gazinolarda içki yergeziyor.ve türkiyede ki bir dostunun yanına kaçıyor.arkadaşım türkiye ye geliyor cocugu için babası olduğu için.ve istanbulda 15 20 gün tuvalette kalıyor.kocasını arıyor ve ona kalacak yer nerde olduğunu soruyor.adam (denirse) git kendini sat diyor.ve türkiye kanunları yüzünden cocugun babası burada olduğu için cocugu dışarı yurt dışına cıkarmıyorlar.o kadın daha bir çok dertler ile boğuşuyor.iş aramış yavşak insanlar cıkmış karşısına kendisi okumuş bir insan mühendis fakat burada ilk tanıdığım zamanlarda evlere boyaya gidiyor parasını vermiyorlar yada hakkını yiyorlardı.çoğu şeye engel olmaya calıştım.ve bir süre sonra ona bakanlara dahi kızar oldum.ona aşık oldum.şu an boşanma davası var 2 3 ay sonra.ama biz beraberiz.o insandan nefret ediyor artık.ve aralarında imam nikahı yokmuş sadece gitmişler iki imza atmışlar şahitte yok.biz birbirimizi seviyoruz.annem ile tanıştı.ailem ilk kötü baktım kardeşim annem babam olmaz dedi.ama tanıştılar.yaşını göstermior zaten ve davranışlarını çok sevdiler.kiralık bir ev buldu. ne iş olursa yapıyor.onun tek derdi oğluydu bir de ben varım hayatında şimdi.oğlunu aldıktan sonra gideceğini de sanmıyorum.konuya geleyim şimdi biz aynı evdeyiz şuan aynı yatagı paylaşıyoruz.ve onu hiç bir zman zevklerim ve bir menfaat için sevmedim.kişiliği yüzünden yanındayım bir korumacılık duygum vardı daha da arttı.onu gercekten karım olarak görüyorum.ben ne yapmalıyım.yeni yeni kendimi buldum.ibadet etmeye yeni başladım ve bu konu da kendi avukatlığımı yapıyorum.zina değildir günah değildir diye.yorumlarınızı bekliyorum lütfen bana yardım edin.

Okudunuz mu?  Sehiv secdesinde hata olursa

Yorum: Zina mı yapıyorum? doğru yol ne yapmakta?

arifselim
Merhabalar. Bu durumda yapman gereken ilk şey dini nikahınızı kıymaktır. Eğer hala eski eşi ile dini nikahı da devam ediyorsa bu durumda nikah kıyamazsınız. Bu yaptığın tabikide zinadır hemde zinanın en büyüğüdür. Zina demek sana helal olmayan birisi ile birlikte olmaktır. Hemen uzaklaş ve tövbe et. Eğer şartlar el verirse nikahını kıyar ve onu namusun yaparsın.

Okudunuz mu?  8 yaşındaki çocuk altına tuvaletini yapıyor

Yorum: Zina mı yapıyorum? doğru yol ne yapmakta?

Kayıtsız Üye
teşekkür ediyorum.hani sadece kağıt üstünde evliler 3,5 4 senedir yüzünü görmemiş.ben ona imam nikahı kıyabilirmiyim şuan da kendi kendime düşününce olmuyor.Allahın işine karışıyorum gibi avukatlık yapıyorum kendime.eski eşiyle evlenmelerinde sadace resmi nikah var.ve şahit bile olmadan evlenmişler.önemli olan niyettir diye düşünüyorum.yani dini nikah kıymamda bir sakınca olur mu.

Okudunuz mu?  Evi Terk Eden Eşin Eve Dönmesi Ve Düzelmesi için Yapılacak Dualar

Yorum: Zina mı yapıyorum? doğru yol ne yapmakta?

arifselim
Resmi nikah esas olan görüşe göre dini nikah yerine de geçer. Resmi boşanma olmadan dini nikah kıyamazsınız. Birlikte olmanız zinadır haramdır.

Bu kategoride yer alan Aileden habersiz dini nikah kıymak haramdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina mı yapıyorum? doğru yol ne yapmakta? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.