Anasayfa
14 Şubat 2022, 22:28
kadin
Yönetici

Adetin bittiğini nasıl anlarsın

Adetin bittiğini nasıl anlarsın

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar bir kaç sorum olucak.adetim bitti sandım ve gusül aldım sonrada nokta kadar kan gördüm tekrar gusül almam gerekir mi bu nedenle namazda kılamıyorum. Birde emin olmadıgım için tekrar gusül almak için bir gün daha beklicem bunun bir günahı varmıdır ? Acik cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Adetliyken çok rahatsız olduğumuzda kaş almak günah mıdır ?

Yorum: Adetin bittiğini nasıl anlarsın

bana bak
Adet gününüz belli ise leke hastalık kanı olabilir ama gelen leke adet kanı olması da muhtemeldir yani adet gününüz değişiyor da olabilir kararı verecek olan sizlersiniz.


Yorum: Adetin bittiğini nasıl anlarsın

Kayıtsız Üye
Benim adet günleri on beş gün sürer bunu dokuz günü kan ve altı günü arada bir sarı leke olarak görüyorum bunun kaç günü adettir

Okudunuz mu?  Dinen adet kanaması en fazla kaç gün sürer

Yorum: Adetin bittiğini nasıl anlarsın

arifselim
Adet akıntıları bellidir. Adetin başladıktan sonra 10 güne kadar akıntılar devam ederse adetli sayılırsın. Adetin bitişi akıntının kesilmesi yada beyaza dönüşmesi ile belli olur. 10. günden sonra akıntı olsa bile gusül almalısın. Çünkü 10 günden sonra gelenler adetten sayılmazlar.

Okudunuz mu?  Adet bitiminde gusül aldıktan sonra turuncu renginde kan geliyor, bu oruca ve namaza engelmidir?

Kayıtsız Üye
Benim hep adetlerim donem donem degisiyor. Bu son adetlerim yine farkli mesela iki uc gun kan geliyor ucuncu dorduncu gunu belki çok az bir leke sonra bir şey gelmiyor taki mesela 9 yada in ikinci gunler yine az bir kan lekesi. Simdi devamli Bü sekilde 10 gun sonrasina ufak leke oldugu için hep 10 gun bekliyorum gusül etmek için. Ama yanlismi yapiorum mesela 4 gun küçük kan lekesinden sonra bir iki gun bir şey gelmezse gusül yapa bilirmiyim? Ibadetlerimi yerine getire bilirmiyim?

Okudunuz mu?  Hatim Bittikten Sonra 14 Adet Secde Ardarda Yapılabilir Mi?

imam
3 günden az 10 günden fazla olan adet kanamaları özür kabul edilir.10 günden önce kadınlarda kanama takviminin değişmesi normaldir bundan dolayı 10.günü beklemeniz gerekir.bir kadının doğumda. Ağır kaldırınca.evlenince mevsimsel olarak kanama günlerinin değişmesi normaldir.

Durumunuz belli bir süre sonra düzelir.düzensizlil sürekli sürmez adet günü değişe bilir bunuda bir kanının kendisini tanıyıp bilmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Emziren kadının hamile kalması, süt emen çocuğa öyle bir zarar verir ki... (Hadis)

Trkrabia
Selamün Aleyküm hocam. Adetim bittiğinden emin olamıyorum yardımcı olur musunuz. Adet boyunca kan geliyor sonra kahverengi akıntı ve ardından açık toprak rengi geliyor ve en son sarı akıntı geliyor. O gelen en son sarı akıntı benim doğal akıntıma çok benziyor benden hergün sarı akıntı geliyor zaten. Adetin son günlerinde devam eden sarı akıntı hayz dan mı sayılıyor yoksa doğal akıntım mı? Ben mi vesvese yapiyorum? Çünkü benden beyaz akıntı gelmiyor o sarı akıntı geliyor, ne yapmalıyım bu durumda? Her ay şüpheye düşürüyorum. O sarı akıntıyı görünce temizlenmem mi gerekir? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Kadınlar adetliyken kenzül arş duasını okuyabilir mi ?

imam
Sarı akıntı devam etmez sonrasında beyaz akıntı gelir
3 gün sarı akıntı devam ederse yıkanın


adet bitimi nasıl anlaşılır, adetin bittiğini nasıl anlarız, adetin bittigini zannedip iliskiye girmek

Bu kategoride yer alan Adet döneminde kılınmayan kazası kılınmalı mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetin bittiğini nasıl anlarsın Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.