Anasayfa
24 Eylül 2022, 16:14
sizden93
Abone

İstediğin dua kabul olursa adak adamak

İstediğin dua kabul olursa adak adamak

Zlatan1
İyi Geceler Ben Allah’tan İstediğim dua kabul Olursa (İNŞALLAH) Adak Adıcam dedim. Ama İnek,Koyun, Vs belirtmedim

Eğer istediğim verilmezse adağı adamazsam bir şey olurmu ??


Yorum: İstediğin dua kabul olursa adak adamak

mum
İsteğin yerine gelirse en az bir koyun veya keçi kesip fakirlere dağıtman gerekir.
Yerine gelmezse bir şey yapmana gerek yok.

Okudunuz mu?  Mezi vedi şüphe

Adak hakkında bilgi

şaşkın
Arkadaşlar bir sorunum var ama çok karışık nolur bilen yardım etsin. Ben bikaç ay önce hastalandım bu hastalıkla ilgili korktuğum bir durum vardı. dedim ki "eğer sonuçlarımda o korktuğum durum çıkmazsa insanlara yardım etmek için adak adayacağım". bunu düşünürken doktorun kapısında gerginlikle beklediğim için tam olarak ne adadığımı hatırlayamıyorum.önce şunu dedim "eğer 1500 tl ye kurban kesilebiliyorsa iki kurban kestirip ihtiyacı olanlara bağışlayacağım." Sonra tabi o korku ve bekleyiş arttıkça miktarı arttırdım ve toplamda 5bin tl bağış yapacağım diye dua ettim içimden.ama bu parayı tek seferde ödeyemeyeceğimi o sırada da biliyordum.ve, ya aylık 500er tl şeklinde yardım yapayım dedim,ya da bu parayı biriktirip sonra ihtiyacı olanlara vereyim dedim. şimdi anlayacağınız üzere bir karışıklık var. adadığım miktarı 5bin tl ye çıkarınca kurban olarak mı yerine getireyim yoksa para olarak mı yerine getireyim diye düşünmedim sanırım. ya da düşündüysem hatırlamıyorum. lütfen bir bilen söylesin bu adağımı nasıl yerine getireyim.sonuçta bir borç altına girdim ve geciktirmek istemiyorum.

Okudunuz mu?  SA Hz Nevfel hakkında yazılan hikaye bildiğim kadarıyla hadisi şerif değildir kaynağını söyleyebilirmisiniz acaba?

Yorum: İstediğin dua kabul olursa adak adamak

cpuslayer
Adak kaderi değiştirmez. Adak Allah’ a verilen sözdür. Tutulmaması halinde insana musallat geliyor malesef. Bipolar şizofreni vs sebeplerinden bir tanesidir.
Şeytan vesvese vererek adak adatır. Sonra da unutturmaya çalışır.
Adakçı şeytanın yeri boyundan başlar ve iki kürek arasına kadar iner. O bölgeye herhangi bir kişi dışarıdan Ya Gaffar diyerek hafifçe tokat attığında orda olduğu duyulan acı ve yanmadan anlaşılır.
İnsanlara yardım etmek için adak adayacağım dediğiniz için, burada adaktaki kastınız da hayvan adağı olsa gerek, 5000 tl değerinde koç, koyun vs. kesmeniz gerekli.
Adakları kestirirken de niyet etmeyi unutmayın sakın.
”Allah’ ım korktuğum durum çıkmadığı için niyet ettim insanlara yardım etmek için adadığım adakları kesmeye.” diyerek adaklarınızı kesin veya vekalet verirken aynı niyeti yapın ve kesecek kişiyi vekil tayin edin.
Bir daha da asla adak adamayın..

Okudunuz mu?  Allahümme Salli Duası Nasıl Okunur

Hoca
5000 tl mikarından iki kurban al ve dağıt geri kalan parayıda dul yetim veya çok fakir olanlara ver.
Allah sıkıntılarını gidersin.


Kayıtsız Üye
Kardeşim Allah c.c bir insan veya bir varlık değildir yani bir insan gibi pazarlık yapılmaz yapıldı ise de yerine getirmediyseniz tövbe edip adağinızı yerine getirip adağinızın yerine geçmesi için sadaka veriniz ve bir daha adak adamamaya özen gösteriniz.

Okudunuz mu?  Sarhoş etmeyen İçkinin az'ı helal mi? içki sarhoş ettiği için mi haram?

Kayıtsız Üye
Sayın hocam ben bayanım üniversiteyi okurken maddi yönden zorlukla okudum. Bunun üzerine ben öğrenci okutacam dedim. Evlendim . Kartım eşimde. Aldığımız para kendimize ancak yetiyordu. Bundan eşime bahsettim. Ablamın durumu müsait olmadığı için oğlunu dershaneye gönderdik. Dershane masraflarını ben verdim. Sorum verdiğim sözüm yerine gelmiş midir? Yoksa başka öğrenciyi okutmam mı gerekir? Şuan ünivetsitede okuyan oğlum var. Gelirim yeterli değil. Ama her ay gücümün yettiğince okuyan öğrencilere vermek üzere para topluyorlar . Onun içine katıyorum. Ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  41 yasin ve 4444 salavati tefriciye duaları

arifselim
Anladığım kadarıyla eğer şu olursa bende öğrenci okutacağım diye adakta bulunmuşsun. Her adak ne şekilde adanmış ise tam olarak öyle yerine getirilmelidir. Eğer sadece öğrenci okutacağım demişsen ve dershaneye masrafları ödeyerek yardım etmişsen sözün yerine gelmiş olur. Kısacası ne şekilde adak adamış isen onu yerine getir.

Okudunuz mu?  Dün bir konu acmıstım zina yapan nasıl tövbe etmelidir diye aynı arkadasım icin yardım

adak adayınca dua kabul olur mu, duanin kabulu için a, Dua ederken adak adamak duayı kabul etme olasılığı varmı

Bu kategoride yer alan Hastayken gusül almasak olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstediğin dua kabul olursa adak adamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.